به گزارش همشهری آنلاین، امکان استفاده از اعتبار مرحله اول کالابرگ الکترونیکی تا پایان خرداد است، ولی برای تاریخ اتمام اعتبار مرحله دوم هنوز زمانی تعیین نشده است. در ۲مرحله از تخصیص کالابرگ الکترونیک، ۷دهک که حدود ۶۰ میلیون نفر (یا ۲۱ میلیون خانوار) است مشمول این طرح شدهاند. ۳دهک اول و همچنین خانوارهای تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد در مراحل اول تخصیص کالابرگ و در مراحل بعدی دهکهای ۴ تا ۷ مشمول دریافت کالابرگ قرار گرفتند.
۸۵۳هزار میلیارد تومان
براساس گزارش رسمی مرکز پژوهشهای مجلس، در سال ۱۴۰۰ دولت میتوانسته بیش از ۸۵۳هزار میلیارد تومان از محل مالیات بر شرکتها درآمد داشته باشد، اما این موضوع یک شرط دارد، اگر نرخ مؤثر مالیات نزدیک به نرخ قانونی ۲۵درصد بود، اما نرخ واقعی وصول، تنها حدود ۷.۴درصد بوده است. این یعنی بخش بزرگی از این درآمد بالقوه از دست رفته است. کارشناسان معتقدند با این حجم از منابع از دست رفته، دولت میتوانست بخشی از کسری بودجه خود را جبران کند. در این صورت، بودجه بهداشت و آموزش افزایش چشمگیری پیدا میکرد یا حتی بدهیهای عمومی دولت کاهش داده میشد.
۹میلیون مترمکعب
مدیرعامل شرکت ملی پتروشیمی گفت: ۹ میلیون مترمکعب از گازهای مشعل امسال خوراک پتروشیمی میشود. همچنین امسال ۱۵طرح پتروشیمی با سرمایه مجموع ۶میلیارد دلار به بهرهبرداری میرسد که حدود ۸میلیون تن به ظرفیت صنعت میافزاید.
پول گندمکارها کجاست؟
یکماه پس از تحویل گندم به دولت، جیب گندمکاران همچنان خالی است و کشاورزان در انتظار تسویه مطالباتشان، چشم به راه وعدههای بیسرانجام ماندهاند. ۱.۶میلیون تن گندم به ارزش تقریبی ۳۲هزار میلیارد تومان (با نرخ تضمینی ۲۰، ۵۰۰ تومان به ازای هر کیلوگرم) خریداری شده است.
عملکرد نزدیک صفر در ساخت خانه
براساس تازهترین آمار، تعداد واحدهای دارای سفتکاری کامل نهضت ملی مسکن ۱۱هزار و ۷۹۲واحد اعلام شده است که حدود ۸درصد از کل واحدها است. یکماه پیش هم آمار واحدهای سفتکاری شده نهضت ملی مسکن همین ۱۱هزار و ۷۹۲واحد اعلام شده بود. براساس آخرین بهروزرسانی نهضت ملی مسکن تعداد واحدهای تحویل شده به مردم به یکدهم درصد هم نمیرسد.
سازمان برنامه و بودجه برخی اقلام را از فهرست کالاهای اساسی خارج کرد
معاون توسعه بازرگانی وزارت جهاد با اشاره به چالش عدمتفکیک درست وظایف این وزارتخانه و سازمان برنامه و بودجه گفت: این سازمان برخی اقلام اساسی را از فهرست کالاهای اساسی خارج کرده است. تعیین اقلام کالای اساسی ازجمله تخممرغ نطفهدار یا گوشت گرم به وزارت جهادکشاورزی سپرده نشده و امسال برخی از آنها از فهرست کالاهای اساسی خارج شدهاند؛ درحالیکه همچنان تأثیر مستقیمی بر امنیت غذایی دارند.
برق ۵۰مشترک اداری بزرگ شهر تهران قطع شد
بهدنبال هشدارهای داده شده به دستگاههای اداری و عمومی، برق ۵۰مشترک اداری بزرگ شهر تهران که اقدام به کاهش مصرف برق و قطع سامانههای سرمایشی بعد از ساعت اداری نکرده بودند، قطع شد.
۲۸هزار هکتار زمین برای طرح مسکن آماده شده است
معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به آمادهسازی ۲۸هزار هکتار از اراضی این وزارتخانه برای طرح نهضت ملی مسکن گفت: تکلیف بر این بود که ۳۰هزار واحد مسکونی برای فاز یک تامین شود، اما این عدد را به ۳۷هزار واحد رساندیم و این مهم باید توسط جامعه مهندسی رقم بخورد.
هدفگذاری احداث ۲۰۰هزار واحد مسکونی برای فرهنگیان
وزیر راه و شهرسازی گفت: همه تلاش این است که با توجه به ظرفیت آموزش و پرورش و تکالیف وزارت راه و شهرسازی بتوانیم همافزایی خوبی را رقم بزنیم و هدفگذاری احداث ۲۰۰هزار واحد مسکونی را برای فرهنگیان محقق کنیم.
نیمی از مصرف برق کشور با کنتورهای هوشمند قرائت میشود
مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوریهای نوین شرکت توانیر گفت: ۵۷درصد مصرف برق کشور از طریق کنتورهای هوشمند قرائت میشود. ۳۵درصد از بار کشور هم قابلیت مدیریت مستقیم با استفاده از این کنتورها را دارد و در سال گذشته توانستیم بیش از ۷هزار مگاوات را در ساعات پیک مصرف با استفاده از این کنتورها مدیریت کنیم.
پیشنهاد اتاق اصناف ایران برای رفع ناترازی انرژی در حوزه صنفی
رئیس اتاق اصناف ایران گفت: اتاق اصناف به وزارت نیرو پیشنهاد داده است که با ارائه تسهیلات و آموزشهای لازم، هر واحد صنفی با نصب پنلهای خورشیدی در تابلوهای آفتابگیر، برق موردنیاز خود را تأمین کند. ۶۰۰هزار واحد تولیدی کوچک در کشور فعال بوده و نقش مهمی در به حرکت درآوردن چرخ صنعت و تأمین کالاهای موردنیاز مردم دارند و ناترازی انرژی، مهمترین چالش پیشروی این واحدها و اصناف است. این مسئله تولیدکنندگان کوچک را که ستون اقتصاد کشور هستند، با مشکلات جدی مواجه کرده است.
شرط خودکفایی در تولید گوشت
رئیس شورای تأمین دام کشور با اشاره به واردات گوشت و نوسانات بازار، تأکید کرد: خودکفایی زمانی معنا پیدا میکند که هزینههای تولید کاهش یابد و بازار از نظر عرضه و تقاضا به تعادل برسد. خشکسالی، گرانی نهادهها و ضعف در حمایت از دامداران خرد ازجمله موانع اصلی تحقق کامل خودکفایی است.