فرمان اجرایی که ترامپ آن را در سطح جهانی تاریخی اعلام کرد چه عواقبی دارد؟/این دستور بازی با جان مردم است یا به نفع مردم؟

خبرآنلاین سه شنبه 23 اردیبهشت 1404 - 08:22
رئیس جمهور آمریکا در یک فرمان اجرایی خواستار کاهش قیمت صنایع داروسازی شد.

به گزارش خبرآنلاین، خبرگزای رویترز در گزارشی مفصل به فرمان اجرایی ترامپ با عنوان؛ «ترامپ در یک فرمان اجرایی خواستار کاهش قیمت صنایع داروسازی شد» نوشت:

دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، روز دوشنبه یک دستور اجرایی گسترده امضا کرد که به شرکت‌های داروسازی دستور می‌دهد قیمت داروهای خود را کاهش دهند تا با آنچه سایر کشورها پرداخت می‌کنند، هماهنگ شود، دستوری که به گفته تحلیلگران و کارشناسان حقوقی، اجرای آن دشوار خواهد بود.

این دستور به شرکت‌های داروسازی در 30 روز آینده اهداف قیمتی می‌دهد و اگر این شرکت‌ها «پیشرفت قابل توجهی» در جهت دستیابی به این اهداف نداشته باشند، اقدامات بیشتری برای کاهش قیمت‌ها انجام خواهد داد.

سرمایه‌گذاران، تحلیلگران و کارشناسان قیمت‌گذاری دارو گفتند که این دستور به آن بدی که گمان می‌رفت، نبود و آنها در مورد نحوه اجرای آن تردید داشتند. سهام شرکت‌های داروسازی که به دلیل تهدید قیمت‌گذاری «کشور مطلوب» کاهش یافته بود، روز دوشنبه بهبود یافت و افزایش یافت.

ترامپ در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت که اگر قیمت‌ها در ایالات متحده با قیمت‌ها در سایر کشورها مطابقت نداشته باشد، دولت تعرفه‌ها را اعمال خواهد کرد و گفت که به دنبال کاهش بین 59 تا 90 درصد است.

ترامپ گفت: «همه باید برابر شوند. همه باید قیمت یکسانی بپردازند.»

ایالات متحده بالاترین قیمت را برای داروهای تجویزی می‌پردازد، که اغلب تقریباً سه برابر بیشتر از سایر کشورهای توسعه‌یافته است. ترامپ در دوره اول ریاست جمهوری خود تلاش کرد تا ایالات متحده را با سایر کشورها هماهنگ کند، اما توسط دادگاه‌ها مسدود شد.

پیشنهاد قیمت‌گذاری دارو از سوی ترامپ در حالی مطرح می‌شود که رئیس جمهور این کشور در تلاش برای تحقق وعده انتخاباتی خود مبنی بر مقابله با تورم و کاهش قیمت بسیاری از اقلام روزمره برای آمریکایی‌ها، از تخم مرغ گرفته تا بنزین برای اتومبیل‌هایشان، بوده است.

فرمان اجرایی که ترامپ آن را در سطح جهانی تاریخی اعلام کرد چه عواقبی دارد؟/این دستور بازی با جان مردم است یا به نفع مردم؟

ترامپ گفت که دستور او در مورد قیمت دارو تا حدودی نتیجه مکالمه با یک دوست ناشناس بوده است که به رئیس جمهور گفته است که در لندن یک آمپول لاغری به قیمت ۸۸ دلار دریافت کرده است و همین دارو در ایالات متحده ۱۳۰۰ دلار قیمت دارد.

نسخه‌ای از این دستور نشان می‌دهد که اگر تولیدکنندگان دارو انتظارات دولت را برآورده نکنند، از قانون‌گذاری برای رساندن قیمت دارو به سطح بین‌المللی استفاده خواهد کرد و طیف وسیعی از اقدامات دیگر، از جمله واردات دارو از سایر کشورهای توسعه‌یافته و اجرای محدودیت‌های صادراتی را در نظر خواهد گرفت.

فرمان اجرایی ترامپ به دولت دستور می‌دهد تا تسهیل برنامه‌های خرید مستقیم به مصرف‌کننده را که داروها را با قیمتی که سایر کشورها می‌پردازند، می‌فروشند، در نظر بگیرد.

گروه‌های تجاری نماینده شرکت‌های بیوتکنولوژی و داروسازی این اقدام را محکوم کردند.

استیون اوبل، مدیرعامل گروه تجاری صنعتی PhRMA، در بیانیه‌ای گفت: «وارد کردن قیمت‌های خارجی از کشورهای سوسیالیستی معامله بدی برای بیماران و کارگران آمریکایی خواهد بود. این به معنای درمان و بهبودی کمتر است و صدها میلیارد دلاری را که شرکت‌های عضو ما قصد دارند در آمریکا سرمایه‌گذاری کنند، به خطر می‌اندازد.»

اوبل گفت دلایل واقعی قیمت بالای دارو «عدم پرداخت سهم عادلانه کشورهای خارجی و افزایش قیمت‌ها توسط واسطه‌ها برای بیماران آمریکایی است.»

این دستور همچنین به کمیسیون تجارت فدرال ایالات متحده دستور می‌دهد تا اجرای شدید قانون علیه آنچه دولت اقدامات ضد رقابتی توسط داروسازان می‌نامد را در نظر بگیرد.

در یک جلسه توجیهی، یک مقام کاخ سفید به تاکتیک‌هایی که صنعت داروسازی برای جلوگیری از رقابت استفاده می‌کند، مانند معاملات با شرکت‌های ژنریک برای به تأخیر انداختن ورود جایگزین‌های ارزان‌تر به بازار، به عنوان اهداف اجرایی اشاره کرد.

«سیلی از دعاوی حقوقی»

پل کیم، وکیل سیاست‌گذاری سلامت، گفت که این فرمان اجرایی احتمالاً با چالش‌های حقوقی، به‌ویژه به دلیل تجاوز از محدودیت‌های تعیین‌شده توسط قانون ایالات متحده، از جمله در مورد واردات دارو از خارج از کشور، مواجه خواهد شد. «پیشنهاد این فرمان مبنی بر واردات گسترده‌تر یا مستقیم به مصرف‌کننده، بسیار فراتر از آنچه قانون اجازه می‌دهد، است.»

به گفته لارنس گوستین، استاد حقوق سلامت در دانشگاه حقوق جورج تاون، چنین چالش‌هایی احتمالاً ماه‌ها طول خواهد کشید و پس از آن که دولت ترامپ اقدامات مشخص‌تری را برای مجبور کردن شرکت‌ها به کاهش قیمت‌ها به جای «تهدیدهای پراکنده» که در فرمان اجرایی گنجانده شده است، انجام دهد، رخ خواهد داد.

گوستین گفت: «در نقطه‌ای که عواقب واقعی وجود دارد و ما می‌دانیم که آنها چه هستند، و وقتی شرکت‌ها احساس می‌کنند که باید قیمت داروهای خود را کاهش دهند، در آن نقطه با سیلی از دعاوی حقوقی مواجه خواهیم شد.»

کمیسیون تجارت فدرال سابقه طولانی در اقدامات اجرایی ضد انحصار علیه تولیدکنندگان دارو و سایر شرکت‌های مراقبت‌های بهداشتی دارد. ترامپ ماه گذشته به FTC دستور داد تا با سایر آژانس‌های فدرال برای برگزاری جلسات استماع در مورد شیوه‌های ضد رقابتی در صنعت دارو هماهنگی کند.

منابع گفتند که انتظار می‌رود ترامپ روز دوشنبه از کمیسیون تجارت فدرال (FTC) بخواهد که اقدامات اجرایی را در نظر بگیرد.

جو سیمونسون، سخنگوی FTC، گفت: «رئیس جمهور دونالد ترامپ در مبارزات انتخاباتی خود از کاهش هزینه‌های دارو سخن گفته بود و امروز دقیقاً همین کار را می‌کند. آمریکایی‌ها از اینکه سرشان کلاه برود خسته شده‌اند. کمیسیون تجارت فدرال شریک افتخارآمیزی در این تلاش جدید خواهد بود.»

سهام شرکت‌های بزرگ داروسازی، پس از کاهش اولیه در معاملات پیش از بازار، روز دوشنبه همراه با بازار گسترده‌تر افزایش یافت. سهام شرکت مرک اند کو (MRK.N)، با 5.8 درصد افزایش بسته شد، در حالی که فایزر (PFE.N)، با 3.6 درصد افزایش و گیلیاد ساینسز (GILD.O)، با 7.1 درصد افزایش به کار خود پایان داد. سهام شرکت الی لیلی (LLY.N)، با 2.9 درصد افزایش، بزرگترین شرکت داروسازی جهان از نظر ارزش بازار، افزایش یافت.

تحلیلگران گفتند که این دستور شامل برنامه‌های دقیقی برای کاهش قیمت‌ها که نگرانی‌هایی را ایجاد کند، نیست. ایوان سیگرمن، تحلیلگر BMO Capital Markets، گفت: «اجرای چنین چیزی بسیار چالش‌برانگیز است. او قبلاً سعی کرده بود این کار را انجام دهد و توسط دادگاه‌ها متوقف شد.»

این فرمان اجرایی به دولت دستور می‌دهد تا تسهیل برنامه‌های خرید مستقیم به مصرف‌کننده را که داروها را با قیمتی که سایر کشورها می‌پردازند، می‌فروشند، در نظر بگیرد.

همچنین به وزیر بازرگانی و سایر روسای آژانس‌ها دستور می‌دهد تا اقدامات مربوط به صادرات داروها یا مواد تشکیل‌دهنده دارویی را که ممکن است در تفاوت قیمت‌ها نقش داشته باشند، بررسی و در نظر بگیرند. وزارت بازرگانی بلافاصله به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

315 315

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید