به گزارش خبرآنلاین از مازندران، رضا مسرور در مراسم معارفه مدیرعامل و اعضای هیأتمدیره منطقه آزاد مازندران، با تأکید بر ضرورت تخصصگرایی در اداره مناطق آزاد اظهار داشت: «مناطق آزاد کشور با رویکرد مدیریت تخصصی اداره میشوند و در انتخاب اعضای هیأتمدیره منطقه آزاد مازندران نیز بومیبودن و شناخت از شرایط استان مدنظر قرار گرفته است.»
وی با اشاره به اهمیت همدلی در مدیریت منطقهای، افزود: «منطقه آزاد مازندران با همدلی میان مسئولان، مدیران و بخش خصوصی خواهد درخشید. تجربه نشان داده است که هرجا همدلی حاکم بوده، توسعه و تحقق اهداف امکانپذیر شده است.»
مسرور با تأکید بر ضرورت بهرهبرداری هوشمندانه از ظرفیتهای استان، گفت: «اگر مدیریت را بهرهبرداری خردمندانه از ظرفیتها تعریف کنیم، باید این نگاه در مازندران نهادینه شود. یکی از ظرفیتهای اصلی استان، گردشگری دریایی است که تاکنون برنامهریزی مؤثری برای آن انجام نشده و نیازمند اقدام جدی در این حوزه هستیم.»
وی افزود: کریدورهای ارتباطی نیز یکی دیگر از مزیتهای مازندران است که باید مورد توجه قرار گیرد. برنامه ما این است که یکی از شاخههای کریدور شمال-جنوب از طریق بندر امیرآباد به کشورهای شمال اروپا متصل شود. منطقه آزاد مازندران باید از این ظرفیتها بهره ببرد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور با اشاره به ظرفیت کشاورزی مازندران تصریح کرد: «برای انتقال کالاهای کشاورزی به کشورهای حوزه خزر، باید زیرساختهای لازم، بهویژه زیرساختهای هوایی، فراهم شود. همچنین برای تحقق جهش اقتصادی، لازم است صدور مجوزها در استان تسهیل شده و بروکراسی اداری کاهش یابد.»
او با بیان اینکه نباید در مازندران زمان را از دست داد، ادامه داد: «سازمان منطقه آزاد مازندران باید در مرز قرار گیرد و در راستای اصلاح رویههای تجاری، به سامانه ثبت کشوری متصل شود. همچنین اراضی ملی باید برای سرمایهگذاری در اختیار منطقه آزاد قرار گیرد.»
مسرور، تأسیس شرکت مدیریت صادرات را یکی از الزامات توسعه دانست و گفت: «در مازندران باید یک شرکت قوی برای مدیریت صادرات و امور بازرگانی تشکیل شود تا بتواند به عنوان عامل فروش و پیشران تجارت در منطقه ایفای نقش کند.
تدوین برنامه نظام مند توسعه منطقه آزاد مازندران
مدیرعامل منطقه آزاد مازندران نیز از ضرورت تدوین برنامه نظام مند در راستای توسعه این منطقه پس از دو دهه مطالبه مردم این استان برای دارا بودن منطقه آزاد خبرداد.
امین افقی در مراسم معارفه اعضای هیات مدیره منطقه آزاد مازندران با حضور مسرور دبیر شورای عالی مناطق آزاد کشور در استانداری مازندران با اشاره به اینکه مناطق آزاد باهدف جذب سرمایه گذار خارجی و داخلی ایجاد و اشتغال مولد و توسعه صادرات و کسی درآمد ارزی ایجاد شده است، تصریح کرد: این مناطق بعنوان حلقه اتصال اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی با وحدت فرماندهی و به عنوان پروژه های توسعه ای ملی و فراملی نقش آفرینی کنند.
وی با اشاره به اینکه منطقه آزاد مازندران با قرارگرفتن در موقعیت ژئوپلتیک و بهره مندی از ظرفیت های اقتصادی، طبیعی، اجتماعی استان مازندران در دو دهه اخیر مطالبه مردم مازندران بود، بیان کرد: قرار گرفتن دو بندر استراتژیک امیرآباد و نوشهر که در سال گذشته با عنوان منطقه ویژه اقتصادی جمعا ۶.۵ میلیون تخلیه و بارگیری داشته اند و ۶۸ درصد عملکرد بنادر شمالی کشور را به خودش اختصاص داده اند ظرفیت مهمی در این بخش به شمار می روند.
افقی با تاکید بر هم افزایی ظرفیت ها، اعمال مزیت ها و معافیت های قانونی مناطق آزاد و خلق ارزش برای سرمایه گذاران بعنوان مکمل یکدیگر ماموریت ها و اهداف تشکیل این منطقه آزاد مازندران افزود: منطقه آزاد مازندران که با هدف توسعه مبادلات تجاری با کشورهای حوزه خزر و CIS تشکیل شده است می تواند با توسعه و تکمیل زیرساختهای لجستیکی، فعالسازی کریدورهای بین المللی عبوری از جمله کریدور نستراک و کریدور کمربند-جاده و جذب سرمایه گذاری جدید در حوزه بندری و دریایی به هاب داد و ستد کالا به دریای کاسپین تبدیل شود.
وی افزود: هر چند فعالیت این منطقه با تاخیر شروع شد یقین دارم که با اهتمام جدی و گام های استوار مقامات استانی، نمایندگان مجلس و همکاران من در سازمان و دبیرخانه شورایعالی با هم افزایی، همدلی و حمایت همکاری همه جانبه شاهد آینده ای شکوفا و افق های روشن و توسعه پایدار منطقه آزاد مازندران و عنوان یک منطقه آزاد موفق و کانون اقتصادی فعال و پیشران توسعه ای شمال کشور خواهیم بود.
افقی با اشاره به اینکه سازمان منطقه آزاد مازندران بایدسازمانی چابک، کوچک، تسهیل گر، شفاف و پاسخگو در چهارچوب قانون با بهرهوری بالا باشد، گفت: این منطقه با ریل گذاری نظام مند در مسیر راه اندازی ، توسعه و تعالی مازندران قدم برخواهد داشت.
مدیرعامل منطقه آزاد مازندران با اشاره به برنامه های این سازمان تصریح کرد: توسعه فعالیتهای دانش بنیان، ایجاد شهرک علمی، تحقیق و توسعه، فعالیت های دانشگاهی، انتقال تکنولوژی و اقتصاد دیجیتال، استقرار شرکت های فناور و نوآور، صادرات و فرآوری محصولات کشاورزی، جذب تکنولوژی های جدید و مدرن برای تولید محصولات کشاورزی از قبیل گلخانه ها و شناسایی بازارهای صادراتی این محصولات و افزایش ضریب ماندگاری گردشگر با توسعه گردشگری پایدار از جمله گردشگری سلامت و استقرار صنایع تبدیلی و توسعه تجاری در محدوده چپکرود و می رود از دیگر برنامههای سازمان خواهد بود.
وی در پایان تاکید کرد: آغاز فعالیت سازمان با استقرار ساختار اداری مطالعه طرح جامع و تدوین سند راهبردی، پیاده سازی مزیت های گمرکی و برقراری فرآیندها ثبت شرکت و صدور مجوزهای قانونی در محدوده منطقه از اولویتهای اصلی راه اندازی این منطقه تبدیل شدن به منطقه ای سبز، هوشمند و جهانی خواهد بود.