آنکه باید بابت رای خودش شرمنده باشد، همین جماعت نالیبرالِ غیردموکرات است که به سهم خودش در به قدرت رساندن یک شبهفاشیستِ علمستیزِ دروغگو و احمق در ایالات متحده آمریکا موثر بودند نه ایرانیان داخل کشور که فردی را ترجیح دادند
عصر ایران؛ هومان دوراندیش- در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، همین پاییز سال قبل، اکثریت قریب به اتفاق ایرانیان سلطنتطلبی که به قول خودشان ایرانی-آمریکایی هستند، به دونالد ترامپ رای دادند بلکه سیاست فشار حداکثری ترامپ و چه بسا تندادن او به جنگطلبیِ جمهوریخواهان تندروی دور و برش، موجب سقوط نظام جمهوری اسلامی شود.
اما الآن که چهار ماه از آغاز دومین دوره ریاست جمهوری ترامپ گذشته، سلطنتطلبان ایرانی-آمریکایی آشکارا نگران توافق احتمالی دولت ترامپ و جمهوری اسلامیاند. ولی این تمام دلواپسی آنها نیست. آنان فیالحال نگران اقدام ترامپ علیه نام خلیج فارس هم هستند.
سلطنتطلبان ایرانی-آمریکایی برای ترامپ احترام ویژهای قائلاند و هنگام حرفزدن از او، لفظ "پرزیدنت ترامپ" از دهانشان نمیافتد. آنها ناسیونالیستاند اما الأن به وضوح نگرانند که پرزیدنت محبوبشان، نام خلیج فارس را در جهان کمرنگ کند.
در واقع رأی ناسیونالیستهای ایرانیِ ساکن آمریکا به ترامپ، نتایجش چندان ناسیونالیستی و ایرانگرایانه از آب درنیامده. بیبیسی هم امروز نوشته است: "برخی تحلیلگران میگویند اگر آمریکا تصمیم به استفاده از نام دیگری برای خلیج فارس بگیرد، چنین اقدامی میتواند در نقشهها و ابزارهای دیجیتال جهانی تثبیت شود که این ممکن است به تضعیف موضع تاریخی ایران در این زمینه منجر شود."
جالب اینکه سردبیر اتاق خبر منوتو، که جزو ترامپیستهای ایرانیِ ساکن لندن است، در واکنش به تصمیم ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس، گفته است: "ما پای منافع ملی ایران با همه وجود میایستیم."
منظور این بانوی محترم از "ما"، اپوزیسیون سلطنتطلب خارج کشور است. باید از او که اخیرا در یکی از برنامههایش به غلط مدعی شد "سوسیالیسم، خاستگاه فاشیسم است" پرسید در شرایطی که اکثر سلطنتطلبان ایرانی مقیم خارج، شهروند آمریکا هستند و قسم خوردهاند حافظ منافع آمریکا باشند، اگر رئیسجمهور آمریکا منافع کشورش را در تغییر نام خلیج فارس ببیند، آنها چطور میتوانند پای منافع ملی ایران بایستند؟
ایرانی-آمریکاییهای محترم، چه شاهچی چه شاهستیز، بر اساس سوگندی که خوردهاند تا به شرف شهروندیِ ایالات متحده مشرف شوند، ناچارند تا وقتی که طوق این سوگند بر گردنشان است، حافظ منافع آمریکا باشند.
بنابراین اگر منافع ایران و آمریکا در تضاد و تخالف افتند، این ادعا که ما پای منافع ایران میایستیم، چیزی جز لاف در غریبی و بلوف در بازار مسگران نیست!
جالبتر اینکه جماعت سلطنتطلب مقیم غرب، مدعیاند مردم ایران باید بابت رأی ۲۴ میلیونیشان به روحانی در سال ۹۶ شرمنده باشند ولی الآن که رای خودشان به ترامپ هیچ آبی به آسیاب ناسیونالیسم افراطیشان نریخته، هیچ شرمنده نیستند و لاف گزاف و حرف بی بنیاد هم میزنند!
آن ۲۴ونیم میلیون نفر به روحانی رأی دادند چون عملکرد دولت اول روحانی به ویژه در حوزه اقتصاد قابل قبول بود. تورم و اثر تحریمها کاهش یافته بود و بیمه سلامت دولت روحانی هم رضایت چشمگیری را به ویژه در بین اقشار کمدرآمدتر ایجاد کرده بود.
البته این واقعیات برای اپوزیسیون سلطنتطلب و یا جمهوریخواهان تندرو و سیاستزدهی مقیم آمریکا و اروپا اهمیتی ندارد. ولی ملاحظات افراطیِ این "ایرانیان سابق" نیز، که اقتصاد روزمره زندگیشان با بازارهای آمریکا و اروپا تنظیم میشود، برای آن "۲۴ میلیون ایرانی" اهمیتی نداشت.
باری، فیالحال که رای ایرانی-آمریکاییهای ترامپیست، به نقض غرض منجر شده و آنکه باید بابت رای خودش شرمنده باشد، همین جماعت نالیبرالِ غیردموکرات است که به سهم خودش در به قدرت رساندن یک شبهفاشیستِ علمستیزِ دروغگو و احمق در ایالات متحده آمریکا موثر بودند.
باید دید آتیه چگونه رقم میخورد. هر چند که بعید است برای ترامپیستهای ایرانی- آمریکایی، فردا روزِ دیگری باشد. شکراب شدن رابطهی ترامپ و نتانیاهو، کموبیش نشان میدهد در بر کدام پاشنه میچرخد. وقتی بیبی از ترامپ ناامید شده، این جماعت هم احتمالا نباید امید چندانی به ترامپ داشته باشند.
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.