به گزارش اقتصادنیوز به نقل از همشهری، یافتههای یک پژوهش نوین که با همکاری دانشگاه ادیت کوان، دانشگاه کوئین بلفاست و دانشکده بهداشت عمومی چان هاروارد انجام شده، نشان میدهد که مصرف منظم چای سیاه و انواع توتها به دلیل غنی بودن از ترکیبات مفیدی به نام فلاونوئیدها ، میتواند نقش بسزایی در دستیابی به پیری سالم ایفا کند. این مطالعه که نتایج آن در "مجله آمریکایی تغذیه بالینی" منتشر گردیده، تاکید میکند که گنجاندن مواد غذایی حاوی فلاونوئید مانند چای سیاه ، انواع توتها ، مرکبات و سیب در رژیم غذایی، به طور چشمگیری به حفظ سلامت و شادابی در دوران سالمندی کمک میکند.
در این تحقیق گسترده، دادههای مربوط به ۶۲,۷۴۳ زن و ۲۳,۶۸۷ مرد طی یک دوره ۲۴ ساله مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که زنانی که بالاترین میزان مصرف فلاونوئید را داشتند، ۱۵ درصد کمتر در معرض خطر ضعف، ۱۲ درصد کمتر در معرض خطر اختلال در عملکرد جسمانی و ۱۲ درصد کمتر با خطر ضعف سلامت روان مواجه بودند. هرچند این ارتباط در مردان با شدت کمتری مشاهده شد، اما مصرف بیشتر فلاونوئیدها همچنان با کاهش قابل توجه خطر ابتلا به مشکلات سلامت روان در آنها همراه بود، که اهمیت این ترکیبات مغذی را برای پیری سالم در هر دو جنس نشان میدهد.
پروفسور آدین کسیدی، نویسنده ارشد این پژوهش از دانشگاه کوئینز بلفاست، در این باره اظهار داشت: « فلاونوئیدها به دلیل تواناییشان در کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب، حمایت از سلامت عروق خونی و حتی کمک به حفظ توده عضلانی اسکلتی شناخته شدهاند؛ عواملی که همگی برای جلوگیری از ضعف و حفظ عملکرد فیزیکی و سلامت روان در دوران افزایش سن بسیار حیاتی هستند.» او تاکید کرد که مصرف منظم مواد غذایی سرشار از فلاونوئید مانند انواع توتها ، سیب، پرتقال و به ویژه چای سیاه ، میتواند با کاهش خطر ضعف، زوال جسمی و مشکلات روانی، امید به پیری سالمتر و با کیفیتتری را افزایش دهد.
پروفسور اریک ریم از دانشکده بهداشت عمومی چان هاروارد نیز افزود: «ما دریافتیم شرکتکنندگانی که مصرف غذای غنی از فلاونوئید را به میزان سه وعده در روز افزایش دادند، شاهد کاهش ۶ تا ۱۱ درصدی خطر در هر سه پیامد منفی پیری در زنان (ضعف، اختلال در عملکرد فیزیکی و سلامت روانی ضعیفتر) و کاهش ۱۵ درصدی خطر ابتلا به سلامت روانی ضعیف در مردان بودند.» این یافتهها بر پتانسیل فوقالعاده تغییرات ساده در رژیم غذایی برای تأثیرگذاری مثبت بر کیفیت کلی زندگی و بهینهسازی فرآیند پیری سالم تاکید میکنند.