تربیت الگویی، روان‌ترین مسیر رشد اجتماعی است

خبرآنلاین یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 - 13:37
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به نقش مهم این بزرگان در تربیت نسل‌های آینده، بر اهمیت معرفی الگوهای شاخص در جامعه تأکید کرد.

​به گزارش خبرآنلاین از مازندران، ​مراسم بزرگداشت سه عالم برجسته، حضرت آیت‌الله صالحی مازندرانی، حضرت آیت‌الله سلیمانی و شهید آیت‌الله قاسمی سوادکوهی، با سخنرانی سید عباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و با حضور استاندار و مقامات استانی و شهرستانی برگزار شد.

سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در همایش بزرگداشت حضرت آیت‌الله صالحی مازندرانی، دومین سالگرد شهادت حضرت آیت‌الله سلیمانی و یادواره شهید آیت‌الله قاسمی سوادکوهی، بر اهمیت تربیت الگویی تأکید کرد و نقش این سه عالم بزرگ را در توسعه اجتماعی، فرهنگی و معنوی برجسته دانست. ‎

وی با استناد به دیدگاه اساتید برجسته تربیت، گفت: یکی از بهترین روش‌های تربیتی و یادگیری اجتماعی، تربیت الگویی است. یعنی باید الگوهایی را معرفی کنیم که بتوانند مسیر را راهنمایی کنند. شاید روان‌ترین و سهل‌ترین روش تربیت اجتماعی، همین تربیت الگویی باشد.

صالحی خاطرنشان کرد که معرفی شخصیت‌های برجسته به نسل جوان، زمینه‌ای برای رشد و هدایت آن‌ها ایجاد می کند و برای تربیت اجتماعی فراهم می‌سازد که روش‌های منطقی به‌تنهایی قادر به ایجاد آن نیستند.

وی با اشاره به آموزه‌های قرآنی، تأکید کرد که قرآن کریم نمونه‌های زیادی از الگوهای تربیتی معرفی کرده و این امر نشان می‌دهد که جبر اجتماعی مانعی برای رشد فردی نیست.کاری که شما عزیزان انجام می‌دهید، تلاشی ارزشمند است تا این خط مستمر بماند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بیان داشت: برگزاری چنین محافلی به شناخت و استفاده از الگوهای سازنده کمک می‌کند و بر اهمیت قدردانی منطقه‌ای، استانی و شهرستانی از شخصیت‌های برجسته تأکید کرد. قرار بر این است که این محافل به ما الگوهایی معرفی کنند تا بتوانیم از آن‌ها در زندگی خود بهره ببریم.

در بخش دیگری از سخنان خود، صالحی علم را پیشران توسعه و تمدن‌سازی دانست و گفت: پیشرفت علم، با شور و شوق و علاقه به علم‌آموزی همراه است و این شور باید در جامعه زنده نگه داشته شود. باید از این سه عالم بزرگوار یاد گرفت، زیرا علم با یک شور و اشتعال است که می‌تواند پایدار و گسترده بماند.

وی تأکید کرد: امثال این سه شخصیت برجسته، آتش دانش را در دل خود زنده نگه داشته‌اند و برای استمرار راه آن‌ها باید این سنت‌ها را ترویج کرد و توسعه بخشید و نسل‌های آینده را با این روش‌ها آشنا کرد.

صالحی همچنین گفت: این سه بزرگوار در نوع نظام ارتباطات اجتماعی می‌توانند الگو باشند و ویژگی‌های خاصی به‌عنوان نقش پدری در جامعه داشته‌اند. در سلوک معنوی و خودسازی نیز نقش تأثیرگذاری ایفا کرده‌اند.

او با اشاره به جایگاه ویژه این شخصیت‌ها در تاریخ انقلاب اسلامی افزود: هر سه بزرگوار نقش بسزایی در نهضت امام و انقلاب داشتند. هر سه شخصیت پا به رکاب امام بودند، تابع رهبر معظم انقلاب و پیگیر منویات رهبری بودند.

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.