شمال نیوز: بی تردید نقش دوگانه رسانه ها در بحران زایی و بحران زدایی، برجسته کردن یا کوچک نشان دادن، القای امید و یا ناامیدی و...برای همگان واضح است. در این میان، عوامل بسیاری در این قضیه دخیل هستند؛ این عوامل باعث می شوند رسانه ها کارکردهای متفاوت داشته باشند . با این وجود ؛ هنر مدیران در کمیت و کیفیت استفاده درست و اصولی از رسانه برای پیشبرد برنامه های توسعه، کاهش هزینه ها و تقویت هم افزایی عمومی تجلی می یابد.
امروزه یکی از مولفه های اساسی در کیفیت مدیریت و موفقیت برنامه های توسعه، نقش مهم رسانه ها می باشد. رسانه ها به دلیل توانایی در گفتمان سازی و اجماع افکار عمومی، نقش اساسی در مراحل مختلف مدیریت ایفا می کنند.
مدیران رسانهای، در شرایط مختلف الگوهای ذهنی متفاوتی دارند که این الگوها پایه نگرش آنها برای تصمیمگیری در نحوة اطلاعرسانی و تعامل با جامعه و شهروندان است. رسانه ها این قدرت را دارند تا افکارعمومی را برعلیه مدیران رعیت مدار بسیج کنند و پایه گذار جامعه شهروند مدار باشند.
یکی از کارکردهای مهم رسانه ها ، جریان سازی و مطالبه گری عمومی برای نیل به اهداف توسعه و حساس کردن مردم نسبت به هرگونه سهل انگاری و روزمرگی مدیران و ویژه خواری و رانت جویی اعوان و انصار آنان از منافع ملی و بیت المال است.
امروزه رسانه ها نیروهای محرک در روند توسعه یک جامعه به شمار می روند که می توانند زیر ساخت های فکری- فرهنگی مناسب از قبیل ایجاد کارگروهی،فرهنگ تفکر ،ارتقای جایگاه خانواده و کاهش آسیبهای اجتماعی، فرهنگ کار آفرینی ، آینده نگری ، فرهنگ صادرات ، فرهنگ نظم و حسابگری و انضباط اجتماعی را در جوامع رواج دهند .
متاسفانه اکثر مدیران مازندرانی از ماهیت و کارکرد رسانه و میزان تاثیرگذاری آن بر افکار عمومی و جریان سازی مطالبات غافلند و در فرایند مدیریت دستگاههای اجرایی استان کمتر مدیری را می توان دید که هنر استفاده درست از رسانه را بلد باشد. البته به گمان بسیاری از کارشناسان، دوری جستن مدیران از رسانه ها شاید با سطحی نگری و فقدان دانش و عدم روزآمدی آنان در جایگاه مدیریت مرتبط باشد...مدیرانی که اغلب رسانه ها و خبرنگاران را مزاحم آرامش و آسایش خود می دانند و با آنها رابطه خوبی ندارند !
رسانه های جمعی نه تنها ابزار و عامل توسعه محسوب می شوند بلکه خود شاخص مهم توسعه نیز به شمار می روند . در تحلیل کارکردی رسانه ها ایجاد انسجام، همبستگی و مشارکت اجتماعی به منزله یک رفتار اجتماعی مطلوب خودنمایی می کند یعنی همان چیزی که از دید صاحب نظران از عوامل اساسی رسیدن به توسعه همه جانبه است . اما علیرغم وجود این ظرفیت بالقوه و توان نهفته در رسانه های محلی، از شواهد و قرائن چنین برمی آید که در استان ما رسانه ها به دلائل گوناگون نتوانسته اند در زمینه توسعه آنگونه که باید و شاید نقش ایفا کنند. پر واضح است ، رسانه های فرومانده و ارشادی که منبع تغذیه آنها بودجه دولت است هرگز نمی توانند به رسالت ذاتی خود عمل کنند و در فرایند توسعه و پیگیری مطالبات واقعی شهروندان تاثیرگذار باشند.
خلاصه کلام اینکه؛ خبرهای توسعه، محدود به خبرهای مثبت اقتصادی، اجتماعی، صنعتی، فرهنگی و ... نیست. خبرهای به اصطلاح منفی در زمینه های گوناگون یعنی گزارش شکست و ناکامی فعالیت های اقتصادی، اجتماعی و ... نیز جزء خبرهای توسعه محسوب می شوند. به عبارت دیگر؛ خبرهای توسعه، خبرهای تشریفاتی یا بولتن های روابط عمومی سازمان های دولتی و غیر دولتی نیست. در روزنامه نگاری امروز، رسانه باید علاوه بر گزارش احداث یک سد ، جاده یا کارخانه ، به تجزیه و تحلیل میزان تاثیرات مثبت و منفی این رویداد نیز بپردازد. نقد کارشناسی برنامه های اقتصادی و اجتماعی به همان میزان گزارش مبارزه با فساد و رانتخواری اهمیت دارد. مباحثی بنیادین که در تفکر مدیران دستگاههای اجرایی استان مازندران و شاید هم در تفکر مدیران رسانه های استان جایگاهی ندارد!