صف غذا در غزه (+عکس) / یک کاسه سوپ بعد از ساعت ها انتظار

عصر ایران یکشنبه 21 اردیبهشت 1404 - 13:56
قیمت ها در غزه : یک کیلو آرد 10 دلار، روغن 20 دلار، نمک 5 دلار و شکر 30 دلار فروخته می شود.

ساعت ها انتظار در صف طولانی و شلوغ تنها برای یک کاسه سوپ در روز . این وضعیت هر روزه مردم غزه است. گرسنگی شدید و قحطی مردم غزه را تحت فشار قرار داده است.

به گزارش عصرایران، خبرنگار خبرگزاری آناتولی در گزارشی از غزه این وضعیت را توضیح می دهد: در اردوگاه جبالیا در شمال منطقه غزه، در میان محاصره و غبار جنگ اسرائیل، هزاران خانواده فلسطینی روزانه در اطراف یک انبار غذای خیریه گردهم می آیند. جایی که آخرین پناهگاه برای زنده ماندن است. 

با توجه به کمبود مواد غذایی، تهیه غذا به یک مبارزه روزمره تبدیل شده است. اکثر مردم غزه بیش از یک وعده غذای ساده در روز نمی خورند. این برای رفع گرسنگی کافی نیست.

در زیر چشمان گرسنه، بزرگسالان و کودکان به تماشای دیگ های بزرگ می نشینند. جایی که این سوپ ساده توسط داوطلبان خسته و با حمایت یک موسسه خیریه آماده می شود.

صف غذا در غزه

مواد غذایی موجود برای رفع گرسنگی مراجعه کنندگان کافی نیست. 

خبرنگار خبرگزاری آناتولی ادامه داد: با مشاهده چهره های خسته از گرسنگی و انتظار، در زمانی که جنگ ویرانگر خانه ها را از مواد غذایی خالی کرده، بازارها را بسته و صدها هزار نفر را با شبح قحطی و مرگ آهسته مواجه کرده است، فرآیند پخت و پز و توزیع غذا ادامه دارد.

اسرائیل از دوم مارس / 12 اسفند گذشته، همه گذرگاه‌های منطقه غزه را در مقابل ورود کمک ها و مواد غذایی و دیگر کالاها از جمله تجهیزات پزشکی، دارویی و سلامتی بسته است. 

خانم "فرانچسکا آلبانیز" گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور فلسطین روز شنبه با ابراز تاسف از رنج فلسطینیان در غزه به دلیل سیاست های اسرائیل گفت: گرسنگی شما مایه شرمساری ماست.

او این موضوع را در توییتر و به مناسبت شصتمین روز تصمیم اسرائیل برای بستن تمام گذرگاه‌های غزه منتشر کرد.

در میان جمعیت ایستاده در انتظار دریافت غذای رایگان در غزه، "ماریا عواجه" دختربچه 10 ساله پس از سه ساعت انتظار توانست یک وعده غذای سوپ دریافت کند.

 صف غذا در غزه

او به خبرگزاری آناتولی گفت: "ما روزی یک وعده غذا می خوریم. آرد و غذا وجود ندارد زیرا گذرگاه ها بسته است. امیدوارم غذا و گاز وارد و جنگ متوقف شود."

"یاسر شاهین" یکی از ساکنان اردوگاه آوارگان غزه با تاکید بر اینکه قحطی به یک واقعیت روزمره تبدیل شده گفت: خانه ها خالی است. حتی اگر مواد غذایی در بازار وجود داشته باشد، قیمت آن بالا است. کار و شغل هم نیست. 

یاسر افزود: یک کیلو آرد 10 دلار، روغن 20 دلار، نمک 5 دلار و شکر 30 دلار فروخته می شود. با این قیمت ها برای بسیاری از خانواده ها تامین غذای فرزندانشان دشوار است.

وی ادامه: از ساعت هفت صبح به اینجا می‌آییم تا سوپ یا پاستا بخوریم. 
او به خانواده اش اشاره کرد که درمیان گرسنگی شدید روانه فقط با یک وعده غذا زندگی می کنند.

صف غذا در غزه

یاسر توضیح داد غذا در این محل به جای گاز، با استفاده از پارچه و نایلون پخته می شود. به دلیل محاصره غزه و بسته ماندن گذرگاه های غزه و جلوگیری از ورود مواد غذایی، گاز پخت و پز وجود ندارد.

محمود کودک اهل غزه هم گفت: آمدم یک وعده غذا بگیرم که هم صبحانه، هم ناهار و هم شام است زیرا در خانه ما غذایی نیست.
او گفت که نمی داند در میان ازدحام شدید آیا می تواند غذایی کسب کند یا نه. او دوست دارد امروز هم خوش شانس باشد و بتواند غذا دریافت کند.

وضعیت برای مادر این کودک تفاوتی ندارد. پس از تحمل وحشت آوارگی و جنگ، او به دنبال کسب غذا برای سیر کردن خانواده 18 نفره به این صف غذا آمده است. با صدایی خسته گفت: "مردم از گرسنگی می میرند و کشورها فقط تماشا می کنند. ما خواهان آتش‌بس هستیم".

این مادر افزود خانواده اش فقط یک وعده در روز می خورند و بسیاری از روزها قادر به تهیه همین یک وعده هم نیستند.

جوان دیگری به نام "فادی حمد" هم گفت: ما ساعت‌های طولانی را منتظر می‌شویم تا از خیریه، غذا بگیریم زیرا هیچ غذایی در خانه‌ نداریم.

وی افزود: گذرگاه ها بسته است و امیدواریم محاصره برداشته شود و جنگ پایان یابد.

صف غذا در غزه

در اوایل مارس 2025 / اسفند گذشته، مرحله اول توافقنامه آتش بس و تبادل اسرا بین حماس و اسرائیل پایان یافت. با این حال، اسرائیل از این توافق سر باز زد و حملات علیه غزه را ازسرگرفت.

منطقه غزه هم اکنون در سایه جنگی که دو سال قبل آغاز شد و همچنان ادامه دارد به شدت به کمک های غذایی و انسان دوستانه نیازمند است. همه گذرگاه های غزه بسته شده اند و از دو ماه قبل، هیچ کالا و غذایی و کمکی وارد این منطقه نشده است. جمعیت 2.3 میلیون نفری ساکن غزه در معرض گرسنگی و قحطی شدید هستند.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.