به گزارش همشهریآنلاین،گیتس ۶۹ ساله نوشت: «مردم وقتی بمیرم چیزهای زیادی در مورد من خواهند گفت، اما من مصمم هستم که «او ثروتمند درگذشت» یکی از آنها نباشد. مشکلات فوری زیادی برای حل کردن وجود دارد که نمیتوانم منابعی را که میتوان برای کمک به مردم استفاده کرد، نگه دارم.»
بنیانگذار مایکروسافت، که بلومبرگ دارایی خالص او را در حال حاضر ۱۶۸ میلیارد دلار تخمین میزند، سالهاست که متعهد شده است که بیشتر ثروت خود را به بنیاد خیریه خود ببخشد. او در پستی در شبکههای اجتماعی در ژوئیه ۲۰۲۲ نوشت که هدف نهایی او «خروج از فهرست ثروتمندترین افراد جهان» است.
اکنون، گیتس یک جدول زمانی مشخص برای توزیع ثروت خود تعیین کرده است: بنیاد گیتس قرار است در ۳۱دسامبر ۲۰۴۵ تعطیل شود. از زمان تأسیس این بنیاد در سال ۲۰۰۰، این بنیاد بیش از صدمیلیارد دلار به اهداف جهانی - به ویژه در زمینه ریشهکنی بیماریها و فقر، مقابله با تغییرات اقلیمی و گسترش دسترسی به مراقبتهای بهداشتی و آموزش - کمک کرده است. او نوشت که گیتس تخمین میزند که این بنیاد میتواند این مبلغ را دو برابر کند و بسته به عواملی مانند تورم و عملکرد بازار، دویست میلیون دلار دیگر از اکنون تا ۲۰۴۵ اهدا کند. او قصد دارد بودجه سالانه خود را از شش میلیارد دلار به ۹ میلیارد دلار افزایش دهد.
او در میان اهداف خود برای دو دهه آینده نوشت: کاهش بیشتر مرگومیر مادران و کودکان خردسال ناشی از علل قابل پیشگیری، کمک به ریشهکن کردن بیماریهایی مانند فلج اطفال، مالاریا، سرخک و بیماری کرم گینه، تامین مالی پیشرفت در آموزش و کشاورزی در کشورهای آفریقایی برای کمک به «رهایی صدها میلیون نفر از فقر».
گیتس درحالیکه «امیدوار» است که بنیاد بتواند به این اهداف دست یابد، واقعبین نیز هست. او نوشت: «هیچیک از این پیشرفتها بدون مشارکت دولتها امکانپذیر نیست.» او خاطرنشان کرد که اعلامیه او در زمانی منتشر میشود که دولتهای جهان، به ویژه ایالات متحده، بودجه کمکهای جهانی خود را «دهها میلیارد دلار» کاهش دادهاند.
گیتس ابراز نگرانی کرد که سازمانهای خیریهای مانند او نتوانند جای خالی کمکهای جهانی ناشی از کاهشهای اخیر دولتها را پر کنند.او نوشت: «هیچ سازمان خیریهای - حتی سازمانی به بزرگی بنیاد گیتس - نمیتواند خلأ بودجهای را که اکنون در حال ظهور است، جبران کند. مشخص نیست که آیا ثروتمندترین کشورهای جهان همچنان به حمایت از فقیرترین مردم خود ادامه خواهند داد یا خیر.»
اوضاع در بیست سال آینده بهتر خواهد شد
گیتس تاثیراتی را که در زندگیاش بر تعهدش به امور خیریه گذاشته است، توصیف کرد و این را با مادرش، مری گیتس، که در سال ۱۹۹۴ درگذشت، آغاز کرد. گیتس نوشت که او به این ایده که «از هر که زیاد داده شود، زیاد هم انتظار میرود» اعتقاد راسخ داشت.او نوشت، پس از موفقیت مایکروسافت و تبدیل شدن گیتس برای مدتی به ثروتمندترین فرد جهان، مادرش به او یادآوری کرد که او «فقط ناظر هر ثروتی» است که جمعآوری میکند و تعهد اخلاقی و اجتماعی برای بازگرداندن آن دارد. پدر گیتس نیز همین دیدگاه را داشت و تا زمان مرگش در سال ۲۰۲۰، رئیس مشترک بنیاد گیتس بود.
موضع گیتس در مورد امور خیریه همچنین تحت تاثیر دوست قدیمی و میلیاردر دیگرش، وارن بافت، قرار گرفت که تاکنون دهها میلیارد دلار به خیریهها اهدا کرده و فرزندانش را موظف کرده است که ۹۹ درصد از ثروت باقیمانده خود را پس از مرگش اهدا کنند. گیتس نوشت، بافت «همچنان الگوی نهایی سخاوت است». «او اولین کسی بود که ایده بخشیدن همه چیز را به من معرفی کرد.»
گیتس به همراه بافت و همسر سابقش ملیندا فرنچ گیتس، در سال ۲۰۱۰ پیمان بخشش را تاسیس کردند. از آن زمان، بیش از ۲۴۰ میلیاردر آن را امضا کردهاند و متعهد شدهاند که بخش عمدهای از ثروت خود را در طول زندگیشان ببخشند.او روز پنجشنبه به نیویورک تایمز گفت: «گیتس ذاتا فردی خوشبین است» که انتظار دارد بسیاری از شرایط جهانی در دهههای آینده بهبود یابد، که عمدتا به دلیل پیشرفت در فناوری و مراقبتهای بهداشتی است. او گفت که حداقل بخشی از این پیشرفت میتواند با مقیاسپذیری سریع هوش مصنوعی ایجاد شود.گیتس گفت: «فکر میکنم بیطرفانه است که به شما بگویم اوضاع در ۲۰ سال آینده بهتر خواهد شد.»
با این حال، او خاطرنشان کرد که اگر خوشبین نباشد، همچنان به سمت امور خیریه تمایل خواهد داشت. گیتس گفت: «فرض کنید کسی خلاف این مرا متقاعد کند. چه کار کنم؟ فقط بروم چند قایق یا چیزی شبیه به آن بخرم؟ قمار کنم؟ این پول باید به جامعه برگردد به گونهای که بهترین شانس را برای ایجاد اتفاق مثبت داشته باشد.»
منبع: هفت صبح