چرا فشار خون می‌گیریم؟

همشهری آنلاین سه شنبه 23 اردیبهشت 1404 - 05:29
بیشتر افرادی که درباره دلایل بروز فشار خون اطلاعاتی دارند، اغلب با عوامل رایج تری که می‌توانند باعث افزایش فشار خون شوند مانند نمک و استرس آشنا هستند. اما تعداد دیگری از غذاها، عادات و مسائل مربوط به سلامتی نیز می‌توانند نقش داشته باشند که تلاش‌های فرد برای کاهش فشار خون را نقش بر آب می‌کنند.

همشهری آنلاینآرش نهاوندی: فشار خون به نیروی درونی اطلاق می‌شود که خون روی رگ‌های خونی بدن شما می‌آورد. وقتی این نیرو بالاتر از محدوده طبیعی باشد، نشان دهنده فشار خون بالا است که به طور اختصار به آن فشار خون نیز می‌گویند. فشار خون بالا یک وضعیت خطرناک است که می تواند منجر به نارسایی قلبی، بیماری کلیوی یا سکته شود.

به گزارش هلتی لایف فامیلی مدیسین، اگرچه برخی از عوامل خطر اجتناب ناپذیر برای فشار خون بالا، مانند سن یا ژنتیک وجود دارد، تغییرات ساده در سبک زندگی می‌تواند به شما کمک کند تا فشار خون شما در محدوده طبیعی نگه داشته شود. در این مطلب ۸ عاملی که امکان دارد در افزایش فشار خون شما نقش داشته باشد را بررسی می کنیم.

استعمال دخانیات

یکی از اثرات منفی سیگار کشیدن بر سلامتی، افزایش موقت فشار خون است. این درست است چه سیگار یا ویپ بکشید یا تنباکو بجوید. برای ترک نیاز به اراده خواهید داشت.
رژیم غذایی نامناسب

یک رژیم غذایی متعادل و مغذی کم نمک به سلامت کلی شما کمک کرده و به ویژه از فشار خون بالا مزمن جلوگیری می‌کند. سدیم (نمک) بیش از حد به خودی خود باعث فشار خون بالا نمی شود، اما زمانی که فشار خون بالا باشد می تواند شرایط شما را پیچیده کند.

ترک الکل

مصرف الکل به طور منظم باعث افزایش فشار خون می شود. سعی کنید الکل را ترک کنید تا از اثرات منفی آن بر سلامتی جلوگیری کنید.

زندگی بی‌تحرک

فعالیت بدنی قلب شما را سالم نگه می دارد و به حفظ فشار خون طبیعی کمک می کند. افزودن روزانه ۳۰ دقیقه فعالیت متوسط، پایه ای مناسب برای سلامتی فراهم می کند. با تمرینات هوازی معمولی مانند پیاده روی، آهسته دویدن، یا شنا، ضربان قلب خود را بالا ببرید و خون خود را به جریان بیاندازید.

اضافه وزن

چاقی یا اضافه وزن باعث می شود که قلب و سیستم گردش خون شما سخت تر کار کنند که منجر به افزایش فشار خون می شود. حتی کاهش وزن کم به میزان ۵ تا ۱۰ درصد از کل وزن بدن، خطر ابتلا به فشار خون و سایر عوارض را کاهش می دهد.

استرس

چرا فشار خون می‌گیریم؟

استرس مزمن شما را در معرض خطر بیماری های متعددی از جمله فشار خون بالا قرار می دهد. اگرچه استرس گاهی اجتناب ناپذیر است، اما کارهایی وجود دارد که می توانید برای مدیریت تأثیر آن بر بدن خود انجام دهید، مانند:

  • زمانی را در برنامه شلوغ روزانه خود برای گذراندن وقت با خانواده و دوستان بگذرانید
  • مطمئن شوید که خواب کافی دارید، زیرا حتی کم خوابی خفیف می‌تواند به استرس و اضطراب همراه با فشار خون بالا کمک کند.
  • مدیتیشن، یوگا یا تای چی را امتحان کنید تا سرعت خود را کاهش داده و روی تنفس به عنوان عامل کاهش دهنده استرس تمرکز کنید.

سایر شرایط بهداشتی

برخی از مشکلات پزشکی، از جمله دیابت، کلسترول بالا و آپنه خواب، بر نحوه کنترل میزان مایعات و سدیم در خون تاثیر می گذارد.

داروهای خاص

برخی داروها می‌توانند حفظ فشار خون در سطح سالم را برای بدن دشوارتر کنند. داروهای بدون نسخه مانند داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) یا ضداحتقان‌ها می‌توانند باعث افزایش فشار خون شوند. قرص‌های هورمونی ضد بارداری نیز می توانند خطر ابتلا را افزایش دهند.

بیشتر بخوانید:

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.