سرویس سیاست مشرق - اخیرا چهرههای سرشناس ضدانقلاب، تصویر عنصر تروریستی داعش را به عنوان یکی از جانباختگان انفجار بندر شهیدرجایی منتشر کرده و خواستار دادخواهی مردم برای او شدهاند. علی جوانمردی، فعال تجزیهطلب ساکن مناطق مرزی شرقی، به همراه اشکان خطیبی و کانالهای تلگرامی وابسته به گروههای منافقین، تصویری غیرواقعی از فردی به نام «آرش ایراندوست» منتشر کرده و ادعا نمودند که وی در روز وقوع انفجار در بندر شهید رجایی، حضور خود را در محل کارش در اسکله ثبت کرده و پس از حادثه ناپدید شده است. رسانههای معاند در روایتی تحریفشده مدعی شدند که مقامات استانداری هرمزگان هیچ پاسخی به خانواده نگران این فرد ارائه نکرده و در اقدامی «شرمآور»، حضور چنین کارگری در بندر را انکار کردهاند.
رسانههای ضدایرانی درحالی انکار حضور چنین کارگری در اسکله شهید رجایی را شرمآور خواندهاند که در واقع تصویر منتشر شده متعلق به ابو وهیب الکوردی، یکی از اعضای گروهک تروریستی داعش بوده است. او از اهالی جوانرود بوده که در تاریخ ۲۹ بهمن ۹۶، در درگیریهای حماه سوریه، به هلاکت رسیده است. علی جوانمردی، با هدف دادخواهی، تصویر الکوردی را منتشر کرده و این در حالی است که وی در جریان عملیاتهای تروریستی داعش، به شدت علیه کردهای ایران و عراق فعالیت داشته است. ساعاتی پس از افشای هویت این تروریست نیز جوانمردی خبر خود درباره او را از کانالهای مجازی خود حذف نمود.
سال ۱۳۹۹ هم احکام مجازات سه مجرم در مناطق خاش و سراوان در استان سیستان و بلوچستان که دو تن از آنها به نامهای «حسن دهواری» و «الیاس قلندرزهی» به سبب اقدامات تروریستی و یک تن از آنها به نام «امید محمودزهی» به سبب اقدامات شرورانه و قتل محکوم شده بودند، اجرا شد. پس از این اتفاق، رسانههای معاند بدون اشاره به اقدامات تروریستی و جنایتکارانه مجرمین، بحث قومیت این افراد را به میان کشیده تا مطالبه و اعتراضات مردمی را با خود همراه کنند؛ اما این اقدام درحالی بود که سه مجرم معدوم، بزرگترین جنایات را علیه همشهریهای خود و اقوامشان انجام داده بودند.
بیشتر بخوانید:
وقتی BBC فارسی «تروریست» را «شهروند» مینامند
این پروژهها همواره در زمرهی سازوکارهای محوری عملیات روانی شبکههای معاند در فضای مجازی محسوب شده و طی سه سال اخیر با رشد کمّی قابلتوجهی مواجه شدهاند. عناصر جریانساز ضدانقلاب بهعنوان مجریان اصلی این طرحها، نخست با روایتپردازیهای مغرضانه و تحریفآمیز، و سپس از طریق اجرای عملیات روانی زنجیرهای و فشرده، اقدام به جانمایی عناصر تروریستی و جاسوس در قالب شهروندان عادی و بیپناه مینمایند. این پروژهها که عمدتاً از داخل کشور کلید میخورد، پس از حصول بازتابهای گسترده، با هدف پروندهتراشی علیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران، به مراجع بینالمللی منتقل میگردد.
گفتنی است که برخی پلتفرمهای ضدایرانی نظیر انجمن جانباختگان هواپیمای اوکراینی با هدایت حامد اسماعیلیون و خانوادههای آبان ۹۸، پس از کاهش چشمگیر اعتبار خود در افکار عمومی، خود را به عنوان دادخواه جانباختگان انفجار بندر شهید رجایی جا زده و به این بهانه، اقدام به تجمعات ضدایرانی در خارج از کشور میکنند. به همین منظور روایتسازی اخیر درباره شخصی به نام آرش ایراندوست در بندر شهیدرجایی، از اولین پروژههای ضدانقلاب در این حادثه نخواهد بود و این جریان به پروژههای بیشتری برای جلب توجه نیاز خواهد داشت.