هندوانه‌ ایران "مین شیمیایی" است؟ / پس از فلفل و کیوی، حالا نوبت هندوانه؟ / سکوت عجیب وزارت جهاد کشاورزی!

رکنا چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - 10:54
رکنا اقتصادی: ویدئویی از معاون دومای روسیه منتشر شده که هندوانه‌ ایرانی را به دلیل نیترات بالا "مین شیمیایی" خوانده و فروش آن را در روسیه ممنوع اعلام کرده است. این در حالی است که وزارت جهاد کشاورزی هنوز واکنشی رسمی نشان نداده است. پیش‌تر نیز برخی محصولات کشاورزی ایران به‌دلیل باقی‌مانده سموم و فلزات سنگین از بازارهای صادراتی بازگردانده شده بودند.
هندوانه‌ ایران "مین شیمیایی" است؟ / پس از فلفل و کیوی، حالا نوبت هندوانه؟ / سکوت عجیب وزارت جهاد کشاورزی!

به گزارش رکنا، به تازگی ویدئویی در شبکه های اجتماعی منتشر شده است که نشان می دهد معاون دومای (پارلمان) روسیه طی بازرسی و بازدید از میدان میوه و تره بار مسکو با دستگاه نیترات سنج یک هندوانه ایرانی را آزمایش می کند و مدعی می شود که هندوانه های ایرانی که به این کشور صادر شده است، 5 برابر استانداردهای جهانی و حد مجاز حاوی نیترات است.

او در این ویدئو می گوید: این هندوانه مانند یک مین قابل انفجار است. این هندوانه یک ماده شیمیایی است و سرطان زا و عامل بیماری های مختلف است و در ادامه ویدئو، فروش هندوانه های ایرانی را در بازارهای روسیه ممنوع اعلام می کند.

درحالی این ادعا از سوی روسیه مطرح شده است که در این خصوص وزارت جهاد کشاورزی هیچ اظهارنظری منتشر نکرده است.

اگرچه ادعای 5 برابری نیترات در هندوانه های ایرانی هنوز تایید نشده و نیاز به بررسی بیشتر دارد اما در سالهای اخیر، برخی از محصولات صادراتی ایران به دلایل مختلف از جمله عدم تطابق با استانداردهای جهانی، مشکلات بسته‌بندی، یا مسائل بهداشتی، از بازارهای مقصد بازگردانده شده‌اند.

پیش از این نیز گزارش‌هایی از بازگرداندن برخی محصولات کشاورزی ایران، مانند فلفل دلمه‌ای، کیوی، سیب زمینی، ذرت به روسیه، ازبکستان و هند منتشر شده؛ که دلیل آن، باقی‌مانده سموم یا فلزات سنگین مانند نیترات بیش از حد مجاز عنوان شده بود.

این موارد نشان‌دهندهٔ اهمیت رعایت استانداردهای بین‌المللی در تولید، بسته‌بندی و صادرات محصولات کشاورزی و صنعتی است. توجه به این استانداردها می‌تواند از بازگشت محموله‌ها و خسارات مالی جلوگیری کند و اعتبار محصولات ایرانی را در بازارهای جهانی افزایش دهد. بنابراین صادرات مواد غذایی خام، به‌ویژه محصولات کشاورزی، به کشورهای دیگر نیازمند نظارتی دقیق و جدی است.

اخبار تاپ حوادث

وبگردی

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.