خبرگزاری مهر-گروه استانها: خدمت به خلق یک عبادت اجتماعی است که در سیره و کلام معصومین (ع) ساری و جاری بوده و مؤمنان مخلص نیز با تأسی به این بزرگواران منش خدمت به خلق الله را پیشه راه خود میسازند.
بر همین مبناست که شبکه بزرگ کانونهای خدمت آستان قدس رضوی شکل گرفت و هرکسی که با عشق و محبت به امام رضا (ع) در هر نقطهای از عالم به مردم خدمتی کند و گرهی از کار بگشاید از خادمین حرم مطهر رضوی و یاور امام رئوف (ع) محسوب میشود.
خادمیاران رضوی در هر زمان و مکانی در شهر و روستای خود هر خدمتی که انجام دهند به حرم مطهر علی بن موسی الرضا (ع) متصل میشوند و هر کسی که متصل به حرم آن امام رئوف شود، حقیقتاً خادم حضرت است.
بر اساس اعلام روابط عمومی کانونهای خدمت رضوی استان چهارمحال و بختیاری، یکهزار و ۸۶۳ خادمیار در قالب چهار معاونت و ۱۲ دبیرخانه در شهرستانهای این استان به ارائه خدمات متنوع مشغولند.
سال گذشته از میان ۳۵۴ درخواست رسیده به دبیرخانه خدمت رضوی استان، ۲۶۶ پرونده یاوران رضوی و ۸۸ پرونده خادمیاری تأیید شد. در این مدت همچنین ۶۴۰ درخواست برنامه زائراولی در سامانه بنیاد کرامت به ثبت رسید که تحت حمایت قرار گرفتند.
پیگیری تفاهمنامههای اشتغال واجدان شرایط وام، پیگیری پروندهها و آزادی زندانیان، طراحی و اجرای برنامههای متعدد و متنوع فرهنگی در قالب ۱۰ کانون در مناطق مختلف استان خاصه مناطق محروم، برگزاری اردوهای جهادی در عرصههای مختلف، تهیه و توزیع جهیزیه نوعروسان نیازمند، برپایی پویشهای متعدد همدلی و تهیه و توزیع بستههای معیشتی و حمایتی، اشتغال و کارآفرینی، ارائه خدمات درمانی و سلامت، خدمات عمرانی و… تنها بخشی از اهم خدمات خادمیاران رضوی در سراسر استان بوده است که با عشق و ارادت به وجود مقدس علی بن موسی الرضا (ع) صورت گرفته و ادامه خواهد داشت.
سالروز ولادت پرنور و سرور حضرت امام رضا (ع) بهانهای شد تا با فعالیتها و نیز حس و حال معنوی خادمیاران رضوی استان چهارمحال و بختیاری بیشتر آشنا شویم.
خدمات فرهنگی خادمیاران رضوی
راضیه بقایی، معاون فرهنگی کانونهای خدمت رضوی چهارمحال و بختیاری در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه کانونهای کتاب و کتابخوانی، تعلیم و تربیت، قرآن و عترت (ع)، کانون علمی، تبلیغ دینی، بانوان و خانواده و … فعالند، اظهار کرد: کانون کتاب و کتابخوانی در راستای گسترش فرهنگ مطالعه به ویژه در مناطق محروم کارهای فرهنگی فراوانی داشته است که برپایی اردوهای جهادی سفیران دانایی رضوی، تشکیل نشستها و حلقههای کتابخوانی، معرفی و اهدای کتاب به کودکان و نوجوانان و ایجاد قفسههای کلاسی در چند منطقه محروم از جمله این اقدامات بوده است.
بقایی راهاندازی کتابخانههای رضوی در کانونهای محلهای را از دیگر اقدامات خادمیاران حوزه کتاب و کتابخوانی برشمرد و ادامه داد: در این راستا یک کتابخانه رضوی در امامزادگان حلیمه و حکیمه خاتون (س) شهرکرد و یک کتابخانه در شهر کیان راهاندازی شد که مردم استقبال خوبی داشتند.
وی به برخی فعالیتهای کانون قرآن اشاره و بیان کرد: محافل و جلسات خانگی و کرسیهای تلاوت رضوی در سطح استان با همت خادمیاران برپا میشود. در کانون تعلیم و تربیت نیز خادمیاران به برگزاری برنامههای آموزشی و تربیتی از جمله چهارشنبههای امام رضایی در سطح مدارس استان میپردازند.
خدمترسانی خادمیاران در مناطق محرم
این بانوی فعال فرهنگی در چهارمحال و بختیاری ادامه داد: برگزاری کلاسهای تقویتی برای دانشآموزان با نیازهای خاص، شناسایی و تجلیل از دانشآموزان فعال و درسخوان و … از دیگر فعالیتهای خادمیاران کانون تعلیم و تربیت است که به صورت جهادی و افتخاری انجام میگیرد.
بقایی در خصوص اقدامات کانون ایثار و شهادت، گفت: این کانون با برپایی برنامههای متنوع همچون بازدید و سرکشی از خانوادههای شهدا، برپایی یادوارههای شهدا و نیز غبارروبی گلزارهای مطهر شهدا بهویژه در ایام دهه کرامت به خدمترسانی میپردازند.
وی اظهار کرد: خادمیاران رضوی کانون علمی با برگزاری نشستهای علمی به خدمت میپردازند که در این راستا دورههای آموزش هوش مصنوعی انجام گرفته و نشستهای نهجالبلاغه خوانی و سیره امامان (ع) به ویژه حضرت امام رضا (ع) از دیگر نشستها بوده است. همچنین خادمیاران کانون محصولات فرهنگی خدمت رضوی به ارائه این اقلام و محصولات در نمایشگاهها میپردازند.
بقایی با ذکر اینکه مفهوم خادمیاری یکی از یادگارهای ارزشمند شهید آیتالله رئیسی است، توضیح داد: نگاه این شهید والامقام، مفاهیم والای خدمت به زائران رضوی را از محدوده حرم مطهر در مشهد مقدس فراتر برد و به کل مناطق کشور خاصه مناطق کمتر برخوردار بسط داد. این نگاه باعث شد که افتخار خادمی حرم مطهر شامل حال همه عاشقان و ارادتمندان حضرت در سراسر کشور بشود.
مفهومشناسی خادمیاری رضوی
معاون فرهنگی کانونهای خدمت رضوی چهارمحال و بختیاری افزود: بنابراین هر کسی که شیفته و دلداده ساحت نورانی ثامن الحجج (ع) است میتواند پا به عرصه خدمت بگذارد و باتوجه به تخصص و تجربه خود به خدمت تخصصی بپردازد و خادم امام رضا (ع) باشد.
بقایی با تأکید بر اینکه آثار و برکات این خدمات تخصصی را در استان مشاهده میکنیم، بیان کرد: خادمیاران رضوی با عشق و ارادت و همان نیت خدمت در حرم مطهر و با حس و حال خوب معنوی در جایجای استان چهارمحال و بختیاری مشغول خدمترسانی به مردم هستند که برکات آن نیز کاملاً مشهود است.
این خادمیار آستان قدس رضوی گفت: شوقی که در خادمیاران برای خدمت به مردم مشاهده میکنیم حقیقتاً بیمانند است و آنان به عشق اهل بیت (ع) برای خدمترسانی از یکدیگر سبقت میگیرند و همواره با ذوق و شوق پای کار هستند. امیدواریم این خدمتها مورد رضایت الهی قرار گیرد و همیشه منشأ خیرات و برکات برای استان باشند.
عشقی که از قلبها پاک نمیشود
در ادامه، سیده فریده موسوی در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه عشق و ارادت به آستان مقدس اهل بیت (ع) خاصه امام هشتم حضرت امام رضا (ع) از کودکی در قلب ایرانیان ریشه دوانده است، اظهار کرد: به یاد دارم در کودکی زمانی که به حرم مطهر مشرف میشدیم، مشاهده عشق و ارادت خادمیاران برای خدمت به زائران و تلاشی که داشتند برایم جذاب بود و دوست داشتم.
بانوی خادمیار آستان قدس رضوی ادامه داد: بنابراین همیشه دوست داشتم که جای آنان باشم و من هم بتوانم قدمی برای خدمت به زائران انجام دهم که به فضل الهی و عنایت حضرت از سال ۹۴ این افتخار نصیبم شد و به عنوان خادمیار حرم، بارها افتخار خدمت به زائران را داشتهام.
موسوی با ذکر اینکه هر ساله با دعوت امام رضا (ع) به حرم مشرف میشوم، افزود: خادمیاران هر بار که بخواهند مشرف شوند، در سامانه شیفت خدمت را مشخص میکنند و طبق ساعت اعلام شده به خدمت میپردازند.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر حسش در زمان حضور در حرم مطهر و خدمت به زائران رضوی، گفت: حس و حالی وصفناپذیر است و زمانی که در آنجا حضور دارم گویی در آسمان به پرواز در میآیم بهویژه اینکه مورد نگاه ویژه حضرت و طلبیدن و دعوت ایشان قرار گرفتم و میتوانم کمکی هرچند اندک در حضور حضرت برای ارادتمندان ایشان داشته باشم.
موسوی اظهار کرد: توسل به ائمه اطهار (ع) همیشه در زندگیام ساری و جاری بوده است اما از زمانی که خادم حرم مطهر شدم برکات آن ویژهتر و ملموستر بوده است و ما ایرانیان که میزبان حضرت هستیم، هر چه داریم از برکت وجود ایشان است.
خدمت به مردم در سیره رضوی
وی با یادآوری اینکه خادمیاری رضوی فرصتی ناب برای خدمت به مردم است، توضیح داد: خدمت به دیگران بهویژه نیازمندان و محرومان از ابعاد درسآموز و هدایتبخش سیره معصومین (ع) بوده که ما نیز با تأسی به آن بزرگواران باید در این عرصه فعال باشیم. خادمیاران آستان قدس رضوی در شهرها و روستاهای استان چهارمحال و بختیاری نیز این منش اهل بیت (ع) را چراغ راه خود قرار داده و در جایجای استان به خدمترسانی میپردازند.
موسوی اظهار کرد: خادمیاران با بهرهگیری از کمکهای خیران و مردم و نیز تلاش برای جذب کمکهای دولتی به برگزاری برنامههای متنوع فرهنگی و دینی بهویژه در مناسبتهای ملی و مذهبی، برگزاری دورههای آموزشی، رسیدگی به نیازمندان، انجام کارهای عمرانی و دیگر فعالیتهای متنوع میپردازند.
وی در پایان گفت: حضور در حرم مطهر و زیارت امام رضا (ع) یقیناً حال و هوای خاص خود را دارد اما حس و حال خوبی هم که از خدمترسانی به مردم و باز کردن گرهی از کار خلقالله حقیقتاً دلنشین و جذاب است.
توصیف حس و حال خادمیاری
خانم حقانی نیز که با شور و شوق زیادی به توصیف حس و حالش از نائل شدن به افتخار خادمیاری آستان مقدس حضرت امام رضا (ع) میپرداخت در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه هنوز افتخار شیفت خدمت در حرم مطهر نصیبش نشده است، حس و حالش را اینگونه توصیف کرد:
وی با اشاره به اینکه ارادت خاصی به امام رضا (ع) دارم، افزود: وقتی خادمان حضرت را در تلویزیون یا در دهه کرامت در شهر میدیدم حال و هوای عجیبی داشتم و همیشه به خانوادهام میگفتم که آرزو دارم روزی خادم حرم حضرت شوم.
حقانی با بیان اینکه پیگیری کردم که چگونه میتوانم به خادمیاری حرم مطهر برسم، اضافه کرد: توانستم با کمک آنان و با فعالیتهایی که انجام دادم، وارد این مسیر روشن و پرافتخار شوم. بنده را به آستان قدس رضوی معرفی کردند که مراحل مصاحبه و گزینش هم به خوبی پیش رفت و خادمیار شدم.
وی ادامه داد: جالب است بگویم که سال پیش در شب شهادت حضرت امام رضا (ع) خواب حضرت را دیدم که در حرم مطهر رضوی بودم و حس و حال خوبی بود و امسال هم در شب شهادت ایشان کد خادمیاری آستان قدس رضوی به بنده هدیه شد که این را از عنایات حضرت میدانم.