درآمد پایدار برای دانشگاه‌های کشور با ایجاد پارک‌های علم و فناوری

خبرگزاری مهر چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - 13:58
شیراز- معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: ایجاد مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان راهکارهای مهم برای ایجاد درآمد پایدار برای دانشگاه‌های کشور است.

به گزارش خبرنگار مهر، مهدی پندار صبح چهارشنبه در اجلاس معاونان اداری و مالی دانشگاه‌ها در دانشگاه شیراز گفت: تنوع‌بخشی به منابع درآمدی و افزایش مشارکت‌های میان دولت، دانشگاه و صنعت، راهکار حل مشکلات مالی آموزش عالی است.

وی ادامه داد: تنوع‌بخشی به منابع درآمدی، مدیریت هوشمند دارایی‌ها و توسعه مشارکت‌های میان دولت، دانشگاه و صنعت می‌تواند از مهم‌ترین راهکارهای حل مشکلات آموزش عالی باشد.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم افزود: آموزش عالی، به‌عنوان محور پیشرفت و توسعه پایدار، نقشی کلیدی در پرورش نیروی انسانی متخصص، تولید دانش و گسترش نوآوری و فناوری بر عهده دارد.

پندار گفت: بدون وجود نظام‌های اداری و مالی کارآمد، حتی اثربخش‌ترین برنامه‌های آموزشی، پژوهشی و فناوری به نتیجه مطلوب نخواهند رسید.

وی ادامه داد: مدیریت اداری و مالی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی، پژوهشی و فناوری کشور، زیربنای پشتیبانی از مأموریت اصلی این مراکز محسوب می‌شوند.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم افزود: در سال‌های اخیر، علی‌رغم تمامی محدودیت‌ها، پیشرفت‌های چشمگیری در شفاف‌سازی مالی، بهینه‌سازی هزینه‌ها و توسعه زیرساخت‌های دانشگاهی محقق شده است؛ هرچند که تا رسیدن به نقطه مطلوب، راهی طولانی پیش رو داریم.

چالش اصلی وزارت علوم تأمین مالی پایدار برای دانشگاه‌های کشور است

پندار گفت: چالش اساسیِ پیشِ روی ما، تأمین مالی پایدار است. کاهش تدریجی بودجه‌های دولتی، رشد هزینه‌های آموزشی، نیاز به نوسازی آزمایشگاه‌ها و الزام همگامی با تحولات پرشتاب جهانی، همگی ما را ناگزیر به اتخاذ راهکارهای نوین و خلاقانه می‌کنند.

وی ادامه داد: تجارب موفق جهانی به ما نشان می‌دهد که تنوع‌بخشی به منابع درآمدی، مدیریت هوشمند دارایی‌ها و توسعه مشارکت‌های میان دولت، دانشگاه و صنعت می‌تواند راه‌گشا باشد.

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم افزود: برای رفع چالش‌های باید بر چند محور کلیدی تمرکز کنیم که شامل تنوع‌بخشی به منابع درآمدی از طریق توسعه پژوهش‌های کاربردی، افزایش درآمدهای غیرشهریه‌ای و جذب سرمایه‌گذاری بخش خصوصی ازجمله این راهکارها است..

پندار گفت: توسعه مشارکت‌های راهبردی با صنعت از طریق ایجاد مراکز رشد، پارک‌های علم و فناوری و شرکت‌های دانش‌بنیان و تقویت همکاری‌های بین‌المللی و جذب دانشجویان خارجی را از دیگر راهکارهای موجود برای ایجاد درآمد پایدار برای دانشگاه‌ها است.

مدیریت هوشمندانه منابع در دانشگاه‌ها بسیار مهم است

معاون اداری مالی و مدیریت منابع وزارت علوم گفت: تحول در دانشگاه‌ها نیازمند خرد جمعی، مدیریت هوشمندانه منابع و عزمی راسخ است و آینده روشن نظام دانشگاهی کشور در گرو همدلی، همکاری و هماهنگی بی‌وقفه ماست.

پندار تصریح کرد: آرمان ما شکل‌دهی به اکوسیستمی زنده و پویاست؛ نظامی که در آن وزارت علوم به‌عنوان پلی کارآمد میان دانشگاه‌ها عمل کند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید