در رقابتهای ۵ وزن اول جام تختی، ۴ ایرانی و یک هندی طلا گرفتند، سینگ به اصفهان آمد تا طلای وزنِ رحمان عموزادی که برای مسابقات جهانی ۲۰۲۵ انتخاب شده را بگیرد و برود.
به گزارش سرویس ورزشی تابناک، جام تختی از روز پنجشنبه، ۱۸ اردیبهشت در ۵ وزن ۵۷، ۶۵، ۷۹، ۸۶ و ۹۷ کیلوگرم برگزار شد، در شهری که در سالهای اخیر نه مدعی کشتی آزاد بوده و نه فرنگی؛ اصفهان و سالن ۶ هزار نفریاش باوجود حضور کشتیگیران مدعی و خوب در این رقابتها، پر از تماشاگر نشد.
همانی ملیپوش شد که باید میشد
از رقابتهای روز پنجشنبه، یک ملیپوش جهانی درآمد؛ علی مومنی. کشتیگیری که در چرخه ۵۷ کیلوگرم شرایط بهتری داشت و اگر قهرمان این جام میشد، حضورش در مسابقات جهانی را قطعی میکرد.
نزدیکترین حریف به او در چرخه ۲۰۲۵ هم از همان ابتدا میلاد والیزاده بود که مصاف این دو نفر در فینال اتفاق افتاد و مومنی با شکست حریف هماستانیاش، چهارمین ملیپوش اعزامی به مسابقات جهانی ۲۰۲۵ شد.
اگر کشتیگیر دیگری غیر از مومنی قهرمان جام تختی میشد، همراه با او به تورنمنت رفته و نفر برتر به عضویت تیم ملی در میآمد، اما مومنی کار را در اصفهان راحت کرد و با قهرمانی، تکلیف ملیپوش وزن اول را مشخص کرد.
پیش از او، حضور احمد جوان در ۶۱ کیلو، رحمان عموزاد در ۶۵ کیلو و امیرحسین فیروزپور در ۹۲ کیلوگرم تیم ملی آزاد در مسابقات جهانی پیشرو قطعی شده بود که البته در وزن عموزاد، یک هندی قهرمان جام تختی شد و نشان داد سطح ۶۵ کیلوگرم ایران، بدون عموزاد، چقدر به لحاظ کیفی پایین است.
علی یحییپور را باید کشتیگیر جوان و مدعی جدید سبک وزن دانست. کشتیگیر مازندرانی در این رقابتها کشتیهای خوبی گرفت و علیرضا سرلکِ باتجربه و نایبقهرمان سال ۲۰۲۱ جهان را حذف کرد.
قهرمانی شاگردِ هندی امیر توکلیان و نگرانی از وزنِ رحمان
در ۶۵ کیلوگرم، شاگرد هندیِ امیر توکلیان بود که طلا را از اصفهان با خود به خانه برد. او ابراهیم خواری را صرفاً نبرد، بلکه با نتیجه ۱۴ بر ۴ مدعی چند سال اخیر سبک وزن را تحقیر کرد. یاسین رضایی را هم در فینال ۱۱ - ۱۱ برد.
سینگ بالاتر از کشتیگیران مدعی و جوان از جمله پیمان نعمتی، سجاد پیردایه، پویا کاکویی و داریوش حضرتقلیزاده، قهرمان ۶۵ کیلوگرم شد.
باتوجه به انتخاب رحمان عموزاد به عنوان ملیپوش این وزن، نفرات برتر ایرانیِ این رقابتها گزینههای اعزام به مسابقات زیر ۲۳ سال هستند.
چیزی که ماجرای قهرمانی سینگ را در اصفهان نگران کنندهتر میکند، اینکه رحمان عموزاد با اصرار خودش امسال هم در ۶۵ کیلوگرم ماند و باتوجه به وزن زیادی که کم میکند، تصمیم درستتر این بود که از اولین مسابقه جهانیِ بعد از المپیک، به وزن بالاتر رفته و کم کم تا المپیک ۲۰۲۸ از ۷۰ کیلو به وزن المپیکی ۷۴ کیلوگرم میرفت و آنجا جا بیافتد تا همچنان شانس مدالِ ایران در آمریکا باشد، اما عموزاد در ۶۵ کیلوگرم ماند و حالا فاصله نفرات بعد از او، آنقدر زیاد است که یک هندی در غیاب رحمان عموزاد همه حریفان ایرانی را برده و قهرمان میشود.
رقابت بابابی با مدعی تهرانی در جام رنکدار
قهرمانِ کشور، قهرمان جام تختی هم شد، در حالیکه از گرگان تا اصفهان، حضور در همه تورنمنتهای بینالمللی را به دلیل مصدومیت از دست داده بود؛ فریبرز بابایی.
شاید دلخواهِ کادرفنی این بود که اینجا کار با قهرمانی مهدی یوسفی تمام شده و او به مصاف با محمد نخودی برسد، اما یوسفی که در غیابِ نخودیِ چهار مداله، گزینه اصلی ۷۹ کیلوگرم در ماههای اخیر بود و به همه تورنمنتها رفت و آبدیده شد، فینال را به حریف مازندرانیاش ۵ بر ۳ باخت؛ اما کشتیگیر تهرانی (یوسفی) همچنان شانس دارد!
حالا که فریبرز بابایی قهرمان جام تختی شده، همراه با مهدی یوسفی به تورنمنت رنکدار خواهد رفت و نفر برتر از میان آنها، به مصاف با محمد نخودی خواهد رسید و آنجا هم به دو برد برای ملیپوش شدن احتیاج دارد و نخودی هم به یک برد.
همین که نخودی از مسابقات جهانی اوزان غیرالمپیکی به بعد، در هیچ میدانی حاضر نشده و این امکان به او داده شد که بعد از بهبودی کامل به چرخه بازگردد، خودش آفرِ مناسب با مدال برنز او در آلبانی بود و اینکه در نهایت کشتیگیری که بعد از عبور از اینهمه میدان و مسابقه به او میرسد باز نیاز به دو برد دارد، از نکات عجیب چرخهای است که قرار بوده بالاترین عدالت را در کشتی اجرا کند.
رحمانی قهرمانِ وزن یزدانی؛ دو معافیت برای قاسمپور
قرار بود و تاکید هم شده بود که کامران قاسمپور حتما در جام تختی کشتی میگیرد و چه بسا اگر بساط کرونای او مطرح نمیشد، تماشاگران بسیار بیشتری از مسابقات جام تختی استقبال میکردند؛ لذت تماشای کشتیهای بهترین زیرگیر حال حاضر کشتی ایران و حتی جهان، بار دیگر از دوستداران کشتی ایران گرفته شد.
در این شرایط پیشبینی بر این بود که ابوالفضل رحمانیِ قهرمان آسیا که در این مدت در لیست مورد حمایت فدراسیون و معافشدههای مسابقات کشوری قرار گرفته و در چندین میدان، باتجربه شده بود، قهرمان جام تختی شود که همین اتفاق هم رخ داد.
رقابتهای وزن ۸۶ کیلوگرم جام تختی در پایینترین سطح کیفی ممکن برگزار شد، جایی که قبلاً مدعیان دیگری، چون علی سوادکوهی و هادی وفاییپور را هم داشت که هر دو بیانگیزه شده و حالا همه ۸۶ کیلوها که تا پیش از این پشت خط حسن یزدانی بودند، میدانند فضا برای ملیپوش شدن کامران قاسمپور کاملاً هموار شده و آنها صرفاً در مسابقات، یک «شرکتکننده»اند.
اگر کامران قاسمپور طبق وعده قبلی، در جام تختی کشتی میگرفت، طبیعتاً مصاف عادلانهتری با سایر مدعیان این وزن داشت، اما او ابتدا از شرکت در مسابقات قهرمان کشوری چرخه ۲۰۲۵ معاف شد. در حالیکه در آلبانی پنجم جهان شده بود و طبق چرخه این سالها، باید استارت خود را در چرخه سال بعدش از اولین نقطه میزد. سپس هم در خانه ماند، چون اعلام شد به کرونا مبتلا شده و از بین غایبان جام تختی، تا امروز تنها غیبت موجه جام تختی است!
حالا ابوالفضل رحمانی که قهرمان جام تختی شده، همراه با کامران قاسمپور راهی تورنمنت خواهد شد، البته اگر بار دیگر قاسمپور به بیماری مبتلا نشود و یا در پایش احساس درد نکند!
حذف گلیج از جمع مدعیان و رقیب تازه برای آذرپیرا
قهرمان ۹۷ کیلوگرم جام تختی، کشتیگیری بود که همیشه آرام و بدون حاشیه کارش را پیش میبرد. کشتیگیر بسیار خوبی است که سالها پشت خط حسن یزدانی و بعد هم کامران قاسمپور در ۸۶ و ۹۲ کیلوگرم ماند و درنهایت به ۹۷ کیلوگرم آمد.
او قهرمان غیرمنتظره جام بود؛ احمد بذری که مجتبی گلیج را برد و فینالیست شد. در فینال هم ابوالفضل بابالو کشتیگیر تهرانی که دو سال قبل قهرمان جوانان جهان شده را ۳ بر یک شکست داد.
گلیج که در این سالها مدعی ۹۷ کیلوگرم بوده و مدال برنز جهان را هم در کارنامه دارد، هرچند قهرمان مرحله اول چرخه (مسابقات کشوری) شده بود، اما در اصفهان به مقام سومی رضایت داد تا کاملاً از چرخه مدعیان این وزن مسابقات جهانی ۲۰۲۵ خارج شود و حالا یک مدعی جدید به این جمع اضافه شده که البته تا رسیدن به امیرعلی آذرپیرا، کار سختی خواهد داشت.
در چرخه ۹۷ کیلو، قهرمان جام تختی که احمد بذری است، به تورنمنت رنکدار میرود و اگر کارنامه خوبی داشته باشد، تازه در مصاف رودررو و یا اعزام به تورنمنت، با امیرعلی آذرپیرایی رقابت خواهد کرد که مدال برنز المپیک را سال ۲۰۲۴ گرفته و آذرپیرا که هنوز بعد از جراحی به تشک برنگشته، به یک برد برای ملیپوش شدن احتیاج دارد و بذری به ۲ برد.