قابلیت بازسازی ۴۶۰۰ هکتار بافت فرسوده در تهران

خبرگزاری مهر شنبه 20 اردیبهشت 1404 - 12:22
شهردار تهران گفت: ۴ هزار و ۶۰۰ هکتار بافت فرسوده در پایتخت داریم که می‌تواند به شکلی جدید و سبز بازسازی شود.

علیرضا زاکانی، شهردار تهران، در مراسم افتتاحیه بیستمین نمایشگاه گل و گیاه تهران با ابراز امیدواری از اثرات مثبت این رویداد برای شهروندان گفت: امیدوارم این آغاز، یک آغاز خوب برای مردم باشد. کارکرد این نمایشگاه نسبت به دوره‌های گذشته افزایش پیدا کرده است.

وی با اشاره به رویکرد مدیریت شهری در حوزه فضای سبز، از اجرای چهار سیاست اصلی خبر داد و گفت: ما در مدیریت شهری چهار سیاست را در حوزه فضای سبز دنبال می‌کنیم. نخستین سیاست در حوزه فضای سبز و گل و گیاه است. ما به‌دنبال بهره‌مندی از ظرفیت تولید گل در سراسر کشور، به‌ویژه شهرستان پاکدشت هستیم. گسترش فضای سبز در اولویت نخست ماست و اگر بخواهیم به آینده شهر تهران کمک کنیم، باید این موضوع را جدی بگیریم.

زاکانی با بیان اینکه جهت‌گیری فعالیت‌های شهری باید به توسعه فضای سبز سوق داده شود، افزود: در دوره مدیریت شهری شورای ششم که حدود ۴۴ ماه از آن گذشته است، ۷ هزار هکتار فضای سبز در پیرامون شهر تهران ایجاد شده است که این آمار هر سال رشد داشته است. برای امسال نیز هدف‌گذاری ما ایجاد ۳ هزار و ۵۰۰ هکتار فضای سبز جدید است. این یک پایه برای حرکت جدی‌تر است.

وی با اشاره به ظرفیت شمال شهر تهران برای توسعه فضای سبز، اظهار کرد: ۱۳ هزار هکتار پهنه در شمال شهر قابلیت تبدیل شدن به فضای سبز را دارد و اگر دولت همکاری کند، می‌توانیم با استفاده از گیاهان کم‌آب این مهم را محقق کنیم. البته توسعه فضای سبز در داخل شهر نیز برای ما اهمیت دارد.

شهردار تهران با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیت‌های داخلی شهر برای توسعه فضای سبز، تصریح کرد: راهکار توسعه فضای سبز داخلی چیست؟ باغ‌های شخصی را می‌توان به پارک تبدیل کرد اما این کافی نیست. باید نوع نگاه‌مان را تغییر دهیم و مردم را تشویق کنیم که بخشی از دارایی‌هایشان را به باغ تبدیل کنند. مثلاً در بافت‌های فرسوده‌ای که ۱۰ خانه ۱۰۰ متری داریم، می‌توان با تجمیع آن‌ها یک پلاک هزار متری ایجاد کرد که تنها ۳۰ درصد آن برای ساخت‌وساز مصرف شود و مابقی به فضای سبز تبدیل شود. این الگو می‌تواند منجر به ایجاد برج‌باغ‌هایی شود که ۷۰۰ متر از آن‌ها بوستان عمومی خواهد بود.

وی افزود: در تهران ۴ هزار و ۶۰۰ هکتار بافت فرسوده داریم که می‌تواند به شکلی جدید و سبز بازسازی شود. بخشی از کار نیز به خود ما برمی‌گردد؛ ما پلاک‌های آموزشی متعددی داریم که می‌توانیم آن‌ها را به اشتراک بگذاریم و در ازای آن، فضای سبز را در مناطقی که کمبود داریم، توسعه دهیم. اگر این مسیر را ادامه دهیم، شاهد تحول جدی در کیفیت زندگی مردم خواهیم بود.

زاکانی در ادامه به دومین سیاست مدیریت شهری اشاره کرد و گفت: سیاست دوم ما این است که جهت‌گیری‌مان را به سمت گل و گیاهی ببریم که آرامش‌بخش روح انسان باشد. این سیاست به‌طور طبیعی باید دنبال شود و روز به روز در حال گسترش است.

وی افزود: سومین سیاست، افزایش سرانه مصرف گل و گیاه در شهر است. اکنون مصرف گل در خانواده‌ها حداقلی است و باید عرضه گل در سطح شهر افزایش پیدا کند. نباید به وضعیت فعلی اکتفا کنیم؛ بلکه باید طرحی آماده کنیم که گل مستقیماً و با قیمت مناسب در اختیار مردم قرار بگیرد.

شهردار تهران همچنین از آغاز سیاست چهارم در حوزه گل و گیاه خبر داد و اظهار کرد: چهارمین سیاست ما که از سال گذشته آغاز شده، مشارکت در صادرات گل است. می‌توانیم با استان‌های پیرامونی تعامل برقرار کنیم تا جریان خوبی در صادرات گل شکل بگیرد و به نفع تولیدکننده‌ها باشد.

در پایان، زاکانی تأکید کرد: این چهار سیاست، مجموعه برنامه‌هایی است که در حوزه فضای سبز دنبال می‌کنیم و امید داریم با اجرای آن‌ها، تهران شهری سبزتر و آرام‌تر برای مردم شود.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.