به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از وزارت نیرو، در این اجلاس که با حضور "عباس علیآبادی" وزیر نیرو و رئیس ایرانی کمیسیون مشترک و "دلیر جمعه" وزیر انرژی و ذخایر آبی جمهوری تاجیکستان برگزار شد، تاکنون ۲۳ سند همکاری میان دو کشور در حوزههای مختلف به امضا رسیده است. این اسناد میتوانند بستر تازهای برای تعمیق روابط و گسترش همکاریهای دوجانبه در زمینههای اقتصادی، فرهنگی و فنی فراهم کنند.
روابط ایران و تاجیکستان ریشهای عمیق در تاریخ، فرهنگ، زبان و تمدن مشترک دارند، اما طی سالهای اخیر، بهویژه با آغاز به کار دولت سیزدهم، این روابط وارد مرحلهای تازه و پرشتاب شده است. سفر اخیر "مسعود پزشکیان"، رئیسجمهور کشورمان به تاجیکستان نیز بازتابهای ملی و بینالمللی گستردهای داشته و نشان از جایگاه راهبردی این روابط دارد.
این اجلاس فرصت مناسبی برای تبادل اطلاعات، ارتقا ظرفیتهای تجاری، آشنایی با توانمندیهای فنی شرکتهای ایرانی و نیز توسعه صادرات کالا، خدمات فنی و مهندسی محسوب میشود. برگزاری نشستهای تجاری (B2B) میان ۳۰ تاجر ایرانی و ۲۵ تاجر تاجیکی از جمله برنامههای جانبی این رویداد است که با هدف ایجاد ارتباط مستقیم میان فعالان اقتصادی دو کشور برگزار شده است.
"محمدولی علاءالدینی"، رئیس مرکز امور بینالملل وزارت نیرو در خصوص این اجلاس گفت: از جمله موضوعات مورد بررسی در نشستهای تجاری بین تجار ایرانی و خارجی، میتوان به پروژههای صنعت آب و برق، انرژیهای تجدیدپذیر، نفت و پتروشیمی، منسوجات، مواد غذایی و خوراکی، گردشگری، بهداشت و تجهیزات پزشکی و موارد دیگر اشاره کرد.
محمدولی علاءالدینی افزود: در این اجلاس مشترک حدود ۲۰ دستگاه اجرایی از وزارتخانههای مختلف ایران و ۱۵ نماینده از سوی دستگاههای اجرایی طرف تاجیکی در جلسات ویژه کارگروههای کارشناسی شرکت خواهند کرد.
دبیر ایرانی کمیسیون مشترک همکاریهای ایران و تاجیکستان بیان کرد: همچنین آئین اختتامیه این رویداد، که شامل امضا و مبادله سند همکاری مشترک است، با حضور رؤسای کمیسیون مشترک (وزیر نیروی ایران و وزیر انرژی و ذخایر آبی تاجیکستان) برگزار میشود.