قانونگذاران حزب محافظه‌کار انگلیس خواستار به رسمیت شناختن کشور فلسطین شدند

الف چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - 11:16
چندین قانونگذار حزب محافظه‌کار در پارلمان انگلیس با نگارش نامه‌ای به نخست وزیر این کشور با جدا کردن راهشان از دیگر اعضای این حزب خواستار آن شدند که لندن کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، هفت نماینده محافظه‌کار مجلس عوام و ۶ نماینده محافظه‌کار مجلس اعیان انگلیس با امضای این نامه که خطاب به «کر استارمر»، نخست وزیر این کشور نوشتند از او خواستند که مخالفت‌های رژیم صهیونیستی را به چالش کشیده و پیش از مذاکرات مهم سازمان ملل در ماه آینده میلادی، کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد.

این نامه که توسط روزنامه گاردین مشاهده شده در اواخر ماه مارس کمی بعد از آنکه رژیم صهیونیستی توافق آتش‌بس با حماس را باطل کرد نوشته شده است. روز دوشنبه کابینه امنیتی رژیم صهیونیستی به اتفاق آرا با اجرای عملیاتی به‌نام «ارابه‌های گدعون» موافقت کرد؛ عملیاتی که هدف آن «شکست کامل» جنبش مقاومت اسلامی حماس و آزادسازی زندانیان صهیونیست عنوان شده است. در این طرح نظامی، تخلیه گسترده ساکنان غیرنظامی نوار غزه از مناطق درگیری به‌عنوان یکی از ارکان اصلی مطرح شده است. همچنین، یک منبع ارشد امنیتی تصریح کرده است که رژیم صهیونیستی حتی در صورت دستیابی به توافق موقت یا دائمی، از نوار غزه عقب‌نشینی نخواهد کرد.

به نوشته گاردین، در نامه قانونگذاران انگلیسی که توسط کیت مالت‌هاوس، عضو حزب محافظه‌کار و از وزیران سابق دولت بریتانیا ترتیب داده شده، آمده است: «مردم فلسطین برای چندین دهه اشغالگری، آوارگی و وضعیت محدودیت‌های نظام‌مند بر آزادی‌های اساسی خود را تحمل کرده‌اند. به رسمیت شناختن کشور فلسطین منجر به تایید تعهد کشور ما به رعایت اصول عدالت، حق تعیین سرنوشت و حقوق برابر می‌شود. این کار این سیگنال واضح را می‌فرستد که انگلیس مخالف اشغالگری نامحدود بوده و از آرمان‌های مشروع مردم فلسطین حمایت می‌کند.»

در ادامه نامه مذکور آمده است: «به رسمیت شناختن فلسطین را نباید به عنوان اهرم فشار و چانه‌زنی استفاده کنید بلکه این یک گام لازم با هدف تقویت دیپلماسی و قوانین بین‌المللی است. آقای نخست وزیر ما آماده‌ایم تا پشتیبانی علنی خود را از چنین تصمیمی ارائه کنیم. این فرصتی برای بریتانیا است تا رهبری خود را نشان داده و در سمت درست تاریخ قرار بگیرد و اصولی که ما ادعای حمایت از آنها را داریم رعایت کند. بیش از ۱۴۰ عضو سازمان ملل تا کنون کشور فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند. زمان آن رسیده که بریتانیا نیز این کار را انجام دهد.»

طبق این گزارش این نامه را چندین تن از اعضای شاخه میانه‌روی حزب محافظه‌کار از جمله خود مالت‌هاوس و همچنین «ادوارد لِی»، پرسابقه‌ترین نماینده مجلس عوام انگلیس و سایمون هور، امضا کرده‌اند. همچنین دیگر امضا کنندگان این نامه شامل جان هایز و دزموند سواین می‌شوند. امضا کنندگان این نامه در میان نمایندگان مجلس اعیان انگلیس هم شامل هوگو سوایر، نیکولاس سوامز و پاتریشیا موریس معاون رئیس حزب در مجلس اعیان می‌شوند.

به نوشته این روزنامه انگلیسی استارمر هنوز جوابی به این نامه نداده است.

در حالی که اکثر کشورهای عضو سازمان ملل کشور  فلسطین را به رسمیت شناخته‌اند اما آمریکا و اکثر کشورهای اروپایی چنین کاری نکرده‌اند. ماه آینده میلادی فرانسه و عربستان قرار است مشترکا میزبان کنفرانسی با موضوع «تقویت حمایت از راه حل ۲ دولتی» باشند. اخیرا «امانوئل ماکرون»، رئیس جمهور فرانسه این احتمال را که کشورش در جریان این کنفرانس برای نخستین بار کشور فلسطین را به رسمیت بشناسد مطرح کرد.

«دیوید کامرون»، وزیر امور خارجه و نخست وزیر اسبق انگلیس نیز سال گذشته میلادی گفت مایل است شاهد به رسمیت شناخته شده کشور فلسطین در راستای مذاکرات صلح با رژیم صهیونیستی به جای زمان پایان این مذاکرات باشد.

یک سخنگوی حزب محافظه‌کار انگلیس گفت: «موضع طولانی مدت ما این بوده که ما کشور مستقل فلسطین را در زمانی که بیشترین کمک را به فرآیند صلح کند به رسمیت خواهیم شناخت. ما اکنون در آن موقعیت نیستیم و صراحتا گفته‌ایم که این به رسمیت شناختن نمی‌تواند شروع فرآیند باشد.»

به نوشته این روزنامه انگلیسی استارمر نیز از ادبیات مشابهی درباره این موضوع استفاده کرده چون دولت انگلیس می‌خواهد جلوتر از آمریکا حرکت نکند. دیوید لمی، وزیر امور خارجه انگلیس هفته گذشته گفت دولت لندن در حال مذاکراتی با فرانسه بر سر برنامه‌هایش برای ماه آینده میلادی است.

او گفته است: «ما همواره گفته‌ایم به رسمیت شناختن فی‌النفسه هدف نیست. بلکه ۲ دولتی بودن هدف است. ما ترجیح می‌دهیم به رسمیت شناختن (فلسطین) در چارچوب پروسه راه حل ۲ دولتی رخ دهد بنا بر این که به مذاکرات با شرکا درباره آن ادامه می‌دهیم.»

یک سخنگوی دولت انگلیس نیز گفت این دولت همچنان متعهد به «راه‌حل ۲ دولتی» است همانطور که در نشست اخیر بین استارمر و «محمد مصطفی»، نخست وزیر دولت تشکیلات خودگردان فلسطین برجسته شد.

منبع خبر "الف" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.