به گزارش خبرنگار مهر، حمیدرضا فلاح عصر امروز پنجشنبه در نشست فعالان اقتصادی خوزستان و وزیر صمت که در سالن شهید هاشمی استانداری برگزار شد، با بیان اینکه خوزستان ظرفیت گستردهای در زمینههای صنعتی و معدنی دارد، تصریح کرد: این استان به لحاظ صنعتی دارای ۲۵۰۰ پروانه بهره برداری است که ۳.۲ سهم کشور را دارد، همچنین در سرمایه گذاری سهم ۵.۷ و در اشتغال سهم ۴.۱ دارد که نشان میدهد صنایع بزرگ رشد کرده اما صنایع کوچک و متوسط به آن میزان که باید رشد نداشتهاند.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت خوزستان ادامه داد: حدود ۲۷۰۰ طرح در دست ساخت است که بیش از پنجاه درصد طرحها دارای پیشرفت فیزیکی بالای ۷۰ درصد هستند.
وی گفت: طبق برنامه تعیین شده وزارت، سهم خوزستان در بهره برداری طرح به لحاظ بازرگانی و خدمات رتبه سوم و صنعت پنجم بوده اما در حال حاضر رتبه دوم بازرگانی و سوم صنعت را دارد.
مدیرکل صمت خوزستان هدف گذاری صادرات در سال گذشته را ۷ میلیارد دلار اعلام و عنوان کرد: به واسطه ارتباطهای خوب با کشورها، این میزان به ۸.۵ میلیارد دلار رسید و برای سال جاری هدف گذاری ۱۰ میلیارد دلاری در نظر گرفته شده است.
فلاح ادامه داد: همچنین در حوزه فولاد و محصولات فولادی ۷.۸ میلیون تن تولیدات داشته و هدف گذاری سال جاری ۱۶ میلیون تن در نظر گرفته شده است. در زمینه پتروشیمی نیز ۲۱ میلیون تن تولیدات داشته و رتبه دوم دارد، نیشکر رتبه اول را دارد.
وی تاکید کرد: در حوزه انرژی که از مهمترین بخشهای تولیدی استان خصوصاً صنایع بزرگ بوده، نیاز است همه بخشها کمک کنند. در خوزستان نیز کارگروه انرژی تشکیل شده است.
مدیرکل صمت خوزستان اظهار کرد: در راستای تقویت حوزه صنایع کوچک و متوسط و تقویت مالی شرکت شهرکها کمک شود تا بتوان مشوقی برای سرمایه گذاری در حوزه صنایع کوچک و متوسط سیاست گذاری شود.
فلاح با بیان اینکه در سفر هیأت دولت دو طرح در شهرستان ایذه مصوب شده که به واسطه شرایط شهرستان نیاز است اجرایی شوند، تصریح کرد: وزیر برای تسریع در انجام پروژه و عملیاتی شدن آن دستور دهند.
وی اضافه کرد: اگر ۱۱.۵ همت از محل تخصیص اعتبارات داده شود، ۳۳۰ طرح با اشتغال ۱۲ هزار نفر تا پایان سال که در زنجیره ارزش پنج گانه و عمدتاً صنایع کوچک و متوسط هستند، راه اندازی خواهند شد.
مدیر صمت خوزستان تاکید کرد: دفاتر نمایندگی صندوقهای پنج گانه در استان مستقر شوند.
فلاح با بیان اینکه صنایع دریایی یکی از پتانسیلهای قوی استان است که مغفول مانده بود و اکنون در حال رشد کردن است، گفت: رویکرد دولت چهاردهم بر عملیاتی شدن این صنایع است لذا کمک شود این مسیر عملیاتی شود و شهرک صنابع دریایی چوئبده تعیین تکلیف شود.