توسعه همکاری‌های مشترک در حوزه فناوری‌های نوین ضروری است

خبرگزاری مهر سه شنبه 16 اردیبهشت 1404 - 06:46
در دیدار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بر توسعه همکاری‌ها در زمینه‌های فناوری‌های نوین تاکید شد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دولت، در دیدار محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری بر توسعه همکاری‌ها در زمینه فناوری‌های نوین به ویژه در حوزه‌های کوانتوم، لیزر و پلاسمای سرد و نیز رفع چالش‌های زیست‌محیطی تاکید شد.

اسلامی در این نشست تصریح کرد: همکاری مشترک میان سازمان انرژی اتمی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری می‌تواند موجبات تحولات نوین، به‌ویژه در کلان‌شهرها و مناطق دارای مشکلات حاد زیست‌محیطی را فراهم سازد.

افشین نیز بر ضرورت تحقق اهداف تعیین شده در بازه زمانی کوتاه و مشخص تاکید کرد تا این اقدامات منجر به نتایج ملموس و مؤثر در زمان مناسب شود.

این نشست بیانگر اراده‌ای جدی برای تعامل مؤثر در مرزهای دانش و فناوری‌های نوین بود؛ به گونه‌ای که این تعاملات بتوانند موجبات تقویت و ارتقای قدرت علمی کشور را فراهم سازند.

در این دیدار مقرر شد تا با استفاده از ظرفیت‌های موجود دو سازمان، گام‌های مؤثری در زمینه پیشرفت‌های علمی و رفع چالش‌های زیست‌محیطی برداشته شود.

این دیدار در راستای ادامه همکاری‌ها و تفاهم‌نامه‌هایی بود که پیش‌تر میان سازمان انرژی اتمی ایران و معاونت علمی ریاست جمهوری به امضا رسیده بود.

همچنین چند محور فعالیت مشخص در این نشست هدف‌گذاری شد تا در چارچوب برنامه‌های جاری، زمینه گسترش و توسعه مشارکت‌ها فراهم شود.

در دیدار معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران، فناوری کوانتوم به‌عنوان نخستین محور همکاری مورد تاکید قرار گرفت.

به علاوه بر توسعه زیرساخت‌ها و ایجاد ظرفیت‌های قابل اشتراک به عنوان امری ضروری تاکید شد تا پژوهشگران، دانشگاه‌ها و دانشجویان بتوانند از این توانمندی‌ها بهره‌مند شوند.

در این نشست همچنین مقرر شد تا ظرفیت‌های علمی و فناورانه دو سازمان، نقش پشتیبان و راهبری در مسیر جهش علمی کشور را داشته باشد.

موضوع فناوری‌های نوین حوزه لیزر نیز در نشست معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست‌جمهوری با رئیس سازمان انرژی اتمی ایران مورد بررسی قرار گرفت و با توجه به آغاز اقدامات اولیه، بر ضرورت تقویت حمایت‌ها و ظرفیت‌ها در این حوزه تاکید شد تا روند پیشرفت‌ها با سرعت بیشتری ادامه یابد.

فناوری پلاسمای سرد نیز به عنوان یک فناوری راه‌گشا و تأثیرگذار مورد بررسی قرار گرفت زیرا فناوری پلاسما به ویژه در حوزه محیط زیست می‌تواند موجب رفع چالش‌هایی نظیر شیرابه‌های پسماندهای شهری و پساب‌های صنعتی شود.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.