«وسام عباسی»؛ چشم بینای مقاومت فلسطین در عملیات‌های ضد صهیونیستی

خبرگزاری مهر یکشنبه 14 اردیبهشت 1404 - 18:07
«وسام عباسی» به علت شرایط کار در حومه تل آویو به چشم بینای گروه‌های مقاومت در انجام چندین عملیات بزرگ ضد صهیونیستی تبدیل شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، «وسام سعید موسی عباسی» در ۲۴ مارس ۱۹۷۷ در شهرک سلوان در قدس متولد شد. وی در جریان انتفاضه الاقصی در سال ۲۰۰۱ به گروه مقاومت در شهر سلوان وابسته به گردان‌های عزالدین قسام شاخه نظامی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین پیوست.

او در اجرای چندین عملیات شهادت طلبانه و انجام چندین انفجار مکرر که خسارت‌های انسانی و مادی زیادی به رژیم صهیونیستی وارد کرد، مشارکت داشت. وی نهایتاً در سال ۲۰۰۲ بازداشت شد و دادگاه مرکزی رژیم صهیونیستی در شهر قدس او را به ۲۶ بار حبس ابد و چهل سال زندان محکوم کرد. رژیم صهیونیستی ۵ ماه پس از بازداشت منزل وی را نیز تخریب کرده و مجوز اقامت و کارت هویتی بیت المقدسی او را نیز باطل کرد.

زندگینامه

وسام عباسی در ۱۳ سالگی پدر خود را از دست داد و مجبور شد برای تأمین معیشت خانواده ۶ نفری اش تحصیل را کنار بگذارد. او ۱۵ ساله بود که برای اولین بار توسط رژیم صهیونیستی بازداشت شد و به اتهام برنامه‌ریزی برای پرتاب نارنجک دستی به ۵ ماه زندان محکوم شد. وسام در سال ۲۰۰۱ ازدواج کرد و صاحب تنها دخترش ایمان شد. او در زندان تحصیلات خود را ادامه داده و به دانشکده علوم اجرایی و حرفه‌ای در غزه پیوست و دیپلم خود در رشته فقه را از این دانشکده دریافت کرد و در همین دانشگاه در رشته تاریخ نیز تحصیل کرد.

سابقه مبارزاتی

وی در سال ۲۰۰۱ بنا به دعوت وائل قاسم یکی از مهمترین فرماندهان مقاومت فلسطین در قدس اشغالی به گروه عزالدین قسام پیوست تا بتواند عملیاتی را در داخل سرزمین‌های اشغالی انجام دهد. مأموریت وی انتخاب اماکن اجرای عملیات و شناسایی شرایط پیرامونی محل عملیات بود. او به علت چندین سال کار در یکی از کارخانه‌های شیشه تل آویو، اطلاع دقیقی از اوضاع جغرافیایی تل آویو داشت.

اولین عملیاتی که وی در آن مشارکت داشت، انفجار «کافه مومنت» در سرزمین‌های اشغالی بود که تنها ۷۵ متر با منزل آریل شارون نخست وزیر وقت رژیم صهیونیستی فاصله داشت. مأموریت وسام در این عملیات شناسایی مکان عملیات و مسیرهای منتهی به آن قبل از رسیدن فواد الحواری عامل این عملیات بود که در تاریخ ۹ مارس ۲۰۰۲ انجام شد و در نتیجه آن ۱۱ صهیونیست به هلاکت رسیده و ۶۵ نفر زخمی شدند.

وائل قاسم سپس پیشنهاد انجام عملیات ضد صهیونیستی در یکی از کافه‌های منطقه ریشون لتسیون که وسام در آن کار می‌کرد را داد. او به همراه علاء الدین عباسی دیگر اسیر فلسطینی اقدام به رصد و شناسایی این مکان و منطقه اطراف آن کرد. این علمیات چند روز به طول انجامید. در روز ۷ می ۲۰۰۲ وسام، محمد جمیل مجری عملیات شهادت طلبانه را با خودروی خود به این کافه رساند و او خودش را در داخل کافه منفجر کرد در نتیجه این عملیات نیز ۱۷ صهیونیست هلاکت رسیده و ۶۰ تن دیگر زخمی شدند.

شاخه قسام در شهرک سلوان در ادامه به دنبال اجرای عملیات انفجار از راه دور بر آمد. وائل قاسم در آن زمان تکنولوژی انفجار از راه دور با استفاده از گوشی موبایل را فراهم کرده بود. این مجموعه اولین عملیات از نوع جدید خود را در ماه می سال ۲۰۰۲ انجام داد و محموله‌های سوخت رژیم صهیونیستی را با بمب‌هایی که در آن کار گذاشته شده بود، از طریق تلفن همراه منفجر شد. وسام عباسی و محمد عوده رفیقش مسئولیت رصد و پیگیری این محموله‌های سوخت را برعهده داشتند.

این گروه مقاومت بعد از آن اقدام به برنامه‌ریزی برای انفجار خط آهن و قطارهای موجود در سرزمین‌های اشغالی کرد. وسام حسن به همراه یکی دیگر از رفقای خود برای شناسایی مکان کار گذاشتن بمب عازم شد و زمان ایجاد انفجار را نیز در هنگام نزدیک شدن قطار اعلام کرد. به این ترتیب گروه مذکور خط آهن شهر اللد را در ژوئن سال ۲۰۰۲ منفجر کرد که در این عملیات ۴ صهیونیست زخمی شدند و خط آهن و قطار تخریب شد. گروه مذکور عملیات مشابهی را نیز در منطقه کفار غبیرون در شمال شهرک یبنا در جنوب الرمله انجام دادند.

اسارت و تبادل

وسام عباسی نهایتاً در تاریخ ۱۸ آگوست ۲۰۰۲ و در ایستگاه نظامی شهرک بیت اکسا در مسیر بازگشت به منزل بازداشت شد. وائل قاسم مسئول این تیم و علاء الدین عباسی نیز در همان روز بازداشت شدند و دو روز بعد نیز محمد عوده بازداشت شد. آنها در بازداشت رژیم صهیونیستی تحت انواع شکنجه‌های جسمی و روحی قرار گرفتند.

اتهامات علیه وسام عباسی، دست داشتن در مقاومت مسلحانه و عملیات مسلحانه در شهر قدس اشغالی و انجام چندین عملیات نظامی بود. ۵ ماه بعد از بازداشت، صهیونیست‌ها منزل وی را در منطقه سلوان تخریب کردند. دادگاه مرکزی قدس او را به ۲۶ بار حبس ابد و ۴۰ سال زندان محکوم کرد. مؤسسات رژیم صهیونیستی همچنین اوراق هویتی و اقامتی وی در شهر بیت المقدس را نیز باطل کردند.

رژیم صهیونیستی از انجام تبادل او و دیگر افراد هم تیمی او در عملیات تبادل وفاداری به آزادگان در سال ۲۰۱۱ مخالفت کرد. در آن عملیات در ازای آزادی یک نظامی صهیونیست به نام گلعاد شالیت، ۱۰۲۷ اسیر فلسطینی آزاد شدند. وسام عباسی نهایتاً در تبادل صورت گرفته بین حماس و رژیم صهیونیستی در ژانویه سال ۲۰۲۵ زندان‌های رژیم صهیونیستی آزاد شده و به خارج از سرزمین‌های اشغالی تبعید شد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.