خبرآنلاین خوزستان - محمد سعیدیپور روز جمعه در بیستوپنجمین جشنواره خیرین مدرسهساز شهرستان دزفول اظهار کرد: نهضت توسعه عدالت آموزشی در دولت وفاق و همدلی از بهمنماه ۱۴۰۳ و در جریان سفر رئیسجمهور به خوزستان از مدرسه پردیس اهواز آغاز شد که اقدامی مسرتبخش بود.
وی با بیان اینکه این طرح با تکیه بر مشارکت، رفاه و تحول در نظام آموزشی اجرا میشود، افزود: رئیسجمهور معتقد است با تقویت زیرساختها، تجهیز مدارس و تغییر در شیوههای تدریس، دانشآموزان در هر منطقه و با هر میزان توانایی میتوانند با دانشآموزان مدارس برخوردار رقابت کنند.
مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان گفت: استان خوزستان در چهار حوزه فنی، مالی، تجهیزاتی و مشارکت مردمی پیگیر اجرای این طرح است. آنچه در این دولت دنبال میشود، نهضت مردمیسازی است که میتواند بسیاری از کمبودها را جبران کند.
وی ادامه داد: همانگونه که حوزه بهداشت توانست در مدت ۶ ماه ۶۰۰ خانه بهداشت احداث کند، امیدواریم با همراهی خیرین اصیل دزفولی که الگویی بارز برای جامعه هستند، بتوانیم ظرف ۲ سال بخش بزرگی از چالشهای آموزشی خوزستان را برطرف کنیم.
سعیدیپور با اشاره به جایگاه والای دزفول در امور خیر اظهار کرد: دزفول مهد و قطب خیرین است. اگر خوزستان در زمینه مشارکتهای مردمی عملکرد درخشانی دارد، از برکت مردم این شهرستان است.
وی ضمن تبریک ولادت امام رضا (ع) و دهه کرامت، گفت: تقارن این مناسبتهای مبارک با برگزاری جشنواره خیرین مدرسهساز نشانهای از ترویج فرهنگ دینی، اسلامی و ثبت اقدامات ماندگار در جامعه است. این رویداد میتواند نشان دهد که ولادت اهل بیت (ع) الهامبخش حرکتهای بزرگ همچون ساخت مدرسه و تحقق عدالت اجتماعی است.
مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان تصریح کرد: شهرستان دزفول با بهرهمندی از خیرین نامدار و با توسل به اهل بیت (ع) برای پنجمین بار موفق به کسب رتبه برتر کشوری در حوزه مشارکتهای مردمی شده است.
وی افزود: دزفول در حوزه آموزش نیز همواره جزو مناطق برتر کشور بوده که مایه افتخار و خرسندی است.
سعیدیپور با اشاره به اقدامات انجامشده با پیگیری عباس پاپیزاده، نماینده مردم دزفول در مجلس، گفت: با بهرهگیری از ظرفیتهای قانونی، مجوز احداث ۱۰ مدرسه شامل حدود ۱۱۰ کلاس درس در سال گذشته اخذ شده که عملیات اجرایی آنها در ۲ ماه آینده آغاز خواهد شد.
وی اضافه کرد: از این تعداد، ۶ مدرسه از محل اعتبارات استانی و چهار مدرسه از محل اعتبارات ملی ساخته میشوند. همچنین در زمینه تأمین تجهیزات آموزشی از جمله سیستم سرمایشی، میز و نیمکت، پروژکتور و رایانه، دزفول شاهد رشد قابلتوجهی بوده است.
مدیرکل نوسازی مدارس خوزستان از طراحی مجتمع آموزشی ۳۵ کلاسه در این شهرستان خبر داد و گفت: تلاش میشود در کوتاهترین زمان ممکن عملیات اجرایی آن آغاز شود. همچنین سه مجتمع بزرگ آموزشی در شهرهای دزفول، ایذه و اهواز احداث خواهد شد.
رئیس مجمع خیرین مدرسهساز خوزستان نیز در این آیین ضمن تبریک روز معلم و گرامیداشت یاد و خاطره شهید مطهری، از خیرینی که دیگر در میان ما نیستند یاد کرد و گفت: دزفول شهری برخوردار از موهبتهای الهی است که در ۲ برهه حساس از تاریخ، نقشآفرینی غرورآفرینی داشته است.
زیبا صالحپور افزود: مردم دزفول در دوران دفاع مقدس با مقاومتی مثالزدنی، عنوان پرافتخار «پایتخت مقاومت» را برای شهر خود به ارمغان آوردند. همچنین این شهرستان در عرصه نیکوکاری بهویژه در حوزه مدرسهسازی همواره جزو مناطق برتر کشور بوده است.
وی ادامه داد: شهرهای دزفول و بهبهان نهتنها در خوزستان، بلکه در سطح کشور بهعنوان پیشگامان عرصه خیرین مدرسهساز شناخته میشوند.
رئیس مجمع خیرین مدرسهساز خوزستان با تأکید بر نقش آگاهی و شناخت مردم نسبت به کار خیر اظهار کرد: این موضوع یکی از دلایل برتری شهرهایی همچون دزفول، بهبهان و ماهشهر در حوزه مشارکتهای مردمی است. بهویژه هر جا که بانوان فعال باشند، مشارکت خیرین چشمگیرتر و اثربخشتر است.
وی از نقش ارزشمند بانوان در کنار مردان در فعالیتهای خیرخواهانه تقدیر کرد و گفت: این همراهی یکی از دلایل درخشش دزفول در عرصه نیکوکاری است.
مدیر آموزش و پرورش دزفول نیز در این جشنواره گفت: موفقیتهای بهدستآمده در استان و کشور مرهون تلاشهای خیرین مدرسهساز است. امیدواریم با استمرار حمایتهای این عزیزان، شاهد افتخارآفرینیهای بیشتر دانشآموزان و فرهنگیان باشیم.
امیر ظاهرطحان با اشاره به دستاوردهای آموزشی این شهرستان افزود: کسب رتبه نخست در جشنواره الگوهای برتر تدریس در آموزش فنی و حرفهای کشور و ارتقای یک نمرهای میانگین نمرات امتحانات نهایی نسبت به میانگین کشوری و استانی، نتیجه بهرهمندی از تجهیزات و امکاناتی است که بهواسطه کمک خیرین فراهم شده است.
رئیس مجمع خیرین مدرسهساز دزفول نیز ضمن تبریک دهه کرامت گفت: تا پیش از این، خیرین از ماده ۱۷۲ قانون مالیاتها برای استفاده از تسهیلات مالی بهرهمند میشدند، اما از اواخر سال گذشته مقرر شد که هر مبلغی که در امر مدرسهسازی هزینه شود، از اصل مالیات آنان کسر شود.
عبدالنبی دفتری افزود: با این قانون، خیرین میتوانند کل مالیات تعیینشده را صرف ساخت مدرسه کنند و مشمول بخشودگی مالیاتی شوند.
وی خاطرنشان کرد: اغلب خیرین دزفول را بازاریان و شرکتهای خصوصی تشکیل میدهند و اجرای این قانون میتواند مشوق بسیار مؤثری برای توسعه مدرسهسازی در منطقه باشد.
این جشنواره با حضور معاون مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان، مسئول مشارکتهای مردمی آموزش و پرورش استان، رئیس مجمع خیرین مدرسهساز خوزستان، رئیس ستاد بانوان خیرین مدرسهساز خوزستان و جمعی از خیرین برگزار شد و از تعدادی از خیرین مدرسهساز تجلیل بهعمل آمد.