به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، حمیدرضا حاجیبابایی شامگاه سهشنبه در آیین تجلیل از ۵۰۰ معلم نمونه استان اصفهان که در سالن اجلاس سران اصفهان برگزار شد به بودجه همسان سازی حقوق و حمایت از معلمان اشاره کرد و افزود: بر اساس تصمیم مجلس شورای اسلامی، مرحله اول همسان سازی حقوق بازنشستگان و فرهنگیان از محل افزایش یک درصدی مالیات بر ارزش افزوده اجرایی خواهد شد.
وی بیان داشت: مراحل بعدی این طرح با تخصیص بودجهای بالغ بر ۲ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال پیگیری میشود.
نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی همچنین اضافه کرد: طرح اعطای «فوق العاده ویژه ۵۰ درصدی» به فرهنگیان در دستور کار قرار گرفته است و انتظار میرود امسال به تصویب نهایی برسد.
وی با ادای احترام به جامعه معلمان ایران، بر نقش بیبدیل معلمان به عنوان محور اصلی تحولات آموزشی به جایگاه رفیع معلمی در اسلام و نظام جمهوری اسلامی اشاره کرد و خواستار توجه جدیتر به ارتقای شأن و معیشت معلمان شد.
وی با اشاره به چالش های پیش روی معلمان و ضرورت تحول در نظام آموزشی، بر نقش آموزش و پرورش در تربیت نسل آینده و توسعه پایدار کشور تأکید کرد.
نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: علیرغم خدمات گسترده انجام شده در جمهوری اسلامی، معلمان هنوز در بودجهها و قوانین به جایگاه واقعی خود نرسیدهاند و نیاز به اصلاحات ساختاری فوری احساس میشود.
آموزش و پرورش گرانترین کالای راهبردی کشور
وی با اشاره به سخنان رهبر معظم انقلاب، آموزش وپرورش را «گران قیمتترین کالای تولیدی» خواند و اظهار کرد: آموزش و پرورش حتی از پروژههای هستهای و سلول های بنیادی نیز ارزشمندتر است.
حاجی بابایی تأکید کرد: مدرسه بدیل ندارد و اگر به دنبال جامعه پویا، سپاه و ارتش قدرتمند و نمایندگان کارآمد هستیم، تنها راه تحقق این اهداف، تقویت آموزش وپرورش است.
انتقاد از بیتوجهی به معلمان و پاسخ مسئولان
حاج بابایی در پاسخ به انتقادات مبنی بر اولویتدادن صرف به معلمان، گفت: احترام به معلم نه برای خود او، بلکه برای نجات ۱۶ میلیون دانشآموز و خانوادههایشان است.
وی خاطرنشان کرد: معلم راضی، دانشآموزی متعهد و انقلابی تربیت میکند.
نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی همچنین اعلام کرد: حل مشکلاتی مانند اعتیاد و ناهنجاریهای اجتماعی تنها با سرمایهگذاری در آموزش و پرورش ممکن است.
واگذاری اقتصاد به بخش خصوصی و تمرکز دولت بر آموزش
وی تصریح کرد: بر اساس برنامه هفتم توسعه، دولت موظف شد تمرکز خود را بر سه حوزه «آموزش، بهداشت و امنیت» قرار دهد و سایر بخش ها مانند خودروسازی را به مردم واگذار کند.
حاجیبابایی ادامه داد: این تصمیم با استناد به قانون اساسی و تأکید رهبر معظم انقلاب بر آدمسازی بهجای ماشینسازی اتخاذ شده است.
وی با اشاره به پیشرفت های اخیر در صدور احکام فروردین و اردیبهشت ماه، وعده داد با همراهی مجلس و دولت، «عدالت آموزشی» و بهبود معیشت معلمان در اولویت قرار گیرد.
حاجی بابایی خطاب به فرهنگیان تأکید کرد: این پایان راه نیست؛ آغاز مسئولیتی بزرگ برای جبران عقبماندگی هاست.
اقتصاد بادکنکی و تورم شکننده با عزم معلمان و خدمت صادقانه شکسته میشود
وی بر نقش محوری فرهنگیان و معلمان در عبور کشور از چالشهای اقتصادی و معیشتی تأکید کرد و خطاب به فرهنگیان سراسر کشور اعلام کرد: بالاترین خدمت به مردم، آموزش و پرورش است.
وی تاکید کرد: باور داشته باشید که ما تلاش میکنیم تا از این معبرها عبور کنیم؛ از تورم شکننده، مشکلات معیشتی و سیاستهای نادرست اقتصادی که با زور و تزویر به مردم تحمیل شده است.
حاجی بابایی بیان کرد: اقتصاد ایران با شرافت، عقلانیت و قدرت، تحت هدایت رهبری، از این بحرانها عبور خواهد کرد.
وی با اشاره به دغدغههای معیشتی بازنشستگان و فرهنگیان، افزود: از اینکه یک بازنشسته یا خدمتگزار نتواند زندگی خود را اداره کند، شرمساریم.
حاجی بابایی گفت: اگرچه افزایش حقوق پنج میلیونی فشار سنگینی به دولت وارد کرد، اما برای اثبات حمایت نظام از معلمان، این اقدام ضروری بود.
وی با هشدار به سوءاستفادهگران در نظام جمهوری اسلامی، گفت: ناجوانمردانهترین عمل، استفاده از فرصتهای ملی برای منافع شخصی است و هرکس به مردم خیانت کند، خداوند آبرویش را خواهد برد.
نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی با تجلیل از جایگاه معلمان، اظهار کرد: تا روزی که آموزش و پرورش در قله قرار نگیرد، پیگیر مطالبات خواهیم بود و سکوت ما به معنای رضایت نیست، بلکه حرکتی هوشمندانه برای جلوگیری از سوءاستفاده دشمنان و حفظ عزت نظام است و ما ایران، مردم و فرهنگیان را دوست داریم و بر این عشق افتخار میکنیم.
وی با تاکید به اینکه معلم، محور توسعه کشور است، تاکید کرد: معلمان تنها مسیر هدایت جامعه و تحقق آرمان های انقلاب هستند و اگر میخواهیم ایران پرافتخاری داشته باشیم، بامعلم را در جایگاه واقعی خود قرار دهیم زیرا معلم حتی از کتاب و کلاس درس مهمتر است.
حاجی بابایی با اشاره به نظام رتبهبندی معلمان به عنوان فرصت ها و کاستی ها گفت: از تصویب نظام رتبهبندی معلمان در سال ۱۳۹۱ و تخصیص ۵۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار برای آن به عنوان گامی تاریخی یاد کرد و افزود: به اجرای ناقص این طرح در کشور ایراد وارد است زیرا در اجرا، برخی معلمان را مجبور به ارائه مدارک غیرضروری مانند گواهی نیازمندی از کمیته امداد میکنند و این نظام باید با رحمت و منطق پیش برود.
نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از معلمان بازنشسته و شاغل به ۲.۵ میلیون معلم شاغل و بازنشسته کشور اشاره و از فداکاری های آنان در طول ۳۰ سال گذشته قدردانی کرد.
حاجبابایی در ادامه صحبتهای خود به سند تحول بنیادین و انتظارات آینده اشاره کرد و یادآور شد: سند تحول آموزش وپرورش که توسط رهبر معظم انقلاب تأیید شده است، خواستار اجرای کامل ۱۴۱ راهکار این سند است و هدف نهایی این است که دانشآموزان با الگوگیری از معلمان، بیش ازپیش به شغل معلمی علاقهمند شوند.
وی همچنین از زحمات خدمتگذاران مدارس تقدیر و اظهار کرد: برای نخستین بار، از نقش خدمتگذاران مدارس به عنوان «معلمان پنهان» یاد شد و اقدام مجلس در بهبود وضعیت آنان مورد تشکر قرار گرفت.
نایبرئیس اول مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه نظام رتبهبندی معلمان آغاز راه است، نه پایان آن، اعلام کرد: تا زمانی که مسئولیت دارد، برای تحقق عدالت آموزشی و ارتقای جایگاه معلمان تلاش خواهد کرد و انتظار میرود احکام مرتبط با این نظام تا پایان اردیبهشت ماه صادر شود.
به گزارش ایرنا، آیین تجلیل از ۵۰۰ معلم نمونه استان اصفهان حضور استاندار،دبیر شورای عالی آموزشوپرورش در سالن اجلاس همایشهای بینالمللی اصفهان برگزار شد.معلمان حاضر در فرآیند انتخاب معلمان نمونه در سطوح منطقهای و استانی شرکت کرده و برخی به مرحله کشوری راه یافته بودند.