به گزارش خبرگزاری مهر، جلسه شورای سیاستگذاری حزب ندای ایرانیان با حضور ریاست معاون سیاسی حزب و حضور سید شهابالدین طباطبایی، دبیر کل و اعضای شورای سیاستگذاری برگزار شد.
در ابتدای جلسه اعضای شورا ضمن تسلیت به خانوادههای داغدار بندر شهید رجایی، برای خانوادههای داغدار، مجروحان و مصدومان این حادثه آرزوی سلامتی کردند. در این جلسه به موضوعات مختلفی از جمله انفجار بندر شهید رجایی، پروژه پتروشیمی میانکاله، مذاکرات ایران و آمریکا و لایحه حمایت از زنان، مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ادامه: انسیه صالحی رئیس شعبه هرمزگان حزب ندای ایرانیان حادثه بندر شهید رجایی را نه تنها یک رویداد تلخ انسانی، بلکه نشانهای از ضعف ساختاری در حوزه ایمنی شغلی و نظارت فنی دانست که نیازمند اصلاحات فوری و شفاف در سطح ملی است که در آینده، ایمن تر و مبتنی بر مدیریت مسئولانه برای ساخت پروژههایی درس خواهیم گرفت و از توقف چنین پروژههایی توسط مسئولان استقبال خواهیم کرد.
وی تاکیدکرد: دیپلماسی، مسیر عبور از بحرانها و بهبود معیشت مردم است و از هر تلاشی برای کاهش فشار اقتصادی که برای مردم باشد حمایت میکنیم. از قوای سهگانه و مسئولان میخواهیم که لایحه حقوق زنان هرچه سریعتر تصویب شود.
در ادامه جلسه رئیس شعبه هرمزگان حزب ندای ایرانیان گزارشی از اقدامات میدانی شعبه را ارائه کرد. این گزارش بر نقش فعال و انسانی اعضای این حزب در ساعات و روزهای پس از حادثه تمرکز داشت که از جمله آن به نذر خون و مشارکت هدفمند اعضای حزب در اهدای خون به مجروحان، هماهنگی و تسهیل حضور نیروهای امدادی و درمانی داوطلب در محل حادثه و همراهی مؤثر با خانوادههای آسیبدیده در فرآیندهای حمایتی و پیگیری مطالبات آنان اشاره شد. شورای سیاست گذاری حزب ضمن تحسین این رویکرد فعال و مسئولانه بر لزوم استفاده از این تجربه در سایر استانها و نهادینهسازی کارآمدی حزبی در مواجهه با بحرانهای اجتماعی تأکید کرد.
در ادامه جلسه گزارش فاطمه شفیعی رئیس کمیسیون محیط زیست به روند پر فراز و نشیب پروژه میانکاله از زمان تصویب آن در اسفندماه ۱۳۹۹ تا لغو نهایی در دولت سیزدهم اشاره و تاکید کرد که مصوبه احداث پتروشیمی بدون رعایت الزامات زیستمحیطی و بیتوجه به شناخت منطقه صادر شده است.
وی همچنین به ابطال رسمی مجوز این پروژه در دولت چهاردهم اشاره کرد و نقش مثبت سازمان حفاظت محیطزیست و دستور مستقیم رئیسجمهور در توقف این طرح را برجسته دانست.
کمیسیون محیط زیست حزب ندای ایرانیان در تحلیل خود، سه محور اساسی را مورد تأکید قرار داد. نخست اینکه صدور مصوبات دولت در تعارض با ضوابط محیطزیستی و بدون در نظر گرفتن نقشه آمایش سرزمینی، رویهای نگرانکننده و تکرارشونده است که در سفرهای استانی دولتهای پیشین نمود یافته و در بلندمدت به ناکارآمدی و ناپایداری پروژهها منجر شده است. دوم، تجربه میانکاله نشان داد که پیگیری منسجم فعالان محیطزیست، همراهی جامعه محلی و حمایت رسانهها و هنرمندان توانست یک مطالبه عمومی را به نتیجهای ملموس تبدیل کند؛ این رویداد نمونهای موفق از نقشآفرینی جامعه مدنی در نظارت بر قدرت اجرایی است که باید توسط نهادهای حاکمیتی شناسایی، حمایت و تقویت شود، نه تضعیف؛ و سوم، این پروژه تنها نمونه از طرحهایی نیست که بدون ارزیابی محیطزیستی وارد فاز اجرایی شدهاند؛ در سالهای گذشته فهرستی از پروژههایی منتشر شده که بدون طی فرآیندهای قانونی و دریافت مجوزهای لازم، از بودجههای عمومی برخوردار شدهاند. این موضوع ضرورت بازنگری در فرآیندهای تخصیص منابع و التزام عملی دولت به اصول توسعه پایدار را دوچندان میسازد.
در پایان این گزارش، کمیسیون محیط زیست ضمن استقبال از تصمیم دولت در توقف این پروژه و موضعگیری مناسب رئیس جمهور، اعلام کرد که حزب ندای ایرانیان با تمرکز راهبردی بر مسائل محیطزیستی، همچنان به رصد و پیگیری دقیق اینگونه موارد خواهد پرداخت.
کمیسیون محیط زیست این حزب تاکید کرد: در سیاستگذاریهای ملی، هرگونه توسعه فاقد پشتوانه زیستمحیطی، سرانجامی جز بحران و نارضایتی اجتماعی در پی نخواهد داشت.
موضوع دیگری که در جلسه مورد بحث قرار گرفت، مذاکرات دور سوم ایران و آمریکا در مسقط توسط احسان ارجمند، رئیس کارگروه بینالملل و سیاست خارجی حزب ندای ایرانیان ارائه شد.
ارجمند عنوان کرد: شورای سیاستگذاری حزب ندای ایرانیان با نگاهی مسئولانه به شرایط حساس کشور و با باور به کارآمدی دیپلماسی در عبور از بحرانهای بینالمللی، از هرگونه تلاش هدفمند و گفتگوی میان جمهوری اسلامی ایران و ایالات متحده آمریکا، در چارچوب حفظ عزت و منافع راهبردی کشور که با هدف رفع تحریمها، کاهش تنشها و تسهیل شرایط اقتصادی و معیشتی مردم صورت میگیرد، حمایت خود را کامل اعلام کرده و از این منظر، حزب ندای ایرانیان با نگاهی راهبردی به آینده کشور، خواستار تقویت گفتمان دیپلماتیک در سطح ملی و تداوم حمایت حاکمیتی از مسیر گفتگوهای مؤثر و نتیجهبخش است.
در پایان، اعضای شورای سیاستگذاری این حزب از همه نیروهای مؤثر در حاکمیت خواست که با نگاه ملی و فراجناحی، از ابتکارهای دیپلماتیک در این مسیر حمایت کنند. اعضای شورا ضمن هشدار نسبت به پیامدهای ادامه تحریمها بر معیشت مردم و توسعه ملی، بر ضرورت شکلگیری توافقی پایدار، عادلانه و متوازن تأکید کردند، توافقی که بتواند در عین حفظ اصول و استقلال کشور، مسیر را برای بازگشت به مدار تعامل سازنده با جهان و بهرهگیری از فرصتهای اقتصادی و فناورانه در سطح بینالمللی فراهم سازد.