پیام رهبر انقلاب سرآغاز مرحله‌ای نوین در مسیر تعالی حوزه‌های علمیه است

خبرگزاری مهر یکشنبه 21 اردیبهشت 1404 - 00:39
قم ـ رییس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با تبیین ابعاد پیام اخیر رهبر انقلاب این پیام را بی‌سابقه،جامع و دارای ادبیاتی نو دانست و آن را سرآغاز مرحله‌ای نوین در مسیر تعالی حوزه‌های علمیه برشمرد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت الله محمدجواد فاضل لنکرانی عصر شنبه در جلسه درس خارج فقه خود، پیام تفصیلی رهبر معظم انقلاب اسلامی به حوزه‌های علمیه را سندی راهبردی و حاوی مفاهیمی بنیادین دانست و گفت: چنین پیام گسترده و محتوایی تاکنون برای هیچ نهاد دیگری صادر نشده که این امر گویای جایگاه ممتاز حوزه در منظومه فکری رهبری است.

وی با اشاره به تعبیر «بلاغ مبین» در پیام رهبری، افزود: شاه‌بیت این پیام، تأکید بر رساندن شفاف، ساده و قابل‌فهم پیام دین به تمامی اقشار جامعه است؛ از نخبگان علمی تا عموم مردم و این وظیفه نه صرفاً تبلیغی، بلکه متوجه همه شئون حوزه از مباحث اعتقادی تا طراحی نظامات اجتماعی است.

آیت‌الله فاضل لنکرانی با اشاره به نگاه تمدنی رهبر انقلاب، تصریح کرد: از منظر رهبری، حوزه‌های علمیه باید در راستای تحقق تمدنی نوین بر پایه عدالت اجتماعی، پیشرفت علمی، رفاه عمومی و اخلاق انسانی گام بردارند، تمدنی که در برابر تمدن‌های منحرف و استعماری غربی، بدیلی الهی ارائه دهد.

این استاد برجسته حوزه، تمدن غربی معاصر را فاسد، چپاولگر و بی‌اعتنا به ارزش‌های انسانی توصیف کرد و گفت: این تمدن کودک‌کشی را به رسمیت می‌شناسد و کرامت انسان را در مرتبه‌ای پایین‌تر از حیوانات قرار داده است.

وی با تأکید بر لزوم ارتباط فقه با علوم روز، خاطرنشان کرد: فقیه امروز باید بر تحولات علوم انسانی و فضای دانشگاهی اشراف داشته باشد تا بتواند در فرآیند طراحی تمدن اسلامی و نظام‌سازی دینی نقش‌آفرینی کند.

آیت الله فاضل لنکرانی در ادامه به برخی انتقادات درباره استفاده از واژه «تمدن» در متون دینی اشاره و تأکید کرد: اقامه قسط و عدالت، هدف نهایی بعثت پیامبران الهی بوده و این معنا، بنیان شکل‌گیری تمدن اسلامی است.

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با استناد به بیانات رهبری، اظهار کرد: حوزه‌های علمیه نباید صرفاً در موضع دفاع از مبانی قرار گیرند، بلکه با رویکرد تهاجمی علمی و فرهنگی، باید به مقابله با ارزش‌های مخرب تمدن غرب بپردازند.

وی افزود: رهبر انقلاب رسالت حوزه را فراتر از سطح محافظه‌کاری ترسیم کرده‌اند و طراحی نظامات اسلامی در حوزه‌هایی چون قضا، خانواده، سیاست و روابط بین‌الملل را از وظایف جدی حوزه‌ها می‌دانند.

آیت‌الله فاضل لنکرانی همچنین نسبت به گسترش اندیشه جدایی دین از سیاست هشدار داد و آن را در تضاد با اهداف تأسیس حوزه علمیه قم و روح انقلاب اسلامی دانست.

وی تحول در ساختارهای آموزشی، ارتقای توان رسانه‌ای طلاب و مهارت آنان در اقناع فکری نسل جوان را از دیگر محورهای کلیدی پیام رهبری برشمرد و گفت: تولیدات تبلیغی حوزه باید با نیازها و دغدغه‌های ذهنی جوانان متناسب و همسو باشد.

وی در پایان با اشاره به نقش تاریخی مرحوم آیت‌الله شیخ عبدالکریم حائری یزدی در تأسیس حوزه علمیه قم در سال ۱۳۰۱ شمسی، تأکید کرد: پیام اخیر مقام معظم رهبری، اگر به‌درستی محقق شود، می‌تواند تأثیری هم‌طراز با آن حرکت تاریخی در روند رشد و بالندگی حوزه‌های علمیه داشته باشد.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.