ویدئوی سقوط اف ۱۸ آمریکا در آب‌های یمن

همشهری آنلاین دوشنبه 15 اردیبهشت 1404 - 08:23
نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که جنگنده در حین یدک‌کشی در عرشه تحت کنترل خدمه از دست رفت و به همراه خودروی یدک‌کش به دریا سقوط کرد.

همشهری آنلاین - گروه سیاسی: دوشنبه ۸ اردیبهشت (۲۸ آوریل)، یک فروند جنگنده اف۱۸ سوپرهورنت نیروی دریایی آمریکا از عرشه ناو هواپیمابر یواس‌اس هری اس ترومن در دریای سرخ به آب افتاد، حادثه‌ای که توجه رسانه‌ها و تحلیلگران را به خود جلب کرد. این رویداد در حالی رخ داد که ناو در حال مانور برای اجتناب از آتش موشکی حوثی‌های یمن بود، گروهی که غربی‌ها آنها را از حمایت ایران برخوردار می‌دانند و حملات خود را علیه کشتیرانی و منافع آمریکایی در منطقه تشدید کرده‌اند. نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد که جنگنده در حین یدک‌کشی در عرشه تحت کنترل خدمه از دست رفت و به همراه خودروی یدک‌کش به دریا سقوط کرد. این حادثه دومین مورد از دست دادن یک اف۱۸ توسط این ناو در ۶ ماه گذشته است و سومین سانحه مهم آن در چند ماه اخیر محسوب می‌شود.

بر اساس گزارش‌ها، ناو یواس‌اس هری اس ترومن در حال انجام عملیات در دریای سرخ بود که به دلیل تهدید موشک‌های حوثی‌ها، مانور تندی انجام داد. این مانور باعث شد کادر یدک‌کش کنترل جنگنده را از دست بدهند. یک ملوان که در کابین جنگنده حضور داشت، دچار جراحت جزیی شد، اما هیچ کشته‌ای گزارش نشده است. ارزش این جنگنده حدود ۶۷ میلیون دلار برآورد شده است. برخی منابع گزارش دادند چرخش ناگهانی ناو ممکن است تنها عامل نباشد و عوامل دیگری، از جمله خطای انسانی یا شرایط فنی، نیز در نظر گرفته شود.

این رویداد در بستر تنش‌های منطقه‌ای رخ داده که از مارس ۲۰۲۵ با شروع کارزار نظامی آمریکا علیه حوثی‌ها شدت گرفته است. بیش از ۸۰۰ هدف در یمن توسط نیروهای آمریکایی هدف قرار گرفته، اما حملات موشکی حوثی‌ها ادامه دارد. برخی تحلیل‌ها، از جمله اظهارات کارشناسان نظامی، این حادثه را نشانه‌ای از فشارهای عملیاتی بر ناوهای آمریکایی در منطقه می‌دانند، جایی که حضور ۲ گروه ناو هواپیمابر، از جمله یواس‌اس ترومن، برای مقابله با تهدیدات حفظ شده است. با این حال، هیچ شواهد قطعی وجود ندارد که این سقوط نتیجه مستقیم آتش حوثی‌ها بوده باشد.

سقوط جنگنده اف۱۸ همچنین یادآور حوادث قبلی این ناو است. در دسامبر ۲۰۲۴، یک اف۱۸ دیگر به دلیل شلیک اشتباه ناو یواس‌اس گتیسبورگ، بخشی از گروه ضربت ترومن، سقوط کرد، و در فوریه ۲۰۲۵، این ناو با یک کشتی تجاری در نزدیکی کانال سوئز برخورد کرد که منجر به برکناری فرمانده آن شد. این سلسله حوادث، همراه با فشارهای ناشی از عملیات در منطقه، پرسش‌هایی درباره آمادگی و مدیریت ناوهای آمریکایی در برابر تهدیدات ایجاد کرده است. در حالی که نیروی دریایی آمریکا تاکید دارد گروه ضربت همچنان کاملا آماده مأموریت است، این رویداد می‌تواند بر تصویر نظامی آمریکا در خاورمیانه اثر بگذارد و بحث‌هایی درباره استراتژی‌های دفاعی در برابر حوثی‌ها را دامن بزند.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.