کاهش ۷.۳ درصدی موالید در کشور

خبرگزاری مهر دوشنبه 15 اردیبهشت 1404 - 16:32
معاون بهداشت وزارت بهداشت هدف از اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را جلوگیری از کاهش رشد جمعیت دانست.

به گزارش خبرگزاری مهر، علیرضا رئیسی امروز، دوشنبه ۱۵ اردیبهشت ماه در چهارمین جلسه ستاد مرکزی هماهنگی جوانی جمعیت وزارت بهداشت با اشاره به سیاست‌های جمعیتی در برخی کشورهای دنیا، اظهار داشت: در انگلستان به این نتیجه رسیده اند که باید کاهش رشد جمعیت را نه با سیاست‌های مهاجرتی بلکه با فرزندآوری، جبران کنند. در مجارستان، ۴ درصد از تولید ناخالص داخلی (GDP) به حوزه فرزندآوری و جوانی جمعیت اختصاص یافته درحالیکه در کشورمان سهم نظام سلامت از GDP کمتر از ۴ و حدود ۳.۸ درصد است.

وی افزود: در کشور مجارستان پرداخت مالیات بر درآمد برای خانواده‌های دارای ۴ نفر یا بیشتر دارای معافیات شده و مادران دارای ۲ یا ۳ فرزند نیز می‌توانند از این معافیت استفاده کنند البته خوشبختانه در کشور ما نیز این موضوع، تصویب شده است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به رسیدن نرخ باروری در کره جنوبی به حدود ۰.۷۵ گفت: مردم ژاپن به سختکوشی و فعالیت زیاد معروف هستند اما به این نتیجه رسیده اند که تمرکز زیاد بر کار، موجب از دست رفتن فرصت رشد مطلوب جمعیت شده و تعداد روزهای کاری را به ۴ روز در هفته کاهش داده اند. همچنین ۱۳۶ کشور در دنیا، رشد منفی جمعیت دارند.

رئیسی از رشد منفی موالید در سالهای اخیر خبر داد و گفت: سال گذشته نسبت به سال ۱۴۰۲ با کاهش حدود ۷.۳ درصدی موالید در کشور روبرو بودیم و برای اولین بار در سالهای اخیر، تعداد تولدها در کشور به کمتر از ۱ میلیون و حدود ۹۷۹ هزار مورد رسید.

وی هدف از اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت را جلوگیری از کاهش رشد جمعیت دانست و گفت: متأسفانه سال گذشته برای اولین بار در استان گیلان، تعداد مرگ و میر از تعداد موالید بیشتر بود و سایر استان‌ها نیز در معرض این خطر هستند.

معاون وزیر بهداشت از استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان، خراسان جنوبی و خوزستان به عنوان استان‌هایی یاد کرد که نرخ جانشینی جمعیت در آنها بالاتر از میانگین کشور است در حالیکه برخی از شهرهای این استان‌ها با موالید بالا، نرخ جانشینی این استان‌ها را بالا برده اند.

به گفته رئیسی سن اولین فرزندآوری در مردان به ۳۲.۳ و در زنان به ۲۷.۵ سال رسیده که باید این سن کاهش یابد.

وی تاکید کرد: میزان مرگ و میر مادران باردار خوشبختانه روند کاهشی داشته و در سال گذشته ۲۵ مورد کمتر از سال ۱۴۰۲ مرگ و میر مادر باردار در کشور ثبت شده گرچه حتی یک مورد از آن هم زیاد است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت به تشریح اجرای طرح ملی آمایش امید در کشور پرداخت و گفت: هدف اصلی این طرح، افزایش نرخ جایگزینی جمعیت به ۲.۵ تا سال ۱۴۰۷ در سطح کشور، استان‌ها، شهرستانها، شهرها و روستاهاست.

رئیسی ادامه داد: اهداف فرعی این طرح، کاهش فاصله بین فرزندآوری و ازدواج، کاهش فاصله موالید، افزایش تعداد موالید در بازه سنی مطلوب، افزایش شناسایی زوجین نابارور، کاهش سزارین به میزان هر سال ۵ درصد، کاهش سزارین نخست زا، افزایش موالید حاصل از مشاوره‌های فرزندآوری، کاهش مرگ و میر مادران باردار به کمتر از ۱۸ در هر ۱۰۰ هزار تولد، کاهش مرگ و میر نوزادان تا ۸.۲۸ در هر ۱۰۰۰ تولد زنده و کاهش مرگ و میر کودکان کمتر از ۵ سال تا ۶.۲۲ در هر ۱۰۰۰ تولد زنده است. این طرح به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده و در حال اجراست.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه رضایت سنجی از مادران باردار و رونمایی از آن در نشست امروز، گفت: نیروهایی را به منظور بررسی علل دقیق نارضایتی احتمالی مادران باردار از زایمان در مراکز درمانی و رفع مشکلات، به کار خواهیم گرفت.

معاون بهداشت وزارت بهداشت از اقدام معاونت تحقیقات و فناوری در اختصاص حدود ۶ میلیارد تومان به حوزه تحقیقات مرتبط با جوانی جمعیت تقدیر کرد و گفت: این اقدام قابل تقدیر است و در این زمینه، اقدامات مهم و ارزشمندی انجام شده و یا در حال انجام است.

دکتر رئیسی از اجرایی سازی تعمیم مزایای بخش اول ماده ۲۷ قانون حمایت از خانواده و جمعیت (کسر تعهدات مادران به ازای هر فرزند) علاوه بر پزشکان عمومی برای متعهدین خدمت مقاطع تخصصی، فوق تخصصی و Phd توسط معاونت توسعه و همچنین توزیع متعهدین خدمت مادر دارای فرزند و همسران آنها در مقطع فوق تخصص و دستیاران مقاطع تخصص و فوق تخصص در محل سکونت خانواده توسط معاونت آموزشی، تقدیر کرد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به حادثه انفجار در بندرعباس و تسلیت به خانواده‌های جانباختگان، گفت: از ساعات اول با استان هرمزگان هماهنگی کردیم و با پیگیری مرکز جوانی جمعیت، تمام مادران باردار با کد ملی شناسایی شدند و ضمن اطلاع از سلامتی آنها، به تک تک شأن هشدار دادیم که در معرض آلودگی هوا قرار نگیرند.

وی افزود: تیم‌های بهداشت محیط و حرفه‌ای و کارشناسان سنجش آلاینده‌ها نیز از وزارت بهداشت در استان هرمزگان حضور یافتند و چندین دستگاه جدید برای سنجش آلاینده‌ها با دستور وزیر بهداشت به هرمزگان ارسال کردیم تا تأثیرات آلودگی هوا بر سلامت جمعیت و به ویژه مادران باردار بررسی شود که خوشبختانه مشکلی در این زمینه وجود نداشت

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.