تندرو‌ها حجاب را سر نیزه کرده‌اند

نامه نیوز دوشنبه 15 اردیبهشت 1404 - 11:05
مازنی در واکنش به مشاجره نیرو‌های تندرو با یک مدیر دولتی بر سر مجوز فستیوال کوچه، گفت: متولی مستقیم امر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است. اگر او شجاع و بااراده برای اعمال قانون باشد یا باید قانون در حوزه تحت مسئولیتش اجرا شود یا استعفا بدهد و برود.
پایگاه خبری تحلیلی نامه نیوز (namehnews.com) :

اخیرا ویدئویی در برخی رسانه‌ها و شبکه‌های مجازی منتشر شد که نشان می‌داد ۲ آقا و یک خانم در دفتر سرپرست اداره کل ارشاد استان بوشهر برای اعتراض به صدور مجوز برگزاری فستیوال کوچه حاضر شدند و با ادبیاتی، چون «شما ماشین امضایی مگه»، «با کدوم عقل سلیمی مجوز دادید»، «مگه ما خریم؟» به اتابک زندویان مدیر این اداره اهانت می‌کنند، در حالیکه زندویان با نشان دادن نامه‌های تأییدیه مراجع ذی‌صلاح سعی داشت این افراد را به آرامش دعوت کند، اما آنها به پرخاشگری‌های خود ادامه می‌دادند.

ماهیت این گروه اقلیت تندرو را بر کسی پوشیده نیست، دهه‌هاست که آنها با بلندکردن صدای‌شان و توهین و هتک حرمت دیگران به اهداف شان می‌رسند حتی اگر در مسیر دستیابی به این اهداف، حقوق بخش کثیری از جامعه را پایمال کنند. پرسش مهم از رئیس جمهور، وزرا و مسئولان ارشد دولتی آن است که چرا تاکنون در مقابل هجمه تندروها، به شکل شفاف و علنی از مدیر منصوب خود حمایت نکرده‌اند؟ مدیری که باید طبق قانون پاسدار حقوق شهروندان باشد و در مسیر خواست مردم قدم بردارد، چرا باید اینچنین مورد عتاب و خطاب و توهین عده‌ای قرار بگیرد که نه منطق سرشان می‌شود و نه حاضرند به قانون احترام بگذارند.

چرا تندروها جری‌تر شدند؟

حجت الاسلام احمدمازنی در گفت‌و‌گو با «رویداد ۲۴» درباره چرایی جری‌تر شدن تندرو‌ها در پرخاشگری و هتک حقوق دیگران گفت: «در مجموعه حاکمیت اگر اراده‌ای برای انجام کاری باشد، آن کار محقق می‌شود، اما اگر اراده‌ای نباشد، حتی اگر آن کار مورد تأکید قانون اساسی، مورد تأیید دستگاه‌های ذی ربط و مورد حمایت اکثریت ملت باشد، آن کار یا انجام نمی‌شود یا به شکل استخوان لای زخم انجام می‌شود».

بیشتر بخوانید: ببینید| تجمع علیه فستیوال کوچه مقابل استانداری بوشهر!

وی افزود: «همه ما معتقد به پوشش مناسب برای مردان و زنان هستیم و براساس حکم فقها این موضوع برای همه مسلمانان قابل احترام است، اما بعضی عناصر افراطی این امر فقهی و شرعی را وسیله‌ای برای مبارزه با جریان مخالف خودشان کرده بودند، همانطور که عمروعاص در جنگ صفین قرآن را بالای نیزه کرد، اینها نیز حجاب را سرنیزه کردند تا به اهداف خودشان برسند، اما وقتی احساس کردند اصرار و زیاده روی در این رویکرد موجب تضعیف اصل نظام می‌شود با کسانی که مدتی با نام دفاع از حجاب شبانه روز در اطراف مجلس شورای اسلامی اتراق کرده بودند، برخورد و آنها را به طرز خاصی از آنجا جمع آوری و در اطراف شهر تهران رها کردند.

این نماینده ادوار مجلس یادآور شد: «مشابه اتفاقی که در بوشهر افتاد در شهر‌ها و مناطق دیگر نیز رخ داده بود و همچنان اتفاق می‌افتد. معتقدم در بخشی از حاکمیت هنوز این اراده وجود ندارد که قانون بر کشور حاکم شود. از این رو وقتی برخی سلیقه‌ها انجام یکسری کار‌های قانونی را نمی‌پسندند، به جای پیگیری اعتراض شان از مجاری قانونی، به اعمال فشار و خشونت روی می‌آورند مثل اتفاقی که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر افتاد و افرادی به دفتر مدیر آنجا وارد شدند و به او اهانت کردند».

آقای وزیر تماشاچی نباشید

وی افزود: «متولی مستقیم امر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی است. اگر او شجاع و بااراده برای اعمال قانون باشد یا باید قانون در حوزه تحت مسئولیتش اجرا شود یا استعفا بدهد و برود. آقای سیدعباس صالحی مستظهر به پشتیبانی همه ارکان حکومت است و آقای رئیس جمهور در جلسه رأی اعتماد به وزرا گفت «آقای صالحی تمایلی به پذیرش مسئولیت وزارت ارشاد نداشت، اما رهبر معظم انقلاب پیام داد که بیاید و این مسئولیت را قبول کند». حالا این سئوال مطرح است که آقای صالحی چرا از مأموریت‌های مربوط به حوزه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با قوت و قدرت دفاع نمی‌کند؟»

این عضو مجمع روحانیون مبارز با بیان اینکه نباید با موضوعات فرهنگی ابزاری برخورد کرد، یادآور شد: «مملکت قانون دارد و اگر اراده‌ای بر اجرای قانون باشد، باید با کسی که می‌خواهد جلوی اجرای قانون را بگیرد، برخورد شود. وزیر باید از مدیران و نیرو‌های خود دفاع و حمایت کند تا آنها برای اجرای قانون با شجاعت وارد میدان شوند، اما اگر وزیر بخواهد مانند دیگران تماشاچی باشد، چنین رویکردی قابل دفاع نیست.»

مازنی تأکید کرد: «آقای رئیس جمهور از مردم رأی گرفت که دیگر چنین مسائلی در کشور رخ ندهد، اگر بخواهد این مسائل ادامه پیدا کند دیگر چه فرقی بین آقای پزشکیان و دیگر کاندیدا‌ها بود؟ ما به آقای پزشکیان رأی دادیم تا این موضوعات را مدیریت کند و بی تفاوت از کنار آنها نگذرد».

حال پرسش جدی از دولت آن است که می‌خواهد چه رویکردی را در قبال رفتار زننده نیرو‌های خودسر و خودحق‌پندار پیش بگیرد، آیا همچنان تحت شعار «وفاق» می‌خواهد کج دار و مریز پیش رود؟ اگر پاسخ آری است که قطعا نتیجه این رویکرد کاهش اعتمادعمومی و سرمایه اجتماعی نظام خواهد بود، اما اگر نگاهش اصلاح رویه‌های غلط گذشته است، انتظار می‌رود در اجرای قانون محکم باشد و با شجاعت در جهت استیفای حقوق شهروندان گام بردارد، قطعا با این روش است که می‌تواند به در انجام مأموریت‌های خود که نظام برایش ترسیم کرده سربلند باشد.

منبع: رویداد 24

منبع خبر "نامه نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.