پونتون؛ یک جواهر از تاریخ مرسدس بنز را مشاهده می کنید(+عکس)

عصر ایران دوشنبه 22 اردیبهشت 1404 - 15:31
مرسدس بنز پونتون که در سال‌های 1953 تا 1962 تولید شد، نقطه عطفی در تاریخ این خودروساز آلمانی به شمار می‌رود. طراحی آیرودینامیک، ایمنی بهبود یافته و مهندسی پیشرفته این سری، زمینه‌ساز ظهور مدل‌های لوکس و پیشرفته بعدی، به ویژه اس-کلاس، گردید.

عصر ایران - سری مرسدس بنز پونتون که از سال 1953 تا 1962 تولید شد، نخستین خط تولید خودروهای کاملاً مدرن پس از جنگ جهانی دوم این برند به شمار می‌رود. این سری که نام خود را از طراحی یکپارچه بدنه "پونتون" گرفته است – جایی که گلگیرها به شکلی یکپارچه با بدنه ادغام شده و ظاهری آیرودینامیک‌تر ایجاد کرده‌اند – ایمنی، راحتی و مهندسی پیشرفته‌تری را به دنیای خودرو معرفی کرد.

خانواده پونتون شامل مدل‌های متنوعی از جمله نسخه‌های چهار سیلندر W120/W121 و مدل‌های شش سیلندر لوکس‌تر W180/W128 بود. این سری، پایه‌گذار طراحی و فناوری‌های آتی مرسدس بنز شد و به طور مستقیم به توسعه نسل اس-کلاس منجر گردید.

از پونتون تا اس-کلاس: سیر تحول مرسدس بنز در دوران پس از جنگ جهانی دوم (+عکس)

در این میان، سری W128 که از سال 1958 تا 1960 تولید شد، پیشرفته‌ترین نسخه از مدل‌های پونتون محسوب می‌شد و مهندسی و لوکس بودن پالایش‌شده‌ای را ارائه می‌کرد. این سری به عنوان جانشین W180 در نسخه‌های سدان، کوپه و کابریولت عرضه شد که همگی از یک موتور 2.2 لیتری شش سیلندر خطی با تزریق سوخت مکانیکی بوش بهره می‌بردند. این ویژگی، W128 را به پیچیده‌ترین مدل پونتون و پیشگام اس-کلاس تبدیل کرد.

به طور خاص، مدل 220 SE کوپه یک خودروی لوکس انحصاری و دست‌ساز بود که طراحی خود را با مدل 220 S به اشتراک گذاشت اما با معرفی سیستم تزریق سوخت، عملکرد بهتری را ارائه می‌داد و قدرتی معادل 115 اسب بخار و حداکثر سرعت 165 کیلومتر در ساعت (103 مایل در ساعت) را به ثبت می‌رساند. سیستم تعلیق مستقل آن سواری نرم و روانی را تضمین می‌کرد و با گیربکس چهار سرعته دستی یا اتوماتیک سفارشی قابل سفارش بود.

220 SE کوپه که در تعداد محدودی تولید شد، با تریم چوبی نفیس، روکش چرمی و جزئیات کرومی، بر مهارت ساخت بالای آن تاکید داشت. این مدل به عنوان یکی از آخرین مرسدس‌های عمدتاً دست‌ساز، همچنان یک خودروی کلاسیک پرطرفدار باقی مانده و پایه‌گذار کوپه‌های لوکس آینده مانند W111 شد.

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.