به گزارش خبرنگار مهر، نشست تخصصی شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران روز جمعه ۱۹ اردیبهشتماه با حضور مدیران ارشد این شرکت و شرکت انتقال گاز ایران در محل نمایشگاه بینالمللی نفت و گاز برگزار شد.
در این نشست، بهنام میرزایی، سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران با اشاره به راهبرد این شرکت در بومیسازی فناوریها و ارتقا توان داخلی، اظهار کرد: با اتکا به دانش بومی، تجهیزات پیشرفتهای مانند کمپرسور که پیشتر بومی سازی شده بودند، با دانش بومی در داخل کشور ارتقا یافت. این روند موجب کاهش مصرف گاز و افزایش بهرهوری شده است.
عبور موفق خط لوله از رودخانه کارون با میکروتونلینگ
میرزایی یکی از دستاوردهای شاخص شرکت را اجرای موفق پروژه عبور خط لوله گاز ۵۶ اینچ اهواز–کوهدشت از رودخانه کارون با روش میکروتونلینگ عنوان کرد.
وی گفت: با توجه به شرایط پدافندی و توپوگرافی منطقه، امکان اجرای پل روگذر یا استفاده از روش HDD وجود نداشت. در نتیجه، با حمایت شرکت و توان متخصصان داخلی، دستگاه میکروتونلینگ طراحی و ساخته شد و عملیات با موفقیت انجام گرفت.
وی افزود: این روش پیشتر در تونلسازی در سایر صنایع کاربرد داشته، اما برای نخستینبار در صنعت گاز کشور به کار گرفته شد و امکان حفاری در شرایط دشوار زمینشناسی را فراهم کرد.
افزایش راندمان با بازطراحی کمپرسورها
سرپرست شرکت مهندسی و توسعه گاز ایران در ادامه به پروژه بازطراحی کمپرسورهای گریز از مرکز اشاره کرد و افزود: این پروژه موجب کاهش توان مصرفی، صرفهجویی در سوخت و افزایش بازدهی شده و بهزودی در سایر ایستگاهها نیز توسعه خواهد یافت.
تولید برق سبز از حرارت اگزوز
میرزایی با اشاره به پروژه تولید برق از بازیافت حرارت خروجی اگزوز توربوکمپرسورها در ایستگاههای تقویت فشار گاز گفت: این روش منجر به صرفهجویی سالانه ۳۷ میلیون متر مکعب گاز و تولید ۱۳۸ میلیون کیلوواتساعت برق در هر ایستگاه خواهد شد.
وی این پروژه را گامی مهم در تولید برق سبز، کاهش آلایندگی و مصرف سوخت فسیلی عنوان کرد.
حمایت از تولید داخلی لوله و ورق فولادی
میرزایی از تولید موفق لولههای سایز ۵۶ اینچ با ضخامت ۱.۴ اینچ و ورق فولادی X70 با ضخامت ۱.۱۲۵ اینچ در داخل کشور خبر داد و آن را نتیجه حمایت هدفمند شرکت از سازندگان داخلی دانست.
تحول در حفاری میدان گازی سراجه قم
وی در ادامه به پروژه حفاری و تعمیر چاههای میدان گازی سراجه قم اشاره کرد و گفت: تغییر گل حفاری از پایه روغنی به پایه آبی ضمن کاهش هزینهها، موجب حفاظت از محیط زیست نیز شده است.
فاز دوم پالایشگاه گاز ایلام و فناوریهای نوین آن
میرزایی همچنین از اجرای فاز دوم و تکمیلی پالایشگاه گاز ایلام خبر داد و اظهار کرد: در این پروژه، از سیستم کنترل داخلی، یاتاقانهای مغناطیسی در توربواکسپندر جدید، و سامانه پایش آلایندههای خروجی استفاده شده که همگی در راستای کاهش آلایندگی و بهکارگیری فناوریهای بومی بودهاند.