نتایج یک مطالعه جدید از ایالات متحده حاکی از آن است که بیاختیاری ادرار در زنان ممکن است با افزایش خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی همراه باشد.
این مطالعه که توسط تیمی از محققان به سرپرستی دکتر «لیزا ونویل»، استادیار دانشگاه ویسکانسین-لا کراس، انجام شد، بیش از ۲۰ هزار زن را که بین ژوئیه ۲۰۲۲ تا ژوئن ۲۰۲۴ در سیستم مراقبت بهداشتی هارتفورد (ایالت کنتیکت) تحت درمان بودند، مورد بررسی قرار داد.
بر اساس این تحقیق، زنانی که از بیاختیاری ادرار رنج میبرند، بیشتر دچار مشکلات مرتبط با سلامت قلب بودند. در میان این گروه:
۲۵ درصد بیشتر احتمال ابتلا به دیابت نوع ۲ داشتند.
۳۷ درصد بیشتر در معرض کلسترول بالا بودند.
۵۵ درصد بیشتر احتمال تجربه سکته مغزی داشتند.
و بیش از سه برابر بیشتر نیاز به جراحی بایپس عروق کرونر قلب داشتند.
محققان اعلام کردند: «میان بیاختیاری ادرار و خطر بیماریهای قلبی-عروقی یک ارتباط معنادار وجود دارد.» همچنین پیشنهاد شد زنانی که با هر یک از این دو مشکل (قلبی یا ادراری) مواجه هستند، باید از نظر مورد دیگر نیز معاینه شوند.
پیشزمینه تحقیق نشان میدهد که تا ۶۰ درصد از زنان در طول زندگی خود درجاتی از بیاختیاری ادرار را تجربه میکنند، اما بسیاری آن را جدی نمیگیرند یا به دلایل فرهنگی و اجتماعی، از پیگیری درمان آن خودداری میکنند.
اگرچه فرضیه اولیه محققان این بود که بیاختیاری ممکن است سطح فعالیت بدنی زنان را کاهش دهد و از این طریق خطرات قلبی را افزایش دهد، اما این مطالعه هیچ رابطهای میان سطح فعالیت بدنی و بیاختیاری ادرار پیدا نکرد.
محققان در پایان تأکید کردند که برای کشف دلایل واقعی این ارتباط، به مطالعات عمیقتری نیاز است که عوامل روانی مانند اضطراب، استرس و سطح تناسب اندام قلبی-عروقی را نیز در نظر بگیرد. هدف نهایی، طراحی مداخلاتی برای کاهش این خطرات و بهبود سلامت قلب زنان است.
منبع: سلامت نیوز