اثر مخرب حملات یمن به اسرائیل بر مذاکرات ایران با آمریکا؛ چرا این گزاره غلط است؟

همشهری آنلاین چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - 07:44
حمله موشکی یمن به اسرائیل، موجب تقویت موضع ایران در مذاکرات می‌شود؛ برای فهمیدن ماهیت مذاکرات میان ایران و آمریکا، لازم است همه جوانب مربوط به این مذاکرات به صورت دقیق درک شود.

به گزارش همشهری آنلاین کیهان نوشت: برخلاف کج‌فهمی روزنامه «هم‌میهن» و ضد مذاکرات ایران و آمریکا تلقی کردن حمله موشکی یمن به اسرائیل، این اقدام موجب تقویت موضع ایران در مذاکرات می‌شود.

در این زمینه روزنامه وطن امروز در یادداشتی نوشت: روزنامه هم‌میهن از رسانه‌های تندرو اصلاح‌طلبان اخیراً با تیتر «اثر شلیک بر مذاکرات» مدعی شد حمله ارتش یمن یه فرودگاه بن گوریون، روی مذاکرات میان ایران و آمریکا اثر مخرب خواهد گذاشت.

این روزنامه تلاش کرد این ذهنیت را ایجاد کند که حمله موشکی به فرودگاه بن‌گوریون، اقدامی علیه مذاکرات ایران و آمریکاست. قاعدتاً این رویکرد در ادامه منجر به ایجاد گمانه‌های غیرواقع‌بینانه خواهد شد.

درباره غلط بودن این انگاره باید گفت نزدیک ۲ ماه است دولت آمریکا با همراهی انگلیس، حملاتی را علیه مردم یمن انجام می‌دهد. بر اثر این حملات تاکنون صدها غیر نظامی به شهادت رسیده‌اند. ارتش یمن از ۱۹ ماه پیش در دفاع از مردم مظلوم غزه و برای مقابله با جنایات رژیم صهیونیستی، وارد جنگ با رژیم اشغالگر قدس شده است. در واقع معادلات جنگ رژیم صهیونیستی و یمن، تابع جنگ غزه است و نه هیچ چیز دیگر.

با وجود ادعاهای آمریکایی‌ها مبنی بر هدف قرار دادن تأسیسات موشکی ارتش یمن اما ارتش یمن با حمله موشکی به فرودگاه بن‌گوریون در عمل ثابت کرد نه‌تنها حملات آمریکا و انگلیس به یمن بی‌فایده بوده، بلکه منجر به افزایش سطح حملات ارتش یمن به رژیم صهیونیستی و هدف قرار گرفته شدن مراکز حیاتی این رژیم شده است.

بنابراین اگر قرار باشد تاثیر این حمله بر مذاکرات ایران و آمریکا محل مداقه قرار گیرد، قبل از آن، باید تحولات تأثیرگذار واقعی بر این مذاکرات‌ به صورت کامل و جامع بررسی شود، نه اینکه بدون در نظر گرفتن سایر عوامل و حوادث، صرفاً به همین یک مورد پرداخته شود. در میانه مذاکرات ایران و آمریکا، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در چند نوبت تأکید کرد به ایران حمله نظامی انجام خواهد داد.

بدون تردید این اظهارات روی مذاکرات تأثیر مستقیم داشته است، به‌ویژه اینکه با این تهدیدات صریح، این موضع در ایران تقویت شده که در شرایطی که رژیم صهیونیستی از قطعی بودن حمله نظامی به ایران سخن می‌گوید، چرا ایران باید در مذاکراتی حضور داشته باشد که قرار است در این مذاکرات، بخش مهمی از توان بازدارندگی خود را از بین ببرد؟ البته تأثیرگذاری رژیم صهیونیستی روی مذاکرات به تهدیدات نتانیاهو محدود نشد. طی این مدت رژیم صهیونیستی و لابی‌های صهیونیستی، در کریدورهای تصمیم‌سازی آمریکا، رایزنی‌های گسترده‌ای را کلید زدند، به گونه‌ای که بسیاری معتقدند وقفه ایجادشده در مذاکرات ایران و آمریکا، نتیجه همین لابی‌ها برای طرح مطالبات زیاده‌خواهانه مانند برچیده شدن همه برنامه غنی‌سازی ایران یا اعمال محدودیت‌های موشکی بوده است.

پس از تعویق مذاکرات شنبه، منابع رسانه‌ای در آمریکا و سرزمین‌های اشغالی فلسطین مدعی شدند دلیل این وقفه، طرح‌ مطالبات جدید از سوی طرف آمریکایی بوده است. طرف آمریکایی در قبال برخی مبانی مذاکرات تغییر موضع داده و مطالبی از جمله برچیده شدن برنامه غنی‌سازی ایران را مطرح کرده است.

یکی از راهبردهای دولت ترامپ و شریک استراتژیکش در سرزمین‌های اشغالی، در قبال مذاکرات با ایران، افزایش فشار در ۲ حوزه اقتصادی و امنیتی است. دولت آمریکا همزمان با ابراز تمایل برای مذاکره، از یک‌سو تحریم‌های جدیدی اعمال کرده است و از سوی دیگر تلاش کرده گزینه حمله نظامی را معتبر نگه دارد. از ابتدای شروع به کار دولت ترامپ، آمریکا نزدیک‌ ۲۰۰ تحریم‌ علیه ایران اعمال کرده. از سوی دیگر ترامپ شدیدترین تهدیدها، با بی‌سابقه‌ترین ادبیات را مطرح کرده است. ترامپ در عین حال که با ایران وارد مذاکره شد، جنگ روانی و ادراکی گسترده‌ای را نیز علیه ایران آغاز کرد. بنابراین کاملاً مشخص است همزمان با مذاکرات، یک جنگ روانی و ‌شناختی گسترده علیه ایران در جریان است.

برای فهمیدن ماهیت مذاکرات میان ایران و آمریکا، لازم است همه جوانب مربوط به این مذاکرات به صورت دقیق درک شود.

اگر کسی بخواهد درباره میزان اثرگذاری حمله موشکی ارتش یمن تأمل کند، باید در چارچوب این جنگ روانی و مختصات آن، این حمله را ارزیابی کند. اگر بخواهیم تأثیر این حمله را بر مذاکرات ایران و آمریکا ارزیابی کنیم، حتماً باید به این موارد دقت شود:
- تأثیر حمله بر خنثی‌سازی تهدید آمریکا: درک و فهم قدرت مقاومت و توانمندی ایران و جبهه مقاومت برای پاسخ به هر نوع تهدید.

- خنثی کردن شیطنت‌های نتانیاهو برای مخدوش کردن مذاکرات و به شکست کشاندن آن: یادآوری قدرت و توان جبهه مقاومت برای شکستن اسرائیل و همین‌طور توان مقاومت و ایران برای پاسخ به هر نوع شیطنت؛ در واقع به نتانیاهو یادآوری می‌شود هر نوع شیطنت او چه هزینه‌ها و عواقبی را برای او و رژیم صهیونیستی به دنبال خواهد داشت.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.