برق مدال به وزنه‌برداری ایران چشمک زد؛ درخشش جوانان و امید به آینده

خبرگزاری مهر سه شنبه 16 اردیبهشت 1404 - 11:13
تیم وزنه‌برداری جوانان ایران با قهرمانی در جهان ضمن روشن کردن چراغ امید در دل این رشته، امیدواری ها برای جبران سال های گذشته که همراه با افت و دوری از مدال بود را زنده کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات وزنه برداری جوانان و نوجوانان قهرمانی جهان ۲۰۲۵ در پرو با اتفاقات خوش برای ایران به پایان رسید. ایران در بخش مردان ۱۰ وزنه بردار داشت که با کسب ۸ مدال طلا، ۸ مدال نقره و ۳ مدال برنز و کسب ۷۲۵ امتیاز عنوان قهرمانی را از آن خود کرد و با بر بام جهان ایستاد. تیم‌های کلمبیا و ونزوئلا به ترتیب در جایگاه‌های دوم و سوم قرار گرفتند. در رده نوجوانان هم حسین یزدانی وزنه‌بردار ۱۷ ساله اردبیلی با اقتدار و با ۱۱ کیلوگرم اختلاف نسبت به نزدیک ترین رقیبش، قهرمان دسته فوق سنگین نوجوانان جهان شد و عنوان قوی‌ترین وزنه‌بردار نوجوان رقابت‌های جهانی پرو را به دست آورد.

این نخستین اعزام حسین یزدانی به مسابقات بین‌المللی بود که با کسب نشان طلا و قهرمانی جهان برای او همراه شد. او یکی از آینده‌دارهای وزنه‌برداری ایران به شمار می‌رود که می‌تواند پا جای بزرگانی مانند حسین رضازاده، سجاد انوشیروانی و سعید علی‌حسینی بگذارد. در بخش دختران نوجوان هم آلما حسینی تنها نماینده تیم ایران در این رده با کسب یک نقره و یک برنز درخشش خود را نشان داد.

برق مدال به وزنه‌برداری ایران چشمک زد؛ درخشش جوانان و امید به آینده

عملکرد درخشان تیم ملی وزنه‌برداری پسران در این دوره از رقابت‌ها با هدایت سهراب مرادی قهرمان سابق المپیک و نابغه وزنه‌برداری ایران به دست آمد. مرادی این بار در قامت سرمربیگری همچون دوران قهرمانی‌اش موفقیت‌های دلچسبی به دست آورد و همگان را به آینده وزنه‌برداری ایران امیدوار کرد.

در رده سنگین وزن هم وزنه‌برداری ایران جان دوباره‌ای گرفته؛ این رشته ورزشی که مدت‌هاست عنوان قوی‌ترین وزنه‌بردار را از دست داده حالا با درخشش وزنه‌برداران جوان در رده سنی بزرگسالان و جوانان بارقه‌ای امید در دل اهالی این رشته روشن کرده که روزهای خوب وزنه‌برداری دوباره تکرار خواهد شد. در دسته فوق سنگین در رده سنی جوانان حمیدرضا محمدی تنها با رکورد ۱۸۱ کیلوگرم در یک‌ضرب و رکورد ۲۱۳ کیلوگرم در دوضرب، ۲ مدال طلا گرفت. در مجموع نیز با رکورد ۳۹۴ کیلوگرم قهرمان جوانان جهان شد. طاها نعمتی دیگر نماینده ایران با رکورد ۱۸۰ کیلوگرم یک‌ضرب، ۲۱۲ کیلوگرم دوضرب و مجموع ۳۹۲ کیلوگرم سه مدال نقره گرفت و نایب قهرمان جوانان جهان شد.

برق مدال به وزنه‌برداری ایران چشمک زد؛ درخشش جوانان و امید به آینده

در رده‌بندی بهترین وزنه‌برداران رده جوانان، دو وزنه‌بردار ایرانی در بین سه نفر برتر قرار گرفتند. ابوالفضل زارع با ۷۹۸ امتیاز به مقام دوم رسید و علیرضا نصیری با ۷۵۶ امتیاز در جایگاه سوم قرار گرفتند. این دستاوردها، نشان‌دهنده کیفیت بالا و تلاش بی‌وقفه وزنه‌برداران ایرانی در عرصه جهانی بود.

جبران گذشته با مدال‌های رنگارنگ پولادمردان جوان

این موفقیت‌ها در حالی به‌دست آمده است که تیم ملی وزنه‌برداری ایران در مسابقات جهانی ۲۰۲۴ اسپانیا با مشکلات زیادی روبه‌رو شد. در مسابقات جهانی سال گذشته که هدایت تیم برعهده هادی پانزوان بود، اتفاقات عجیب و غریبی رخ داد. تیم پسران ایران با چهار وزنه‌بردار و دختران با ۵ وزنه‌بردار در این مسابقات شرکت کردند و حاصل آن هم کسب دو مدال نقره و دو برنز بود و ایران تنها در یک وزن صاحب مدال مجموع شد.

این اتفاق در حالی رخ داد که تیم ایران در سال ۲۰۲۳ با کسب ۵ طلا، ۹ نقره و یک برنز در رده‌بندی تیمی قهرمان شده بود اما سال گذشته با وجود اینکه تیم پسران قرار بود با ترکیب ۱۰ نفره در مسابقات جهانی شرکت کند تا از عنوان خود دفاع کند اما مقامی بهتر از یازدهمی به دست نیاورند و خبری از گرفتن حتی یک مدال طلا هم نبود. تیم دختران هم در رده دوازدهم رده‌بندی تیمی قرار گرفت.

همین موضوع باعث شد تا انتقادهایی زیادی به عملکرد تیم ملی وزنه‌برداری جوانان شود به خصوص اینکه علاوه بر نتیجه ضعیفی که به دست آمد برخی اشتباهات و عدم اعزام وزنه‌برداران نارضایتی زیادی به همراه آورد. در آن دوره، اشتباهات اجرایی فدراسیون و مشکلات در رعایت باره زمانی تست دوپینگ باعث شد که تیم ایران نتواند در مسابقات جهانی اسپانیا حضور کامل داشته باشد و نتایج مطلوبی به دست بیاورد.

طبق قوانین مبارزه با دوپینگ فدراسیون جهانی وزنه برداری، کشورهای شرکت کننده در مسابقات قهرمانی جوانان و بزرگسالان جهان باید ۶ ماه قبل از حضور در این مسابقات دو مرتبه آزمایش دوپینگ دهند و فاصله بین دو آزمایش نباید کمتر از دو هفته باشد و متأسفانه در دوره گذشته عدم رعایت این موضوع باعث شد ۶ وزنه‌بردار ایران که برخی از آن‌ها هم شانس مسلم مدال طلا بودند نتوانند در این مسابقات شرکت کنند و نتیجه‌ای ضعیفی رقم خورد. اما امسال، تیم ایران با ترکیب کامل و برای جبران گذشته توانست در این رقابت‌ها با درخشش وزنه‌برداران خود عنوان قهرمانی را به دست بیاورد.

امیدواری به نسل جوان وزنه‌برداری ایران

وزنه‌برداری در این سال‌های اخیر سیر نزولی داشت و نتوانست انتظارات را برآورده کند؛ به ویژه در بازی‌های آسیایی هانگژو و المپیک پاریس که عملکرد ضعیفی داشت و همین مسئله باعث شد انتقادات زیادی سمت فدراسیون روانه شود. اکنون با این تیم جوان می‌توان به آینده وزنه‌برداری امیدوار بود، البته فدراسیون نباید در باد این مدال‌ها بخوابد و برای حفظ این جوانان و ارتقای رکورد آن‌ها تلاش کند.

برق مدال به وزنه‌برداری ایران چشمک زد؛ درخشش جوانان و امید به آینده

در حال حاضر نسل جوانی که در وزنه‌برداری ایران حضور دارند، همه اهالی این رشته را امیدوار کرده که دوباره وزنه‌برداری به روزهای اوج خود برمی‌گردد و در بازی‌های آسیایی ناگویا و المپیک لس‌آنجلس که معیار سنجش موفقیت فدراسیون است، این جوانان می‌توانند در سکوی آسیایی و المپیک بدرخشند. تیم ملی وزنه‌برداری ایران با این موفقیت تاریخی، فصل جدیدی از درخشش‌های ورزشی خود را رقم زد که به‌ویژه در رده‌های پایه، می‌تواند نویدبخش موفقیت‌های بزرگ‌تر در عرصه‌های جهانی باشد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.