چگونه تپه‌های برفی قطبی الهام‌بخش یک بنا شدند؟ (+عکس)

عصر ایران دوشنبه 22 اردیبهشت 1404 - 07:06
مرکز میراث اینوئیت در کانادا، با الهام از ویژگی‌های منحصربه‌فرد تپه‌های برفی قطبی که در زبان‌های مختلف نام‌های گوناگونی دارند، طراحی شده است تا ساختمانی پویا و هماهنگ با محیط طبیعی و فرهنگ این منطقه خلق کند.

عصر ایران - پس از برگزاری یک رقابت بین‌المللی در سال 2023، دفتر معماری دانمارکی دورته ماندروپ برای طراحی مرکز میراث اینوئیت در قلمرو نوناووت واقع در شمال کانادا انتخاب شد.

این پروژه با همکاری گروه‌های Guy Architects، LEES+Associates، Adjeleian Allen Rubeli، EXP، Pageau Morel، Altus Group و مشاوران بومی کیرت ایجسیاک و الکساندر فلهرتی طراحی شد و هدف آن تبدیل شدن به نمادی از آشتی فرهنگی و تداوم سنت‌ها، ارزش‌ها و شیوه‌های زندگی اینوئیت‌ها است.

این مرکز با فراهم کردن فضایی برای ارتباط دوباره اینوئیت‌ها با گذشته مشترک خود از طریق اشیا، داستان‌ها و فعالیت‌ها، آگاهی عمومی را نسبت به فرهنگ اینوئیت افزایش خواهد داد. انتظار می‌رود این پروژه تا سال ۲۰۲۷ به پایان برسد.

ساختمان پیشنهادی، پاسخی به شرایط طبیعی زمین و دانش سنتی اینوئیت‌ها درباره آن است. فرم بنا از الگوهای ایجاد شده در برف‌های جمع‌شده توسط بادهای غالب الهام گرفته شده است؛ نشانه‌هایی که اینوئیت‌ها آن را برای جهت‌یابی طبیعی و سنتی با نام "کالوتوقانیک" (kalutoqaniq) استفاده می‌کردند. معماری این بنا به گونه‌ای طراحی شده که با شیب سنگی تپه‌ها و ویژگی‌های طولی زمین هماهنگ باشد.

ساختمان به طور طبیعی با چشم‌انداز اطراف ادغام می‌شود و سقف آن به عنوان یک فضای باز طبیعی برای گردهمایی‌ها عمل می‌کند که منظره‌ای گسترده از توندرا را ارائه می‌دهد. سقف با سنگ و چمن پوشیده شده و مرز میان ساختمان و طبیعت را محو می‌کند، به‌طوری که خطوط ساختمان در تداوم طبیعی زمین قرار می‌گیرند. فضای داخلی در دل صخره‌ای محافظت‌شده قرار دارد و برای نگهداری و نمایش مجموعه‌های حساس طراحی شده است.

یک شکاف در سقف نیز نور طبیعی را وارد فضا کرده و امکان برگزاری گردهمایی‌ها و فعالیت‌های اجتماعی را فراهم می‌آورد. این مرکز همچنین شامل کافه، فضاهای کارگاهی، آزمایشگاه حفاظت، مرکز نگهداری کودکان، اقامتگاه، دفاتر، فروشگاه‌ها و فضاهای باز برای فعالیت‌های سنتی مانند کنده‌کاری، ساخت قایق کایاک، ابزارسازی و جمع‌آوری توت‌های وحشی خواهد بود.

مرکز میراث اینوئیت نوناووت بر میراث زنده و استمرار فرهنگ و زبان اینوئیت‌ها تمرکز دارد و از حفظ و نمایش دارایی‌های فرهنگی پشتیبانی می‌کند. این مرکز در لبه شمالی شهر ایکالویت، پایتخت نوناووت واقع خواهد شد. نوناووت، بزرگ‌ترین و شمالی‌ترین قلمرو کانادا است که در تاریخ اول آوریل ۱۹۹۹ رسماً از قلمرو شمال‌غربی جدا شد. نام نوناووت در زبان اینوئیت‌ها (اینوکتیتوت) به معنای "سرزمین ما" است.

دفتر معماری دورته ماندروپ که در سال ۱۹۹۹ تأسیس شده است.

از

مرکز میراث اینوئیت نه تنها فضایی برای نگهداری و نمایش آثار فرهنگی این قوم است، بلکه به عنوان مکانی برای گردهمایی و تبادل فرهنگی نیز عمل خواهد کرد. طراحی منحصر به فرد این بنا، ادای احترامی است به قدرت طبیعت و فرهنگ غنی اینوئیت.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.