به گزارش اقتصادنیوز، دلار سنگاپور در سال جاری تاکنون بهترین عملکرد را در میان ارزهای جنوب شرقی آسیا به ثبت رسانده، اما چشمانداز اقتصاد این کشور با ابرهایی از نگرانیهای تورمی و رشد اقتصادی تیره شده و ممکن است در ماههای آینده این روند صعودی با چالش مواجه شود.
ارزش دلار سنگاپور در برابر دلار آمریکا حدود ۵ درصد افزایش یافته و به بالاترین سطح مجاز در چارچوب سیاستگذاری ارزی نهاد پولی این کشور (MAS) در برابر سبدی از ارزهای وزنی تجاری رسیده است. با این حال، همزمان با افزایش موانع در عرصه رشد اقتصادی، دولت سنگاپور پیشبینی خود از رشد تولید ناخالص داخلی سال ۲۰۲۵ را به محدوده ۰ تا ۲ درصد کاهش داده و به نگرانیها در خصوص کند شدن موتور صادرات کشور دامن زده است.
از سوی دیگر، MAS – که سیاست پولی خود را نه از طریق نرخ بهره بلکه با مدیریت نرخ ارز اعمال میکند – اخیراً هدف تورمی خود را نیز کاهش داده و با باز کردن فضای مانور برای سیاستگذاری تسهیلی بیشتر، احتمال فشار بر نرخ ارز را افزایش داده است. این نهاد پولی بر شاخص S$NEER (نرخ مؤثر اسمی دلار سنگاپور) تمرکز دارد و اجازه میدهد این شاخص در یک دامنه مشخص نوسان کند.
براساس تحلیل فیلیپ وی، اقتصاددان ارشد در بانک DBS، نرخ کنونی S$NEER حدود ۱.۱ درصد بالاتر از میانه این محدوده قرار دارد. به گفته او، با توجه به اصلاح نزولی پیشبینیهای رشد و تورم، منطقی است که این نرخ به سمت میانه حرکت کند.
در این میان، بازارها منتظر انتشار دادههای صادرات غیرنفتی هستند که قرار است روز جمعه منتشر شود. تحلیلگران انتظار دارند این دادهها، نشانههای اولیهای از اثرات تعرفهها بر صادرات سنگاپور را روشنتر کنند.
مو سیونگ سیم، استراتژیست فارکس در بانک سنگاپور نیز تأکید کرده است: «در صورتی که دادههای واقعی همراستا با فضای بدبینی موجود در نظرسنجیها باشد، شاخص S$NEER ممکن است بهتدریج به سمت میانه محدوده سیاستی MAS کاهش یابد.»
ساکتیاندی سوپات، رئیس تحقیقات فارکس در Maybank، نیز احتمال مداخله MAS برای مدیریت هرگونه افزایش بیش از حد S$NEER را مطرح کرده و گفته است که بانک مرکزی آماده حضور در بازار برای جلوگیری از بیثباتیهای ارزی خواهد بود.
اگرچه دلار سنگاپور همچنان در جایگاه قدرتمندی قرار دارد، اما نشانههای متعددی از احتمال تعدیل این روند صعودی دیده میشود؛ عواملی همچون کاهش انتظارات تورمی، نگرانیها از رشد اقتصادی ضعیف و سیاستگذاری محتاطانه بانک مرکزی میتوانند در ماههای آتی فضای متفاوتی برای این ارز پدید آورند؛ موضوعی که بهانه خوبی است برای مرور آخرین قیمت این اسکناس در بازار ارز تهران.
امروز قیمت دلار سنگاپور در جریان معاملات بازار 230 تومان عقب نشست و به 63960 تومان رسید.
امروز قیمت لیر ترکیه در جریان معاملات بازار ثبات را تجربه کرد و 2150 تومان قیمت گذاری و خرید و فروش شد.
نرخ تبدیل دلار آمریکا به لیر ترکیه امروز برابر 38.024 است و هر یک دلار آمریکا برابر است با 38.024 لیر ترکیه است.
امروز همچنین قیمت رینگیت مالزی افزایش 60 تومانی را تجربه کرد و در حالی معاملات را به پایان رساند که 19460 تومان قیمت خورد.
امروز همچنین قیمت درهم امارات در جریان مبادلات ارزی انجام شده در بازار ارز تهران، عقب نشینی کرده است و 22747 تومان نرخ گذاری شد. هر درهم افت ارزش 106 تومانی را تجربه کرد.
بات در پایان فعالیت امروز بازار ارز تهران 2520 تومان نرخ گذاری شد تا نسبت به روز گذشته کاهش 12 تومانی را تجربه کرده باشد.
ریال عمان هم امروز در بازار کاهش قیمت را نسبت به روز کاری گذشته تجربه کرد و 216110 معامله شد. هر ریال نسبت به روز گذشته افت 910 تومانی داشته است.
در بازار ارز تهران قیمت منات آذربایجان کاهش را نسبت به روز پیش تجربه کرد و 49100 تومان نرخ گذاری و معامله شد تا 200 تومان ارزان شده باشد.
همچنین نرخ برابری منات آذربایجان و دلار آمریکا امروز به 1.7 رسید که تغییری نسبت به روز گذشته نداشت.
معاملات بازار در حالی سپری شد که قیمت درام ارمنستان 214 تومان ارزش گذاری و خرید و فروش شد تا یک تومان کاهش داشته باشد.
قیمت دینار هم در بازار ارز تهران نسبت به روز گذشته ثبات داشت. هر دینار امروز 58 تومان معامله شد.
بازار ارز تهران امروز را در حالی به پایان برد و بسته شد که قیمت لاری گرجستان شیب نزولی را در پیش گرفت. هر لاری عصر امروز 30470 تومان قیمت خورد و 130 تومان ارزان شد.
خلاصه معاملات امروز پیام آور خبری تازه برای معامله گران نبود و نسبت به روز گذشته قیمت ارزها در سایه نوسان دلار، در نیمه اول فعالیت بازار افزایش نسبی داشتند اما با پایان دور چهارم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا این روند نزولی شد؛ موضوعی که به عقیده فعالان بازار ناشی از سیگنال های سیاسی رسیده به بازار و انتظار برای دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکاست.