بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای در نمایشگاه کتاب تهران

خبرگزاری مهر جمعه 19 اردیبهشت 1404 - 15:51
بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با کتاب‌هایی در حوزه صنعت بازی در سی و ششمین نمایشگاه کتاب تهران حضور دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای با عرضه ۹ عنوان کتاب تخصصی حوزه بازی‌سازی در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حضور دارد.

حضور نویسندگان در غرفه بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای، برگزاری نشست‌های تخصصی با نویسنده و تخفیف ویژه برای پیش‌ثبت‌نام انستیتو ملی بازی‌سازی از دیگر برنامه‌های این نهاد در نمایشگاه کتاب تهران به شمار می‌رود.

کتاب «دیپلماسی بازی‌های دیجیتال»

کتاب «دیپلماسی بازی‌های دیجیتال» نوشته فرزانه شریفی و اکبر نصراللهی در غرفه بنیاد ملی بازی‌های رایانه‌ای عرضه می‌شود. این کتاب محتوایی یک‌کاسه و تلفیقی از دو حوزه‌ی دیپلماسی و بازی است که با هدف ایجاد زمینه برای پژوهش‌های بعدی نگارش شده است. این کتاب بر ظرفیت عمیق و گسترده بازی‌ها در انتقال ایدئولوژی‌های فرامتنیِ فرهنگی، دینی و اجتماعی تأکید دارد؛ ظرفیتی که می‌تواند هم فرصت‌ساز و هم تهدیدآفرین باشد.
نویسندگان بر این باورند که باید از این رسانه برای «بازنمایی مقتدرانه» در برابر «سوءبازنمایی» بهره گرفت.

این اثر نقطه شروعی برای مطالعات عمیق‌تر، کیفی‌تر و مؤثرتر در حوزه دیپلماسی بازی محسوب می‌شود.

کتاب «بازی جدی، بازی فراتر از سرگرمی»

*📘 کتاب «بازی جدی، بازی فراتر از سرگرمی» نوشته اعظم ده‌صوفیانی و الهه جعفری است که در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه می‌شود

. با وجود گسترش مطالعات بازی‌های جدی در سطح جهانی از ابتدای قرن ۲۱، در ایران منابع بومی و فارسی در این زمینه بسیار محدود بوده‌اند. کتاب حاضر نخستین اثر فارسی در حوزه بازی‌های جدی است که با بهره‌گیری از منابع لاتین، تجربه مستقیم بازی‌ها، و مصاحبه با متخصصان حوزه، تلاشی در راستای تولید محتوای بومی و کاربردی ارائه کرده است.

نویسندگان در این کتاب کوشیده‌اند ضمن پرهیز از ترجمه‌های پراکنده، با در نظر گرفتن شرایط ایران، به اهمیت موضوعات مرتبط با بازی‌های جدی بپردازند و گامی ابتدایی اما مؤثر در مسیر تولید دانش تخصصی در این حوزه بردارند.

این کتاب مقدمه‌ای است بر پژوهش‌های عمیق‌تر و تخصصی‌تر در آینده و از پژوهشگران دعوت می‌کند با نقدها و پیشنهادهای خود، مسیر آن را تکمیل کنند.

کتاب «تاریخ بازی‌های دیجیتال»

کتاب «تاریخ بازی‌های دیجیتال» نوشته اندرو ویلیامز و ترجمه میر محمدرضا حیدری در ۳۲۲ صفحه و شامل ۱۰ فصل است که در سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

این کتاب تصویری جامع از روند شکل‌گیری، رشد و توسعه صنعت بازی‌های دیجیتال ارائه می‌دهد. از تأثیر بحران‌های اقتصادی و جنگ‌ها گرفته تا نقش چهره‌های کلیدی، پیشرفت‌های فناورانه، فرهنگ‌های مختلف و تصمیم‌های تجاری، همه در کنار یکدیگر روایت‌گر داستان پر فراز و نشیب این صنعت جهانی‌اند.

کتاب حاضر از منابع معتبر در حوزه تاریخ بازی محسوب می‌شود و مطالعه آن برای علاقه‌مندان، پژوهشگران و فعالان حوزه بازی‌های دیجیتال توصیه می‌شود.

کتاب «راهنمای بازی‌نامه نویسی»

کتاب «راهنمای بازی‌نامه‌نویسی» نوشته الناز ناصحی، آرمان آرین است که در سی و ششین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران عرضه می‌شود.

بازی‌نامه، قلب تپنده طراحی بازی‌های رایانه‌ای است؛ متنی نمایشی که شخصیت‌ها، روند روایی و ساختار جهان بازی از دل آن شکل می‌گیرند. این کتاب، نخستین تجربه تألیفی در زمینه بازی‌نامه‌نویسی در ایران است و با نگاهی تحلیلی و آموزشی، مراحل نگارش یک بازی‌نامه را گام‌به‌گام آموزش می‌دهد.

از تعریف و تاریخچه بازی گرفته تا بررسی ژانرها، پشتوانه‌های ادبی و تصویری، ساختار داستان و نمونه‌ای واقعی از بازی‌نامه «گرشاسب»؛ همه در این کتاب گردآمده‌اند تا نویسندگان و بازی‌سازان را در مسیر خلق تجربه‌های تعاملی یاری کنند.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.