به گزارش تابناک به نقل از خبرآنلاین، سیگار کشیدن و کشیدنت ویپ هر دو ریهها و مجاری تنفسی را تحریک میکنند. سیگار با آسیب رساندن به بافت ریه و افزایش تولید مخاط باعث برونشیت مزمن، آمفیزم و بیماری انسداد مزمن ریه (COPD) میشود. ویپینگ نیز باعث التهاب و استرس در ریهها شده که منجر به علائمی مانند سرفه، خس خس سینه و تنگی نفس میشود. برخی از مطالعات نشان میدهند که ویپ کردن میتواند مانند سیگار کشیدن به ریه آسیب برساند، از جمله باعث افزایش مقاومت راه هوایی و اختلال در عملکرد ریه شود.
ویپ کشیدن یا ویپینگ به عنوان یک روند در چند سال اخیر بسیار محبوب شده. اما، دقیقا ویپینگ چیست؟ ویپ دارای مایعی حاوی نیکوتین و طعم دهندهها و سایر مواد شیمیایی است که زمان کشیدن ویپ ما این مواد را به صورت بخار استنشاق میکنیم. از سوی دیگر، سیگار کشیدن شامل سوزاندن تنباکو میشود که هزاران ماده شیمیایی مضر را آزاد میکند.
در اینجا این سوال به ذهن متبادر میشود که آیا کشیدن ویپ «ایمنتر» است؟ در حالی که کشیدن بخار حاوی مایعات درون ویپ کاربران را در معرض مواد سمی کمتری نسبت به سیگارهای سنتی قرار میدهد، پزشکان میگویند که ویپ هنوز هم مواد شیمیایی خطرناکی مانند فلزات سنگین، عوامل سرطانزا و ترکیبات آلی فرار را مستقیما به ریهها میرساند.
میتواند بدتر از سیگار باشد
نیکوتین که هم در سیگار و هم در سیگارهای الکترونیکی وجود دارد و فشارخون و ضربان قلب را افزایش میدهد و خطر حملات قلبی و سکته را افزایش میدهد. تحقیقات نشان میدهد سیگارهای الکترونیکی میتواند عوامل خطر بیماری قلبی مانند سطح کلسترول و جریان خون به قلب را بدتر کند، گاهی اوقات حتی بیشتر از سیگار. هر دوی این عادتها (سیگار و ویپ کشیدن) شریانها را سفت میکنند و عملکرد رگهای خونی را کاهش میدهند که به سلامت قلب و عروق آسیب میرساند.
خطر ابتلا به سرطان
در حالی که سیگار عامل شناخته شده بسیاری از سرطانها است، ویپ کشیدن بی ضرر نیست. سیگارهای الکترونیکی حاوی مواد سرطان زا مانند فرمالدئید و نیتروزامین هستند، اگرچه اغلب در سطوح پایینتر از سیگار هستند. ویپینگ همچنین التهاب را افزایش میدهد و ممکن است باعث آسیب به DNA شود. سایر اثرات سلامتی شامل کاهش عملکرد سیستم ایمنی، حملات آسم و حتی خطراتی برای سلامت باروری مانند کاهش تعداد اسپرم و عوارض بارداری است.
ویپ به همان اندازه سیگار اعتیاد آور است
هم ویپ و هم سیگار کشیدن باعث تولید نیکوتین میشوند که مادهای بسیار اعتیادآور است که باعث هوس بیشتر به سیگار یا ویپ میشود. ویپینگ میتواند وابستگی به نیکوتین را افزایش دهد، حتی گاهی اوقات حتی بیشتر از سیگار. نیکوتین بر مغز تاثیر میگذارد و باعث اضطراب، تحریک پذیری و مشکل در تمرکز میشود. در حالی که اثرات طولانی مدت استعمال دخانیات هنوز در حال بررسی است، جایگزین سالمی برای مصرف سیگار وجود ندارد و همانطور که در این مطلب اشاره شد ویپ هم که پیشتر تصور میشد سالمتر است مانند سیگار مضر است.