زولپیدم پارتی جوانان صدای وزارت بهداشت را هم درآورد | عوارض خطرناک مصرف زولپیدم

همشهری آنلاین دوشنبه 22 اردیبهشت 1404 - 10:50
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو گفت: زولپیدم باید تنها برای درمان کوتاه‌مدت بی‌خوابی مصرف شود و در صورت استفاده نادرست می‌تواند عوارض خطرناک و جبران‌ناپذیری داشته باشد.

به گزارش همشهری آنلاین، در پی گزارش‌های جهانی از زولپیدم به عنوان یکی از داروهای سوءمصرف‌شده در مهمانی‌ها برای ایجاد فراموشی و انجام اعمال مجرمانه و در پی آن افزایش آمار مسمومیت‌های ناشی از مصرف نابجای آن، اخیرا مواردی از مصرف غیرمجاز و تفننی داروی زولپیدم در مهمانی‌ها در کشور تحت عنوان «زولپیدم پارتی» گزارش شده که سازمان غذا و دارو نسبت به عوارض جبران‌ناپذیر آن هشدار داد.

دکتر نازیلا یوسفی سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو با بیان اینکه مصرف نادرست داروی زولپیدم می‌تواند اعتیادآور باشد، گفت: قطع ناگهانی این دارو پس از مصرف مکرر می‌تواند باعث علائم ترک مانند بی‌قراری شدید و تشنج شود.

عوارض خطرناک مصرف زولپیدم

یوسفی تصریح کرد: مصرف خودسرانه دوز بالای زولپیدم ممکن است به کما، تشنج، ایست تنفسی یا حتی مرگ منجر شود و مصرف همزمان این دارو با الکل یا مواد مخدر خطرات آن را چند برابر خواهد کرد.

وی با اشاره به دیگر عوارض خطرناک زولپیدم افزود: افسردگی، افکار خودکشی، توهم و رفتارهای پرخاشگرانه، رفتارهای غیرعادی مانند راه رفتن در خواب، رانندگی ناخودآگاه، خشونت و از دست دادن حافظه از سایر موارد گزارش شده از این دارو درپی استفاده خودسرانه است.

این دارو باید تنها برای درمان کوتاه‌مدت بی‌خوابی مصرف شود

سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف فرآورده‌های سلامت سازمان غذا و دارو با تاکید بر ضرورت مصرف این دارو صرفا با تجویز پزشک گفت: این دارو باید تنها برای درمان کوتاه‌مدت بی‌خوابی مصرف شود و در صورت استفاده نادرست می‌تواند عوارض خطرناک و جبران‌ناپذیری داشته باشد. از مصرف زولپیدم بدون نسخه پزشک جدا خودداری کنید و هرگز آن را با دیگران به اشتراک نگذارید.

وی همچنین توصیه کرد: در صورت مصرف زولپیدم تحت نظر پزشک، باید حتما پزشک معالج را از مشکلات کبدی یا کلیوی، سابقه مشکلات سلامت روان از جمله افسردگی یا افکار خودکشی، مشکلات ریوی یا تنفسی، میاستنی گراویس، آپنه خواب و بارداری یا شیردهی مطلع کنید زیرا در این موارد یا در صورت تداخل با سایر داروها، ممکن است پزشک داروی دیگری را جایگزین کند.

با مشاهده این علائم مصرف زولپیدم را متوقف کنید

یوسفی در پایان خاطرنشان کرد: در صورت بروز علائم واکنش آلرژیک جدی مانند مشکلات تنفسی، تپش قلب، تب، تورم غدد لنفاوی، تورم صورت، لب‌ها، دهان، زبان یا گلو، مشکل در بلع، خارش، بثورات پوستی، تهوع، سرگیجه، احساس سبکی سر، یا غش، بلافاصله مصرف دارو را متوقف و با پزشک خود مشورت کند.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.