به گزارش خبرنگار مهر، امیر یوسفی، عصر پنجشنبه در نشست با قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی، با تبریک ولادت امام رضا (ع) و هفته کرامت، سخنان خود را در چند محور کلیدی بیان کرد و با صراحت نسبت به برخی سیاستهای فعلی اقتصادی هشدار داد.
وی با اشاره به لایحه جدید مالیات گفت: این لایحه بهدرستی کارشناسی نشده و در صورت تصویب به شکل فعلی، بسیاری از شرکتها و واحدهای تولیدی آسیب جدی خواهند دید؛ بهگونهای که احتمال خروج گسترده آنها از چرخه فعالیت وجود دارد.
وی با تاکید بر بحران نا ترازی برق، افزود: مشکل برق، تولید را فلج کرده و بدون کار جهادی حل نمیشود. سال گذشته، بهدلیل نا ترازی برق و گاز، واحدهای تولیدی بهطور متوسط فقط ۹ روز در ماه کار کردند. چگونه میتوان در چنین شرایطی انتظار رونق تولید داشت.
وی افزود: امروز تکنولوژی بهگونهای پیشرفته که میتوان در کمتر از یک ماه نیروگاه خورشیدی احداث کرد. اگر بروکراسی کاهش یابد، بخش خصوصی آماده سرمایهگذاری فوری است.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی گلستان با انتقاد از قیمتگذاری دستوری اظهار کرد: در حالی که هزینههای تولید در کشاورزی آزاد است، قیمت محصولات بهصورت دستوری تعیین میشود؛ این روش بهویژه در استانهایی مثل گلستان که تولیدکننده محصولات اساسی هستند، خسارتبار بوده و باعث بیصرفه بودن تولید برای بهرهبرداران شده است.
یوسفی روند اجرایی منطقه آزاد اینچهبرون را مثبت ارزیابی کرد اما خواستار تسریع در تأمین زیرساختهایی مانند آب، برق و گاز شد که برعهده دولت است.
محدودیت تسهیلات بانکی و فرار سرمایه از گلستان
وی یکی دیگر از مشکلات استان را سقف پایین تسهیلات بانکی و محدودیت اختیارات بانکهای گلستان عنوان کرد و گفت: برخی از واحدهای تولیدی برای تأمین مالی مجبور شدهاند حسابهای خود را به تهران منتقل کنند که این مسئله موجب فرار سرمایه از استان میشود.
یوسفی از سیاستهای ناپایدار تجاری نیز انتقاد کرد و گفت: توسعه تجارت با بخشنامههای خلقالساعه ممکن نیست. بهدست آوردن بازار خارجی سالها زمان میبرد، اما با یک ممنوعیت ناگهانی صادرات، مشتری خارجی بهسرعت سراغ رقبا میرود. بهجای ممنوعیت باید با تعرفه بازار را مدیریت کرد.
سرمایهگذاری در گرو اصلاح قوانین و کاهش بروکراسی
وی با اشاره به شعار سال مبنی بر «سرمایهگذاری برای تولید»، تصریح کرد: آیا قوانین سرمایهگذاری بازنگری شدهاند سرمایهگذار باید از ۱۸ نهاد استعلام بگیرد که بسیاری از آنها غیرضروریاند. قانون بهبود محیط کسبوکار تصریح دارد که دستگاههای اجرایی باید نظر تشکلهای بخش خصوصی را جویا شوند، اما این مهم رعایت نمیشود.
وی از مجلس خواست: در تدوین و اصلاح قوانین، حتماً نظرات بخش خصوصی اخذ شود تا هنگام اجرا دچار چالش نشویم.
یوسفی به بحران خشکسالی نیز پرداخت و گفت: برای تأمین آب مطمئن، چارهای جز شیرینسازی آب دریای خزر نداریم. اتاق بازرگانی سالهاست این موضوع را مطرح کرده اما هنوز نتیجه عملی حاصل نشده، در حالی که کشورهای همسایه به سرعت در حال اجرای چنین طرحهایی هستند. نباید عقب بمانیم.