موتور موشکی جدید آمریکا/ پنج برابر سرعت صوت، آماده برای گنبد طلایی!

خبرآنلاین یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 - 15:40
نیروی هوایی آمریکا در قراردادی ۲۸.۵ میلیون دلاری با شرکت «اورسا میجر»، قصد دارد موتور «دریپر» را برای استفاده در سامانه دفاعی «گنبد طلایی» به پرواز درآورد؛ موتوری که با سوخت مایع قابل‌ذخیره، می‌تواند موشک‌های هایپرسونیک را در لحظه شلیک کند.

تینا مزدکی_نیروی هوایی ایالات متحده قصد دارد یک موتور موشکی جدید با توان رانش ۱۸۱۴ کیلوگرمی را که سرعتی برابر با پنج برابر سرعت صوت دارد، وارد مرحله‌ی آزمایشی کند. این موتور که «دریپر» (Draper) نام دارد، توسط شرکت آمریکایی Ursa Major طراحی شده و قرار است بخش کلیدی از سامانه دفاع موشکی «گنبد طلایی» باشد.

آزمایش این موتور در قالب یک قرارداد ۲۸.۵ میلیون دلاری بین آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی آمریکا (AFRL) و شرکت Ursa Major انجام می‌شود.

به‌گفته‌ی دن جابلونسکی، مدیرعامل Ursa Major، این قرارداد شامل پرواز آزمایشی موتور دریپر و همچنین یکپارچه‌سازی آن با یک وسیله‌ی آزمایشی پرنده است. او می‌گوید: «در قالب این قرارداد، Ursa Major نقش یکپارچه‌ساز اصلی را ایفا می‌کند تا با پرواز یک دموی تاکتیکی، امکان استفاده از موتورهای مایع قابل‌ذخیره برای مأموریت‌های هایپرسونیک اثبات شود.»

تمرکز آمریکا روی تسلیحات هایپرسونیک

تسلیحات هایپرسونیک (فراصوت) به اولویت اول قدرت‌های نظامی جهان تبدیل شده‌اند. این سلاح‌ها می‌توانند به سرعتی حدود ۶۰۰۰ کیلومتر بر ساعت، یا همان ماخ ۵، دست پیدا کنند؛ سرعتی که آن‌ها را قادر می‌سازد ظرف چند دقیقه به هر نقطه‌ای از زمین برسند.

موتور دریپر با هدف استفاده در چنین سامانه‌هایی طراحی شده و علاوه‌بر توان رانش بالا، ویژگی منحصربه‌فردی هم دارد: استفاده از سوخت مایع قابل‌ذخیره و غیرکریوژنیک. برخلاف موتورهایی که با اکسیژن مایع کار می‌کنند و نیازمند سیستم‌های خنک‌کننده‌ی پیچیده هستند، موتور دریپر از ترکیب نفت سفید (کروزن) و پراکسید هیدروژن استفاده می‌کند؛ ترکیبی که در دمای اتاق هم به حالت مایع باقی می‌ماند.

موتور موشکی جدید آمریکا/ پنج برابر سرعت صوت، آماده برای گنبد طلایی!

گنبد طلایی آمریکایی؛ الهام‌گرفته از «گنبد آهنین»

دلیل اصلی انتخاب موتور دریپر، قابلیت پرتاب سریع و آماده‌باش دائمی آن است. چنین ویژگی‌هایی دقیقاً چیزی‌ست که سامانه‌ی دفاعی گنبد طلایی به آن نیاز دارد. این سامانه که با فرمان اجرایی دونالد ترامپ در ژانویه پایه‌گذاری شد، نسخه‌ی آمریکایی از گنبد آهنین به‌شمار می‌رود و قرار است از آمریکا در برابر موشک‌های هایپرسونیک و کروز دفاع کند.

دن جابلونسکی تأکید می‌کند که موتور دریپر، به خاطر طراحی تاکتیکی و سوخت قابل‌ذخیره، می‌تواند یک گزینه‌ی مقیاس‌پذیر و کم‌هزینه برای تجهیز نیروهای آمریکایی به توانمندی هایپرسونیک باشد: «موتورهای مایع قابل‌ذخیره، مثل دریپر، این پتانسیل را دارند که در مقیاس صنعتی تولید شوند و درعین‌حال هزینه‌ای بسیار کمتر از دیگر جایگزین‌ها داشته باشند.»

منبع: interestingengineering

۵۸۳۲۳

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.