به گزارش خبرنگار مهر، سید رسول بهشتی زاده شامگاه یکشنبه در فصل دوم سلسله نشستهای «یکشنبههای الگونمایی» با محوریت معرفی اقدامات و ابتکارات مردمی در حوزه کتابخوانی اظهار کرد: با طراحی و اجرای طرحی به نام «لیگ کتابخوانی» توانسته ایم تحولی جدی در فضای مدرسه خود ایجاد کنیم؛ تحولی که به کمک تجربه، استمرار، و اصلاحات مداوم به مدلی پخته و قابل تکثیر در مدارس دیگر تبدیل شده است.
مدیر دبستانی در شهر بافق گفت: امسال که مدیر مدرسه شدم، تابلو لیگ را در راهروی مدرسه نصب کردم تا همه دانشآموزان هر روز با آن مواجه شوند. پایههای چهارم، پنجم و ششم را درگیر مسابقه کردهام و استقبال خیلی بیشتر از سالهای قبل بوده است.
وی با اشاره به تجربه موفق طرح در مدارس دیگر افزود: یک بار در جلسهای در آموزشوپرورش شهرستان بافق از من خواستند درباره این لیگ توضیح بدهم. معلمان پایههای مختلف از چند مدرسه دیگر حضور داشتند و بعد از جلسه، حدود هفت تا هشت مدرسه این طرح را اجرا کردند. بازخوردها بسیار مثبت بود.
بهشتیزاده خاطرنشان کرد: این طرح حاصل چند سال تجربه و آزمون و خطاست و تنها با انگیزه و تلاش یک معلم قابل اجراست. ما هیچگاه متوقف نشدیم. هرسال طرح را اصلاح کردیم و الان نسخهای در اختیار داریم که امتحان خودش را پس داده. اگر معلمی بخواهد، میتواند از همین نسخه استفاده کند و از ابتدا پختهتر جلو برود.
این فعال فرهنگی اظهار کرد: در دانشگاه فرهنگیان هیچوقت کسی به ما یاد نداد که چطور دانشآموز را به کتاب علاقهمند کنیم. اما تجربه معلمی و ارتباط با بچهها به من یاد داد که اگر خودت عاشق کتاب باشی، میتوانی دیگران را هم با خودت همراه کنی.
وی با اشاره به فراگیر بودن این طرح، خاطرنشان کرد: این مدل فقط مخصوص مدرسه ما نیست. هیچ امکانات خاصی نمیخواهد، فقط یک مربی دغدغهمند میخواهد. میشود در مسجد، در کتابخانه، در کانونهای فرهنگی و حتی برای نوجوانان دبیرستانی هم اجرا کرد. من در پایههای بالاتر یا بزرگسالان اجرا نکردم، ولی مطمئنم میشود نتیجه گرفت.
بهشتی زاده با بیان اینکه «نقش معلم در موفقیت این لیگ کلیدی است» افزود: اگر معلم توجیه باشد، علاقه داشته باشد و در کنار بچهها بایستد، کتابخوانی تبدیل به اتفاقی طبیعی و لذتبخش در کلاس میشود. حتی بچههای ضعیف هم بالاخره مزه شیرین مطالعه را میچشند.
مدیر دبستانی در شهر بافق به یک خاطره اشاره کرد و گفت: بعد از پایان لیگ، دیدم چند تا از دانشآموزانم در جلسات معرفی کتاب کتابخانه شهر شرکت میکنند. حتی رئیس کتابخانه از یکیشان خواست که خودش کتابی را معرفی کند. این یعنی تأثیرگذاری واقعی و ماندگار.
وی خطاب به معلمان و مربیان دیگر تأکید کرد: اگر کسی میخواهد فرهنگسازی در حوزه کتابخوانی را شروع کند، باید از خودش آغاز کند. اگر خودمان کتاب بخوانیم و این را زندگی کنیم، بچهها هم با ما همراه میشوند. این اولین و مهمترین گام است.