به گزارش خبرنگار مهر، عبدالعلی کیانمهر عصر سه شنبه در جلسه شورای هم خانواده صنعت، معدن و تجارت گلستان که با حضور مفتح، جانشین وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور بازرگانی برگزار شد با اشاره به برخی چالشهای اساسی پیش روی فعالان اقتصادی و مردم گفت: اگر نگاه ناعادلانه به استانهای کمبرخوردار ادامه یابد، نباید انتظار جهش اقتصادی داشت و اتفاقی رخ نمیدهد، مگر اینکه نگاه ملی، منصفانه و واقعبینانه شود.
کیانمهر از ضرورت تأمین منابع مالی برای حوزه گردشگری سخن گفت و تأکید کرد: هماکنون ۳۰ میلیارد تومان برای واحدهای توریستی استان در نظر گرفته شده که البته برای نیازهای موجود عدد زیادی نیست، اما همین میزان هم هنوز به سرانجام نرسیده. پیگیریها در جریان است تا بتوانیم این اعتبار را جذب و به پروژههای واقعی گردشگری تزریق کنیم.
وی افزود: حوزه گردشگری در گلستان یکی از ظرفیتهای بیبدیل برای توسعه اقتصادی و اشتغالزایی است و باید توجه ویژهای به آن شود، بهویژه در شرایطی که بسیاری از واحدهای گردشگری ما به دلیل کمبود سرمایه در آستانه رکود هستند.
معاون اقتصادی استاندار گلستان در بخش دیگری از سخنان خود، از عملکرد برخی سامانههای دولتی انتقاد کرد و گفت: سامانههای الکترونیکی که قرار بود شفافیت و سهولت بیاورند، به یک منبع درآمد برای پیمانکاران تبدیل شدهاند. در همان روز اول، برخی شرکتهای نرمافزاری با فروش سامانه به دولت سود هنگفتی میبرند و در ادامه نیز با تغییرات هفتگی، روند خدمترسانی را مختل میکنند.
وی با اشاره به نمونهای از مشکلات اخیر گفت: در یک هفته اخیر، فقط با یک تغییر نرمافزار، بسیاری از مردم و فعالان اقتصادی دچار سردرگمی شدند. این سامانهها باید در خدمت مردم باشند، و نباید محل درآمدزایی برای طراحان آن تبدیل شوند.
۵۲ درصد مردم گلستان در دهکهای پایین؛ اما بیعدالتی در تخصیص
معاون اقتصادی استاندار گلستان با استناد به آمارهای رسمی گفت: ۵۲ درصد جمعیت استان گلستان در دهکهای یک تا هفت قرار دارند؛ یعنی جز طبقات کمدرآمد کشور محسوب میشوند. اما متأسفانه در بسیاری از برنامههای ملی، سهم گلستان با همان شاخصهایی در نظر گرفته میشود که برای استانهای برخوردار اعمال میشود. این ظلم و نشانه آشکار نبود عدالت در توزیع منابع است.
وی تأکید کرد: وقتی وضعیت درآمدی مردم این استان اینچنین است، باید در تمام برنامههای حمایتی، اقتصادی، انرژی و رفاه، گلستان به عنوان استان نیازمند حمایت ویژه در نظر گرفته شود.
نگاه به بازارهای منطقه؛ ترکمنستان یک فرصت استراتژیک
کیانمهر در بخش پایانی سخنان خود، از افتتاح نمایشگاه مشترک ایران و ترکمنستان به عنوان یک رویداد مهم یاد کرد و گفت: این نمایشگاه یک نقطه عطف برای باز شدن مسیر صادراتی استان گلستان به ترکمنستان و سایر کشورهای آسیای میانه است. با توجه به علاقهمندی مردم استان و هممرزی فرهنگی و جغرافیایی، میتوانیم به زنجیره صادراتی مهمی در منطقه تبدیل شویم.
وی از مسئولان ملی خواست تا توجه جدیتری به ظرفیتهای مرزی استان داشته باشند و گفت: درخواست من این است که در سفر هیئتهای خارجی به ایران، گلستان فراموش نشود. نمایندگان استان باید در این جلسات شرکت داشته باشند. بازار منطقه فرصت بزرگی است که نباید از دست برود.