به گزارش رکنا، جاذبه های گردشگری خوزستان به شرح زیر است؛
1_ اندیکا
2_ دریاچه شهیون
3_ دژ محمد علی خان
4_ زراس
5_ روستای مازو
6_ تنگه قاسمی
7_ دره توبیرون
8 ـ چالکندی
9ـ روستای پامنار
دریاچه شهیون که نام دیگر آن دریاچه سد دز است، یکی از زیباترین دریاچههای ایران و از جاهای دیدنی دزفول محسوب میشود که در شمال غربی دزفول و در در ۲۳ کیلومتری شمال شرق اندیمشک و پشت دو کوه شاداب و تنگوان، کنار روستای پامنار قرار دارد و باعث زیبایی منطقه شهیون شده است. منطقه شهیون با مساحت بالغ بر ۳۰۲ کیلومتر مربع از توابع شهرستان دزفول است که در ۱۵ کیلومتری شمال شهر دزفول واقع شده است.
هنگامی که گام در مسیر این دره می گذارید، در همان ابتدا با معابر تنگ و مارپیچی شکلی روبرو خواهید شد که سفری ماجراجویانه را به شما نوید می دهند. در طول مسیر از گذرگاه های خنک و خوش منظره ای عبور خواهید کرد که دیواره های آن با درختچه های سرسبز و گیاهانی که از دل صخره روئیده اند، مزین شده است. وجود آبی خنک و روان، آبشارهایی چشم نواز، مناظری زیبا و هوایی دلپذیر دست به دست هم داده اند تا خاطره ماجراجویی در دره توبیرون برای شما ماندگار شود. پس از یک ساعت پیاده روی و لذت بردن از مناظر چشم نواز این مکان به انتهای مسیر خواهید رسید؛ جایی که آب چکان باریکی به نام بیشه در انتظار شماست تا شما را خیس کند. بی تردید گشت و گذار در دره اسرارآمیز توبیرون و تماشای مناظر شگفت انگیز و رویایی آن، حس سرزندگی و نشاط را به شما تزریق خواهد کرد و جانی تازه در شما خواهد دمید.
یکی از رازآلودترین شگفتیهای خوزستان تنگه قاسمی است. دیوارههای بلند، گذرگاههای باریک و آبهای زلالی که حالا پس از مدتی خاموشی، دوباره به جریان افتادهاند. این تنگه، مقصدی برای آنهایی است که میخواهند چهرهای کمتر دیدهشده از طبیعت ایران را کشف کنند تنگه قاسمی یکی از جاذبههای طبیعی استان خوزستان است که در شهرستان ایذه، بخش دهدز، و در میان کوههای منگشت واقع شده است. این تنگه به دلیل مناظر دستنخوردهاش، مقصدی برای علاقهمندان به طبیعتگردی محسوب میشود.
روستای"زراس" ایذه خوزستان با توجه به طبیعت سبز و جنگلی، دریاچهای کم نظیر و کوهستانهای اطرافش جاذبههای گردشگری فراوانی را در خود جای داده است.
دژ محمدعلی خان یا دژ سردشت در سال ۱۲۳۲، محل مبارزات مبارزات محمدعلی خان اول و محمودصالح چهارلنگ بختیاری، علیه ظلمهای خانلرمیرزا احتشام الدوله، حاکم وقت لرستان و خوزستان و پسرش ابراهیممیرزا در حکومت قاجار بود. برخی از تاریخدانان بر این باور هستند که این دژ به همین علت به نام دژ محمدعلی خان نامگذاری شده است. از این دژ در کتابهای تاریخی با نامهای دز استوار، دز، مندزون یا دژ محمدعلی خان نام برده شده است.
روستای پامنار دزفول در استان خوزستان جزوی از بخش شهیون در فاصله ۲۵ کیلومتری شهر دزفول به وسعت ۵۷ هکتار در میان دامنههای رشته کوههای زاگرس و مشرف به دریاچه سد دز در شمال شهرستان دزفول واقع شده است. در غالب تورهای گردشگری روستای پامنار دزفول جایی ندارد. پامنار در محدوده سد دز و کرخه واقع شده و روستایی آباد است و این سد تبدیل به یکی از جاذبههای دیدنی روستای پامنار دزفول شده است. مردم در این مکان میتوانند به تماشای جانوران و پرندگان مهاجر بنشینند، کوهنوردی یا پیاده روی کنند.
دره چالکندی از تفرجگاههای زیبای خوزستان در فاصله تقریبی ۳۰ کیلومتری از شمال دزفول و ۲۵ کیلومتری از شمال شرقی اندیمشک است. در چال کندی مناظری زیبا از تلاقی صخرهها با رودخانه «دز» توجه گردشگران را به سوی خود جلب میکند.
چالکندی درهای تماشایی در بخشی از مسیر رودخانه دز است که در آن از تلاقی صخرههای بلند و رودخانه و فرسایش سنگها در طول زمان، مناظری زیبا به وجود آمدهاند. این دره از زیباترین و بکرترین جاهای دیدنی دزفول به شمار میرود و در شمال دزفول و شمال شرقی اندیمشک واقع شده است. آب و هوای معتدل دره چال کندی، گردشگران زیادی را برای فرار از گرما در فصلهای گرم سال به این منطقه جذب میکند.
دهستان مازو نام دهستانی در بخش الوار گرمسیری شهرستان اندیمشک، استان خوزستان است. بر اساس سرشماری مرکز آمار ایران در سال ۱۳۹۵، جمعیت آن ۳۰۱۹نفر (۸۰۷خانوار) بودهاست. گردشگران با خرید صنایع دستی و محصولات محلی به مردم روستا از نظر اقتصادی کمک می کنند.