قیمت رسمی دام زنده اعلام شد | پیشنهاد ویژه برای عرضه گوشت تنظیم بازاری

گسترش نیوز چهارشنبه 17 اردیبهشت 1404 - 19:01
پوریان رئیس شورای تأمین دام کشور گفت: در ابتدای هر سال به دلیل تعطیلات نوروزی و مسائل مرتبط با آن، بخشی از واردات و توزیع با کندی مواجه می‌شود. این موضوع مقطعی بوده و در حال حاضر دوباره روند توزیع گوشت تنظیم بازاری از سر گرفته شده است. اگر دولت گوشت دام داخلی را با نرخ مناسب خریداری کند و در قالب طرح تنظیم بازار در اختیار مصرف‌کننده قرار دهد، هم دامدار متضرر نمی‌شود و هم مردم با قیمت مناسب به گوشت دسترسی خواهند داشت. در حال حاضر، دام‌های سنگین با وزن بالا و دام‌های نر گوساله بین ۲۷۵ تا ۲۸۰ هزار تومان و بره‌های سبک بین ۲۹۰ تا ۳۰۰ هزار تومان معامله می‌شوند.

بازار گوشت قرمز کشور در اردیبهشت‌ ماه ۱۴۰۴ با ثبات نسبی در عرضه و نوسان محدود در قیمت همراه بوده است. بنا بر گزارش فعالان بخش دام و آمارهای رسمی، موجودی دام آماده کشتار در سطح مناسبی قرار دارد و افزایش کشتار در ماه‌های اخیر منجر به تأمین مطلوب گوشت قرمز در بازار شده است. قیمت دام زنده در بازار بین ۲۷۵ تا ۳۰۰ هزار تومان و هر کیلوگرم لاشه گوشت گوسفندی بین ۵۵۰ تا ۶۰۰ هزار تومان معامله می‌شود. با وجود کاهش عرضه گوشت‌های تنظیم بازاری در هفته‌های نخست سال، بازار در اردیبهشت وارد فاز تعادل شده است.

در همین راستا و درباره وضعیت جدید گوشت قرمز خبرنگار گسترش نیوز در گفتگو با منصور پوریان رئیس شورای تامین دام کشور به بررسی عوامل موثر بر بازار گوشت پرداخته است که در ادامه گزارش می خوانیم.

منصور_پوریان

وضعیت مناسب دام زنده در کشور

منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور در گفتگو با خبرنگار گسترش نیوز از وضعیت مناسب بازار دام زنده خبر داد و گفت: در حال حاضر شرایط دام زنده در کشور به لطف خدا مطلوب است. میزان دام کشتاری در هفته‌های اخیر نسبتاً بالا بوده و دام‌هایی که در حال حاضر برای کشتار عرضه می‌شوند عمدتاً دام‌های سنگین‌وزن و متعلق به سال گذشته هستند. دام‌های درشت‌جثه کنونی عمدتاً مربوط به سال گذشته هستند، این دام‌ها به دلیل نگهداری و تغذیه مناسب، وزن بالاتری دارند و آماده کشتار هستند. هم دام مولد سبک و سنگین و هم دام کشتاری در وضعیت خوبی به‌سر می‌برند و میزان عرضه نیز متناسب با نیاز بازار است.

پوریان با اشاره به اینکه بازار گوشت در حال حاضر در تعادل به‌سر می‌برد، افزود: چه گوشت‌ های داخلی و چه گوشت‌ های منجمد وارداتی، در بازار به میزان کافی موجود است. برخلاف برخی شایعات و اظهارنظرهای غیرکارشناسی در فضای مجازی، هیچ کمبودی در بازار وجود ندارد.

کاهش موقتی گوشت تنظیم بازاری به دلیل تعطیلات نوروزی

پوریان در ادامه در خصوص کاهش عرضه گوشت تنظیم بازاری در فروشگاه‌های زنجیره‌ای و میادین میوه و تره‌بار نیز گفت: در ابتدای هر سال به دلیل تعطیلات نوروزی و مسائل مرتبط با آن، بخشی از واردات و توزیع با کندی مواجه می‌شود. این موضوع مقطعی بوده و در حال حاضر دوباره روند توزیع گوشت تنظیم بازاری از سر گرفته شده است.

رئیس شورای تأمین دام کشور با اشاره به آمارهای رسمی، گفت: اگر به گزارش‌های سازمان آمار مراجعه کنیم، شاهد افزایش کشتار دام در یکی دو ماه اخیر خواهیم بود؛ هم در بخش گوساله و هم گوسفند. این امر نشان‌دهنده وفور گوشت در بازار است و کمبودی از این بابت وجود ندارد.

آغاز مجدد واردات و توزیع گوشت تنظیم بازاری

پوریان با تأکید بر اینکه گوشت تنظیم بازاری مجدداً در حال ورود به چرخه توزیع است، گفت: با اتمام تعطیلات نوروزی، توزیع گوشت‌های تنظیم بازاری وارداتی از سر گرفته شده و هم‌اکنون در حال تزریق به بازار است. این روند باعث تثبیت قیمت‌ها و تأمین نیاز مصرف‌کنندگان خواهد شد.

او با بیان اینکه دامداران داخلی آمادگی تأمین گوشت مورد نیاز بازار را دارند، گفت: با توجه به وفور دام کشتاری در کشور، انتظار داریم دولت به‌جای واردات گسترده، گوشت مورد نیاز را از تولیدکنندگان داخلی تهیه کند. این کار علاوه بر حمایت از تولیدکنندگان داخلی، موجب افزایش بهره‌وری در زنجیره تأمین گوشت خواهد شد.

پوریان تأکید کرد: اگر دولت گوشت دام داخلی را با نرخ مناسب خریداری کند و در قالب طرح تنظیم بازار در اختیار مصرف‌کننده قرار دهد، هم دامدار متضرر نمی‌شود و هم مردم با قیمت مناسب به گوشت دسترسی خواهند داشت. در صورت لزوم، دولت می‌تواند با پرداخت یارانه مستقیم به دامداران، از تولید داخلی حمایت کند.

رئیس شورای تأمین دام کشور همچنین با اشاره به بحث دام مازاد در کشور گفت: از ابتدای سال جاری بارها بحث صادرات دام را مطرح کرده‌ایم. با توجه به حجم بالای دام آماده کشتار، بخشی از این تولید باید به بازارهای صادراتی هدایت شود تا از ضرر و زیان تولیدکننده جلوگیری شود.

قیمت روز دام زنده و گوشت در بازار

پوریان درباره قیمت دام زنده گفت: در حال حاضر، دام‌های سنگین با وزن بالا و دام‌های نر گوساله بین ۲۷۵ تا ۲۸۰ هزار تومان و بره‌های سبک بین ۲۹۰ تا ۳۰۰ هزار تومان معامله می‌شوند. قیمت گوشت لاشه نیز معمولاً دو برابر قیمت دام زنده است و این نسبت در بازار رعایت می‌شود.

تأثیر حادثه بندر شهید رجایی بر بازار گوشت

در ادامه گفت‌وگو، پوریان به حادثه اخیر در بندر شهید رجایی اشاره کرد و در پاسخ به این سؤال که آیا گوشت وارداتی در این حادثه آسیب دیده است یا خیر، اظهار داشت: بر اساس بررسی‌هایی که انجام دادیم و تماس با واردکنندگان و مسئولان بندر، تنها یکی دو کانتینر دچار مشکل شدند که شامل پای مرغ و ماهی صادراتی بودند. به گفته وی، هیچ‌گونه آسیبی به گوشت وارداتی وارد نشده است. 

پوریان با تأکید بر روان‌سازی بازار گوشت گفت: هم‌ اکنون گوشت داخلی در سراسر کشور به خوبی توزیع می‌شود و در کنار آن گوشت منجمد نیز در بازار حضور دارد. وضعیت فعلی بازار بسیار بهتر از سال‌های گذشته است و کمبودی وجود ندارد.

انفجار-بندر-رجایی

تأمین پایدار گوشت با بهره‌گیری از ظرفیت داخلی

رئیس شورای تأمین دام کشور در پایان به خبرنگار گسترش نیوز گفت:  ما به‌عنوان تولیدکننده داخلی انتظار داریم دولت با بهره‌گیری از ظرفیت داخلی و برنامه‌ریزی دقیق، گوشت مورد نیاز کشور را تأمین کند. اگر این روند به درستی ادامه یابد، نه‌تنها بازار داخلی متعادل خواهد ماند، بلکه امکان صادرات نیز فراهم خواهد شد. تأمین پایدار و متوازن گوشت با استفاده از دام داخلی و حمایت اصولی از تولیدکننده، می‌تواند کشور را از هرگونه وابستگی به واردات بی‌نیاز کند.

سخن پایانی

به گزارش گسترش نیوز: علیرضا رفیعی‌پور معاون وزیر جهاد کشاورزی در یک نشست خبری اعلام کرده است: در جریان حادثه آتش‌سوزی اخیر در بندر شهید رجایی، مجموعاً چندین محموله پروتئینی شامل دو کانتینر گوشت گوسفندی، هفده کانتینر گوشت بوفالو، ۲۳ کانتینر گوشت گوساله، یک کانتینر ماهی و یک کانتینر پای مرغ در نزدیکی محل حادثه قرار داشتند که مقصد آن‌ها کشورهای هدف صادراتی بود. از این تعداد، متأسفانه ۲۳ کانتینر به طور کامل دچار آسیب شده و از بین رفته‌اند.  با توجه به این آمارهای ضد و نقیض و ادعاهای مختلف مسئولین در بحران ها، اطلاعات دقیق و شفافی از حجم آسیب وارد شده، مخابره نمی شود.

کدخبر: 352255 سارا سمیع شمس

منبع خبر "گسترش نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.