به گزارش خبرآنلاین، تارنمای رادیو ملی آمریکا (ان پی آر) با بیان این مقدمه نوشت: دونالد ترامپ در سفر به خاورمیانه، وعده عربستان سعودی برای سرمایهگذاری ۶۰۰ میلیارد دلاری در آمریکا طی چهار سال آینده و تعهد امارات متحده عربی برای سرمایهگذاری ۱.۴ تریلیون دلاری در مدت ۱۰ سال را به نمایش خواهد گذاشت.
به گزارش ایرنا، در همین حال، کاخ سفید اعلام کرد که سفر این هفته رئیسجمهوری آمریکا به سه کشور عربستان، قطر و امارات بر تقویت روابط در منطقه تاکید خواهد داشت.
کارولین لیویت سخنگوی کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: رئیسجمهور ترامپ [به خاورمیانه] بازمیگردد تا بار دیگر بر دیدگاه مستمر خود برای خاورمیانهای سربلند، مرفه و موفق تاکید کند، جایی که ایالات متحده و کشورهای خاورمیانه روابطی مبتنی بر همکاری دارند و افراطگرایی به جای تجارت و تبادلات فرهنگی شکست میخورد.
سفر ترامپ به خاورمیانه در حالی است که او در جریان مبارزات انتخاباتی خود برای دوره دوم ریاستجمهوری، وعده برقراری صلح در منطقه را داد، اما این وعده تاکنون محقق نشده است.
در همین حال، کارن یانگ (Karen Young) اقتصاددان سیاسی در «موسسه خاورمیانه» که بر امور منطقه خلیج فارس تمرکز دارد، با بیان اینکه ناآرامیها و بیثباتیها در منطقه، انتقال پیامهای دیپلماتیک را پیچیده و دشوار کرده است، خاطرنشان کرد: بسیاری از لفاظیها همانند قبل است، اما دنیا تغییر کرده است.
از سوی دیگر، استیون کوک (Steven Cook) پژوهشگر ارشد امور خاورمیانه در «شورای روابط خارجی» اظهار داشت: سعودیها، اماراتیها و قطریها برای پیشی گرفتن از یکدیگر در استقبال از رئیسجمهور [آمریکا]، به تکاپو خواهند افتاد. سپس آنها در اعلام تعداد قراردادهایی که میتوانند همزمان با حضور رئیسجمهور اعلام کنند، از یکدیگر پیشی خواهند گرفت.
بر اساس این گزارش، این سفر از بسیاری جهات، تکرار سفر نخستین سفر خارجی ترامپ در دوره اول ریاستجمهوریاش است. عربستان سعودی در آن زمان با مراسمی مجلل و اعلام سرمایهگذاریهای میلیاردی از ترامپ استقبال کرد.
استیون کوک گفت که رهبران خلیج فارس از آنجا که مسائل دیگری وجود دارد که نمیخواهند ترامپ درباره آنها سوال کند، میدانند که رئیسجمهوری آمریکا چه میخواهد و تمایل به ارائه آن به ترامپ دارند.
رادیو ملی آمریکا در این گزارش همچنین تاکید کرد که «بزرگترین اهداف سیاسی ترامپ در حال حاضر دور از دسترس است».
این گزارش «اهداف بزرگ» ترامپ در منطقه برای دوره دوم ریاستجمهوریاش را «پایان دادن به جنگ در غزه، جلوگیری از پیشرفتهای ایران در جهت تبدیل شدن به یک قدرت هستهای و ترغیب عربستان سعودی به عادیسازی روابط با [رژیم] با پیوستن به آنچه که به پیمان ابراهیم شناخته میشود»، برشمرد.
با این حال، دنیس راس (Dennis Ross) که در دولتهای جورج اچ دبلیو بوش و بیل کلینتون روی مسائل خاورمیانه کار میکرد، گفت که عربستان سعودی که مدتهاست خواستار تشکیل یک کشور مستقل فلسطینی است، بعید است که در حال حاضر به این پیمانها به دلیل جنگ غزه تمایلی نشان دهد.
وی همچنین تاکید کرد که هر گونه بحث در مورد این توافقات به احتمال زیاد پشت درهای بسته انجام خواهد شد.
310310