توسعه کشت شاهدانه برای تولید فرآورده‌های طبیعی

خبرگزاری مهر شنبه 20 اردیبهشت 1404 - 08:59
مدیرکل فرآورده‌های طبیعی و سنتی سازمان غذا و دارو گفت: شاهدانه از گیاهان ارزشمندی است که به دلیل خواص متعدد در صنایع مختلف از جمله دارویی، غذایی و بهداشتی مورد استفاده قرار می‌ گیرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایفدانا، علی صفا، با اشاره به ظرفیت‌های گیاه شاهدانه در تولید محصولات دارویی، افزود: یکی از ترکیبات مهم این گیاه، کانابیدیول (CBD) است؛ ماده‌ای طبیعی که برخلاف ترکیب دیگر شاهدانه به نام تتراهیدروکانابینول (THC)، خاصیت روانگردان ندارد و باعث تغییرات ذهنی نمی‌شود. کانابیدیول به دلیل ویژگی‌های ضدالتهابی، ضد درد، کاهش اضطراب و بهبود کیفیت خواب، در سال‌های اخیر مورد توجه قرار گرفته است.

وی با بیان اینکه تولید فرآورده‌های حاوی کانابیدیول در بسیاری از کشورها گسترش یافته، گفت: این ماده به شکل‌های مختلف مانند روغن، کپسول، کرم‌های موضعی و حتی خوراکی‌هایی نظیر شکلات و آدامس عرضه می‌شود و در درمان بیماری‌هایی مانند صرع، دردهای عصبی و التهاب‌های مزمن کاربرد دارد.

صفا ادامه داد: در ایران نیز تولید و توزیع فرآورده‌های حاوی کانابیدیول تحت نظارت دقیق سازمان غذا و دارو قرار دارد و برنامه‌هایی برای توسعه کشت این گیاه و بهره‌برداری از ظرفیت‌های داخلی در دست اقدام است.

وی اظهار امیدواری کرد که با توسعه زیرساخت‌های لازم، بتوانیم نیاز کشور به این محصولات را از تولیدات داخلی تأمین کرده و از واردات بی‌نیاز شویم.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.