رنگین کمان رنگ ها در مزارع مازندران؛ دروی خوشه های طلایی کلزا

خبرگزاری مهر سه شنبه 23 اردیبهشت 1404 - 10:05
ساری- مازندران با جوانه زدن شالی‎ها و خوشه دهی گندم و کلزا رنگین کمانی از رنگ ها شده است.

خبرگزاری مهر، گروه استان‌ها: رنگ مزارع مازندران در پایین دست و جلگه با جوانه زدن شالی ها رو به سبزی می‌رود و هرچه به سمت میان دست و ارتفاعات می‌رویم، زرد و طلایی می‌شود.

بهار فصل اوج کشت و کار کشاورزی در مازندران است و شالی کارانی که نشای برنج را در زمین‌ها کاشتند و گندم و کلزاکارانی که پس از ماه‌ها منتظر برداشت ثمره و دسترنجشان هستند.

هوای اردیبهشت و بهاری در مازندران شرایط خوبی را برای کشاورزان در مازندران رقم زد و هر ساله وزارت جهاد کشاورزی طبق پیش بینی وضعیت آب و هوایی برنامه کشت دانه روغنی به عنوان کشت پاییزه برای استان‌های مختلف در قالب ابلاغیه و تعهد استانی ارائه می‌دهد.

در سال جاری ۱۷ هزار هکتار از مزارع مازندران به زیر کشت کلزا رفت درحالی که بر اساس آمار رسمی مدیریت زراعت جهاد کشاورزی مازندران تعهد امسال کشت کلزا در استان ۱۵ هزار هکتار بوده است.

بارندگی به موقع مبنای کشت و کار محصولات پاییزه به خصوص در زمین‌های دیمزاری استان مازندران است، وضعیتی که به دلیل کاهش بارندگی در مهر و آبان ماه چهار سال گذشته همواره سبب شد تا سطح کشت کلزا به عنوان مهمترین محصول دانه روغنی استان با کاهش محسوسی نسبت به سطح ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی مواجه شود.

رنگین کمان رنگ ها در مزارع مازندران؛ دروی خوشه های طلایی کلزا

امسال سطح زیر کشت دانه روغنی کلزا در جویبار با ۳۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته، به ۷۲۰ هکتار رسیده است عبدالله رحیمی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان جویبار در گفت گو با خبرنگار مهر اظهار داشت: امسال سطح زیر کشت دانه روغنی کلزا در جویبار با ۳۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته، به ۷۲۰ هکتار رسیده است.

وی افزود: تاکنون حدود ۳۰ تن کلزا بر اساس نرخ مصوب و دستورالعمل‌های سازمانی از کشاورزان خریداری شده است و این روند در روزهای آینده نیز ادامه خواهد داشت.

رحیمی در ادامه به زمان مناسب برداشت کلزا اشاره کرد و گفت: بهترین زمان برداشت، هنگامی است که ۸۰ تا ۹۰ درصد دانه‌های غلاف‌های ساقه اصلی و شاخه‌های اولیه به رنگ قهوه‌ای و تیره برسند. رطوبت دانه کلزا در زمان برداشت باید حداکثر ۱۴ درصد باشد و بهتر است برداشت در ساعات ۱۰ صبح تا ۵ بعد از ظهر انجام شود تا از کپک‌زدگی دانه جلوگیری شود.

همزمان با فصل برداشت کلزا، مرکز خرید دانه روغنی کلزا در جویبار نیز برای خرید تضمینی محصول بازگشایی شده است.

محمد جعفری معاون توسعه بازرگانی و صنایع کشاورزی مازندران در گفت گو با خبرنگاران حمایت از تولیدکنندگان داخلی و بررسی چالش‌های موجود در زنجیره تأمین محصول را ضروری دانست و با اشاره به فصل برداشت کلزا افزود: اطمینان از شفافیت در فرآیند تحویل و توزین محصول، پرداخت سریع مطالبات کشاورزان، رعایت اصول کیفی و استفاده حداکثری از ظرفیت تعاونی‌ها برای خدمت‌رسانی به جامعه کشاورزی است.

وی افزود: با حضور در محل و گفت گوی مستقیم با کشاورزان و مسئولان مرکز، از جزئیات اجرایی و موانع پیشرو مطلع شدیم و برای رفع آن برنامه ریزی شده است.

معاون توسعه بازرگانی جهاد کشاورزی مازندران در پایان تصریح کرد: در چارچوب سیاست‌های کلان وزارت جهاد کشاورزی برای تقویت نظام خرید محصولات استراتژیک و تثبیت بازار آنها از مزارع بازدید می‌شود و نشانگر عزم جدی مجموعه‌های زیرمجموعه در حمایت عملی از بخش تولید است.

کلزا به عنوان یکی از محصولات استراتژیک کشاورزی، نقش مهمی در تأمین روغن خوراکی کشور ایفا می‌کند. بازدیدهای میدانی مقامات جهاد کشاورزی از مراکز خرید، به عنوان ابزاری برای بهبود تعامل بین نهادهای دولتی، تعاونی‌ها و کشاورزان، در راستای افزایش بهره‌وری و کاهش چالش‌های زنجیره تأمین ارزیابی می‌شود.

تولید ۴۸۰۰ تن کلزا در میاندورود

در مناطق مختلف مازندران برداشت کلزا شروع شد و در شهرستان میاندورود نیز پیش بینی می‌شود با توجه به سطح زیر کشت دو هزار و ۳۵۰ هکتاری، حدود چهار هزار ۸۶۴ تن محصول روانه مراکز خرید شود.

رنگین کمان رنگ ها در مزارع مازندران؛ دروی خوشه های طلایی کلزا

محمد باقر اسفندیاری، مدیر جهاد کشاورزی میاندورود در گفتگو با خبرنگار مهر از آغاز برداشت کلزا در بخش مرکزی میاندورود خبر داد و با اشاره به اینکه سطح زیر کشت کلزا در این شهرستان دو هزار و ۳۵۰ هکتار است، اظهار داشت: با توجه به شرایط مناسب آب و هوایی و تلاش کشاورزان، انتظار داریم امسال حدود چهار هزار و ۸۶۴ تن محصول کلزا برداشت و به مراکز خرید تحویل داده شود.

وی افزود: برداشت کلزا در سایر مناطق شهرستان نیز به تدریج آغاز خواهد شد و کارشناسان جهاد کشاورزی آماده ارائه خدمات و مشاوره‌های لازم به کشاورزان هستند.

برداشت کلزا در میاندورود، گامی مهم در راستای افزایش تولید دانه‌های روغنی و خودکفایی در این زمینه به شمار می‌رود. انتظار می‌رود با حمایت‌های بیشتر از کشاورزان، شاهد رونق هرچه بیشتر این صنعت در منطقه باشیم.

۱۷ هزار هکتار از مزارع مازندران به زیرکشت کلزا اختصاص دارد و در کنار آن سطحی وسیعی از مزارع مازندران به کشت گندم و برنج اختصاص دارد و خوشه‌های برنج با جوانه زدن روبه سبزشدن است.

منبع خبر "خبرگزاری مهر" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.