سید عبدالله ارجایی در بازدید از پروژههای راهسازی ملی و استانی چهارمحال و بختیاری افزود: در زمان حاضر پیمانکار مربوط به قرارداد ریلگذاری در محل پروژه مستقر و تجهیز کارگاه کرده است.
وی اظهار داشت: در همین ارتباط از سوی پیمانکار مقدار زیادی از مصالح مورد نیازی که باید خریداری میشد تهیه و به کارگاه منتقل شده است.
معاون برنامهریزی و مدیریت منابع وزارت راه و شهرسازی گفت: براساس برنامهریزی انجام شده انتظار میرود تا یک ماه آینده ریلگذاری پروژه راهآهن شهرکرد - سفید دشت- مبارکه آغازی برای اتصال چهارمحال و بختیاری به خط ریلی باشد.
ارجایی در خصوص آخرین وضعیت قرارداد زیرسازی خط ریلی شهرکرد- سفید دشت- مبارکه افزود: این قرارداد با حدود ۸۰ تا ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی در حال اجرا است و امید میرود براساس پیمان بسته شده کار زیرسازی این پروژه به موقع به پایان برسد.
وی در خصوص قرارداد دوم پروژه ریلی شهرکرد - سفید دشت – مبارکه که مربوط به ایستگاههای راهآهن است گفت: امید میرود روند احداث ایستگاههای راهآهن نیز به موازات ریلگذاری و زیرسازی با سرعت بیشتری انجام شود.
ارجایی با تاکید بر اینکه مقوله عدالت دسترسی همواره مورد تاکید دولت چهارم است اضافه کرد: یکی از مقولههای عدالت دسترسی در کشور، دسترسی ریلی است.
وی ادامه داد: اتصال مراکز استانها از جمله چهارمحال و بختیاری به شبکه ریلی به عنوان یکی از مطالبههای به حق مردم همواره مورد تاکید است.
اختصاص ۹هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال به راه آهن شهرکرد - سفید دشت- مبارکه
نماینده مردم شهرهای شهرکرد، سامان، بن و فرخشهر در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: در مدت ۶ ماه گذشته ۹ هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال اعتبار به پروژه شهرکرد – سفید دشت – مبارکه اختصاص یافته است و روند اجرای آن از سرعت خوبی برخوردار است.
احمد راستینه افزود: از این میزان اعتبار تخصیص یافته، پنج هزار میلیارد ریال از محل اعتبارات استیجازه رهبر معظم انقلاب و با کمک وزیر راه و شهرسازی نیز چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال نیز از محل اوراق به این پروژه تزریق شده است.
وی ادامه داد: با توجه به آماده شدن زیرساخت انتظار میرود به زودی کار ریلگذاری پروژه ریلی شهرکرد – سفید دشت – مبارکه از شهرکرد آغاز شود.
راستینه یادآور شد: در زمان حاضر روند احداث ایستگاههای پروژه ریلی شهرکرد – سفید دشت – مبارکه از سرعت خوبی برخوردار نبود که انتظار میرود در این بخش نیز روند کار با سرعت انجام شود.
وی اضافه کرد: با توجه به پیگیریهای انجام شده کار زیرسازی پروژه راهآهن شهرکرد – سفید دشت – مبارکه در سال ۱۴۰۴ به پایان برسد و در ۱۴۰۵ آماده بهرهبرداری شود
گفتنی است، راهآهن مبارکه -سفیددشت- شهرکرد به عنوان بخش مهمی از پروژه «راهآهن اصفهان-مبارکه-سفیددشت-شهرکرد» و به عنوان نقطه اتصال کریدور ریلی اصفهان- اهواز نقش مهمی در توسعه خطوط ریلی در جنوب غربی کشور دارد.
این پروژه شامل چهار قطعه است که قطعه نخست آن ۴۱ کیلومتر، قطعه دوم۲۰ کیلومتر و قطعه سوم و چهارم ۳۱ کیلومتر و در مجموع ۹۲ کیلومتر طول دارد. شهرستان مبارکه در ۴۵ کیلومتری جنوب غربی اصفهان قرار دارد. فاصله اصفهان تا شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری نیز ۱۰۵ کیلومتر است. استان اصفهان در حوزه خطوط ریلی دارای ۶۲۰ کیلومتر خط اصلی، ۳۳۷ کیلومتر خط فرعی و ۳۷ ایستگاه راه آهن است.