حوزه‌های علمیه باید الگویی کارآمد از تمدن اسلامی برای جهان ارائه دهند

خبرگزاری مهر جمعه 19 اردیبهشت 1404 - 09:09
یاسوج-مدیر مدرسه علمیه خواهران یاسوج گفت: حوزه‌های علمیه با تبیین دقیق و جامع مفهوم تمدن نوین اسلامی بر اساس آموزه‌های دینی باید الگویی جذاب و کارآمد برای جهان امروز ارائه دهند.

عشرت کریمی‌نژاد در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به نقش محوری حوزه‌های علمیه در شکل‌گیری انقلاب اسلامی افزود: حوزه‌های علمیه با مرجعیت دینی و بسیج مردمی که ایجاد کردند نقش مهمی در شکل گیری انقلاب اسلامی داشتند.

تشکیل شبکه‌های گسترده ارتباطی در مساجد و حسینه ها

وی ادامه داد: حوزه‌های علمیه خواهران یاسوج با ایجاد شبکه گسترده ارتباطی در مساجد و حسینیه‌ها به عنوان پایگاه انقلاب طلاب در سطح شهر و روستاهای کهگیلویه و بویراحمد فعالیت گسترده برای تبیین گفتمان انقلاب را به وجود آورده است.

مدیر مدرسه علمیه خواهران یاسوج ادامه داد: شخصیت‌هایی مانند امام خمینی (ره)، شهید بهشتی و شهید مطهری توانستند به عنوان پرورش یافتگان حوزه علمیه با تکیه بر فقه سیاسی، گفتمان انقلاب اسلامی را در جامعه ترویج دهند.

وی یادآور شد: شخصیت‌های برجسته همانند امام خمینی (ره) و شهید مطهری با بهره‌گیری از دانش عمیق فقه سیاسی نقش بی‌بدیلی در ترویج گفتمان انقلاب اسلامی داشتند و به همین علت نظریه ولایت فقیه به عنوان مبنای فقهی حکومت اسلامی از سوی امام راحل مطرح شد.

کریمی نژاد بیان کرد: امام رحمت الله علیه و شهید مطهری و سایر علمای برجسته با برگزاری جلسات سخنرانی روشنفکرانه در موضوعات مختلف مبارزات را علیه نظام طاغوت شروع و رهبری کردند و همین امر باعث ایجاد بسیج عمومی در مقابل حاکمیت طاغوت شد.

تبیین نقش حوزه علمیه قم در ایران و جهان

وی در خصوص ارزیابی نقش و جایگاه حوزه علمیه قم در کشور و جهان اسلام عنوان کرد: حوزه علمیه قم به عنوان مهم‌ترین مرکز علمی و دینی جهان تشیع نقش مهمی در عرصه داخلی و بین المللی ایفا می‌کند.

مدیر مدرسه علمیه خواهران یاسوج ابراز کرد: حوزه با مرکزیت علمی و آموزشی و تولید فکر دینی و پاسخگویی به مسائل روز با تألیف کتب و مقالات در موضوعات مختلف همچنین بحث و گفتگو پیرامون مسائل و چالش‌های نوظهور تأثیر مهمی در حفظ و ترویج اهداف مهم انقلاب داشته است.

تولید محتوای دینی و سیاسی حوزه به آگاهی بخشی جامعه کمک می‌کند

وی گفت: بدون شک تولید محتوای دینی و سیاسی توسط حوزه‌های علمیه می‌تواند به آگاهی بخشی به مردم و جلب حمایت آنها از انقلاب تأثیر داشته باشد.

کریمی‌نژاد افزود: افزایش سطح آگاهی سیاسی مردم موجب ایجاد وحدت و انسجام آنها در برابر نظام سلطه شده است.

وی ادامه داد: حوزه‌های علمیه با الهام گرفتن از سیره پیامبران و ائمه اطهار (ع) در دفاع از حقوق مستضعفان و پذیرش مسئولیت رهبری مردم در مبارزات سیاسی و تحمل زندان و تبعیدها موجب مشروعیت حوزه و روحانیت شد.

مدیر حوزه علمیه خواهران یاسوج تصریح کرد: سابقه طولانی حوزه‌های علمیه در مبارزه با استبداد و استعمار مانند نهضت مشروطه و نقش علما در دفاع از استقلال کشور و مقابله با نفوذ بیگانگان همیشه مورد تأیید و استقبال مردم بوده است.

وی ابراز کرد: حضور فعال فقها و علمای برجسته در مجلس خبرگان و تدوین قانون اساسی با تاکید بر حاکمیت الهی و ولایت فقیه به عنوان اصول اساسی نظام و تربیت نیروهای فعال نقش اساسی در استمرار انقلاب اسلامی داشته است.

کریمی نژاد با بیان اینکه ارتباط بین حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها به تربیت نسلی انقلابی و مؤمن از دانشجویان و اساتید منجر می‌شود، تاکید کرد: تبادل اندیشه و هم افزایی با برگزاری جلسات گفتگو محور و همایش‌ها بین انجمن‌های اسلامی، طلاب و دانشجویان به تربیت نسل مؤمن، متخصص و متعهد تأثیر گذار است.

وی اظهار کرد: حوزه‌های علمیه با تبیین دقیق و جامع مفهوم تمدن نوین اسلامی بر اساس آموزه‌های دینی باید الگویی جذاب و کارآمد از تمدن اسلامی برای جهان امروز ارائه دهد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.