حاصل وعده صادق ۱ و ۲؛ قاسم بصیر آزمایش شد

فرارو دوشنبه 15 اردیبهشت 1404 - 15:11
در دومین عملیات یعنی وعده صادق ۲، فقط از موشک برای هدف قرار دادن اسرائیل استفاده شد. با توجه به ورود چند کشور به عملیات رهگیری و انهدام پرتابه‌های ایران در وعده صادق ۱ و درگیری گسترده پدافند اسرائیل در نوبت دوم این عملیات، به طور طبیعی بخشی از نقاط ضعف تسلیحات ایران مشخص شده است. 

فرارو – جمهوری اسلامی ایران تازه‌ترین دستاورد موشکی خود یعنی موشک قاسم بصیر، را آزمایش کرد. این موشک با برد ۱۲۰۰ کیلومتر توسط وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح و بر اساس موشک بالستیک شهید حاج قاسم توسعه داده شده است.

به گزارش فرارو، مهم‌ترین نکته درباره این موشک، رفع نواقص عملیاتی موشک‌های استفاده شده در دو عملیات وعده صادق ۱ و ۲ به شمار می‌رود. 

به چالش کشیدن تاد و پیکان

امیر سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، وزیر دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح، در گفتگویی از انجام موفق تست موشکی جدید خبر داد و اظهار داشت: «اخیراً با استفاده از تجربیات عملیات وعده صادق ۱ و ۲ و تقویت نقاط ضعف، یک موشک بالستیک جدید را به طور کاملاً موفق تست کردیم.» این صحبت وزیر دفاع، یادآور این اصل بنیادین در علوم نظامی است که برای یافتن نقاط ضعف و قوت تسلیحات یک ارتش، یک عملیات حقیقی از ده‌ها مانور و تمرین نظامی اثرگذاری بیشتری دارد. ایران در سال ۱۴۰۳، در دو نوبت اسرائیل را هدف حمله قرار داد که نخستین عملیات به صورت ترکیبی با استفاده از موشک و پهپاد انجام شد. اما در دومین عملیات یعنی وعده صادق ۲، فقط از موشک برای هدف قرار دادن اسرائیل استفاده شد. با توجه به ورود چند کشور به عملیات رهگیری و انهدام پرتابه‌های ایران در وعده صادق ۱ و درگیری گسترده پدافند اسرائیل در نوبت دوم این عملیات، به طور طبیعی بخشی از نقاط ضعف تسلیحات ایران مشخص شده است. 

نکته بعدی که باید آن را مد نظر قرار داد این است که پس از عملیات وعده صادق ۲، رژیم اسرائیل با استقرار سامانه ضدموشکی تاد آمریکا، سیستم پدافندی خود را تقویت کرد. البته این سامانه گرانقیمت آمریکایی همراه با دیگر سامانه‌های پدافندی اسرائیل، در جریان حمله موشکی یمن به فرودگاه بن‌گوریون که روز ۱۴ اردیبهشت رخ داد، به چالش کشیده شدند. بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده، موشک قاسم بصیر توانایی عبور از سامانه‌های تاد و پیکان مستقر در اسرائیل را دارد. 

ارتقاء موشک شهید حاج قاسم

به گفته وزیر دفاع کشورمان، این موشک برای مقابله سامانه‌های ضدموشکی دشمن ارتقاء یافته است. در جریان تستی که روز ۱۴ اردیبهشت انجام شد، شدیدترین اختلالات الکترونیکی علیه این موشک استفاده شد. از سوی دیگر، گفته می‌شود که این موشک با بدنه رادارگریز ساخته شده از فیبر کربن و طراحی آیرودینامیک، توان نفوذ به سامانه‌های دفاع ضدموشکی پیشرفته مانند THAAD و پاتریوت را دارد. این موشک با استفاده سامانه هدایت نوری فروسرخ برای ازایش دقت نقطه‌زنی، بدون استفاده از سیستم جهانی GPS به سمت هدف حرکت می‌کند. با توجه به این که موشک قاسم بصیر از سیستم سوخت جامد استفاده می‌کند، سرعت عملیاتی شدن آن بالاست. چرا که مراحل طولانی سوختگیری مایع از روند آماده‌سازی موشک حذف شده است. قاسم بصیر با لانچر‌های متحرک سازگار است و قابلیت استقرار در تاسیسات زیرسطحی را دارد. سرجنگی ۵۰۰ کیلوگرمی حمل می‌کند و در فاز نهایی پیش از برخورد، دقت آن کمتر از یک متر گزارش شده است. سرعت این موشک به صورت رسمی اعلام نشده، اما اگر نسخه ابتدایی یعنی موشک شهید حاج قاسم را در نظر بگیریم، حداکثر سرعت آن تا ۱۲ ماخ گزارش شده است.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.